Автор Тема: Chevrolet cruze -10  (Прочитано 15549 пати)

Отсутен bozo90

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Chevrolet cruze -10
« на: 11 Јануари 2016, 00:29:23 am »
Здраво дечки

Ве молам за еден совет на пролет сакам да се подновам со понова кола,заинтересиран сум за chevrolet cruze benzin 2010 1.6 или 1,8 не ми е многу битно и така планирам на плин да го возам.Па прашањето ми е какви коли се chevroletive,скапи за одржување? глеав на youtube доста reviews немаше многу лоши зборови за нив.  Секое мислење е добродојдено :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Одг: Chevrolet cruze -10
« Одговори #1 на: 11 Јануари 2016, 00:32:10 am »
Има тука неколку луѓе со крузови, не памтам да имале прблеми.
Пред нова година се возев во такси со круз на плин, возилото беше многу добро стегнато како за поминати 220.000 како што рече возачот. Речиси и да немаше знаци на истрошеност

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #2 на: 11 Јануари 2016, 00:47:00 am »
Би требало да се добра зделка на половно за парите.Ако не се лажам,сервисот и резервните делови се ко за Опел,што според мене спаѓа во поефтините.Ја би идел на 1.8,зашто 1.6 е некако преслаб за таа каросерија,додека 1.8 доста добро ја носи (се имам возено и во двата).

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #3 на: 11 Јануари 2016, 10:55:59 am »
Јас имам службени на работа и досега се супер, двете се на плин ама барај 1.8 зошто 1.6 е слаб.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #4 на: 11 Јануари 2016, 11:16:59 am »
Cruze-от ти е на платформа на Астра. Епа сеа ако Астра не чини тогаш и Крузот не чини :D

Добри возила се, доста возени на секаде низ светов.

Е сеа за потрошња, рачунај што поголем мотор земаш толку ќе ти се зголеми и потрошња. Ако не планираш да ја бркаш ( а зошто би земал Круз ако планираш да се тркаш :D ) 1.6 не ти е лош мотор. Докажан мотор е. Истото важи и за 1.8, само да очекуваш 1-2 литра поголема потрошувачка,

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #5 на: 11 Јануари 2016, 11:24:06 am »
Јас имам службени на работа и досега се супер, двете се на плин ама барај 1.8 зошто 1.6 е слаб.

Ова! 1.6 не само што е слаб туку е апла бездушен и троши. Мада, рака на срце, ова го кажувам од искуството со првиот Круз што го донесоа кај нас, а пошто бараш од 2010 па наваму, не знам дали нешто подобриле со моторот.

Јас би одел на 1.8 на плинџекшн.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #6 на: 11 Јануари 2016, 11:29:42 am »
Од кога тоа 113 коња се малку за кола? :)

Иначе има верзија и со 124 коња.

1.8 е со 141 коња. Барем во Холден беше така. Овде неам видено баш со колку се. Претежно кај нас се 1.6 и 2.0

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #7 на: 11 Јануари 2016, 11:36:08 am »
А Холден е релевантен во Европа бидејќиии...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #8 на: 11 Јануари 2016, 11:36:56 am »
Од кога немаат врска и се осеќаат како 13. Мрзливо, бездушно, со пренос наменет за штедливост, ама ни тоа не беше направено како што треба, па на крај добиваш спора и тромава кола, која троши као змај.

Пак ќе кажам дека ова се однесува на првиот Круз што го донесоа кај нас и дека не знам дали се направени подобрувања на моторот од тогаш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #9 на: 11 Јануари 2016, 11:42:32 am »
А Холден е релевантен во Европа бидејќиии...

Бидејќи Holden Cruze е истиот со нашиот Chevrolet Cruze.
Иста фабрика ги произведува (Ј. Кореа), освен ако нема некој погон во Европа. Само воланот што е на различна страна :)

Отсутен onedeaf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
« Одговори #10 на: 11 Јануари 2016, 12:29:58 pm »
Пријател мој има Круз со 2.0 vcdi со 120 kw (A 420 SOHC multijet на VM Motori), ме има возено и колата е одлична. Малтене и да нема звуци од моторот во кабината, ниту пак непристојни вибрации и звуци на ветерот и коловозот дури и на брзина над 170 км/ч (на патот Козани - Игуменитца). Дизел моторот е страва, а од бензинците се најзадоволни од 1.8 само ради тоа што е малце поснажен и пожив од другите.
За проблеми знам дека имаше проблеми со копчето за отварање  на багажникот и веќе втор пат му прегорува, и уште неколку пропратни ситници како прегорени сијалички во внатрешноста на колата и слични ситници.
Колку што знам им ставаат liqui moly масла што се 350-390 литар наливно и филтрите се 800 денари комплет. Пневматиците се поскапи само ради тоа што се непросечни на пример со 16 ки не се 205/55 (што се класичен размер) туку се 205/60 или до 15 евра поскапи по гума. Скап им е и филтерот за гориво ради тоа што е со електроника (сензор и греачи).

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #11 на: 11 Јануари 2016, 12:53:26 pm »
Пријател мој има Круз со 2.0 vcdi со 120 kw (A 420 SOHC multijet на VM Motori), ме има возено и колата е одлична. Малтене и да нема звуци од моторот во кабината, ниту пак непристојни вибрации и звуци на ветерот и коловозот дури и на брзина над 170 км/ч (на патот Козани - Игуменитца). Дизел моторот е страва, а од бензинците се најзадоволни од 1.8 само ради тоа што е малце поснажен и пожив од другите.
За проблеми знам дека имаше проблеми со копчето за отварање  на багажникот и веќе втор пат му прегорува, и уште неколку пропратни ситници како прегорени сијалички во внатрешноста на колата и слични ситници.
Колку што знам им ставаат liqui moly масла што се 350-390 литар наливно и филтрите се 800 денари комплет. Пневматиците се поскапи само ради тоа што се непросечни на пример со 16 ки не се 205/55 (што се класичен размер) туку се 205/60 или до 15 евра поскапи по гума. Скап им е и филтерот за гориво ради тоа што е со електроника (сензор и греачи).

Одлична изведба на Крузот. Го имам возено, многу пријатно ме изненади, особено кога ќе се земе предвид колку е поразличен (кон подобро) во однос на изведбата со 1.6 бензинец.

Дел од источњациве (Мицубиши, Мазда...) ја носат таа димензија на гуми и да, знае да нервира тој момент. Кај 16ките може и не е толку проблем, ама ако сакаш да туриш поголемо бројче на бандаж, релативно голема разлика во цена ќе ти направи нестандардната димензија на гумите.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #12 на: 11 Јануари 2016, 13:21:48 pm »
@gOJDO јави се јужнаАаАаааа и сподели неколку моменти со КРУЗ.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #13 на: 11 Јануари 2016, 13:22:52 pm »
Има три изведби со 2.0 дизел. Едниот е Fiat, другиот VM третиот е чисто на GM.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #14 на: 11 Јануари 2016, 13:28:16 pm »
@gOJDO јави се јужнаАаАаааа и сподели неколку моменти со КРУЗ.

Јас седам и ќутам да не го будам ѕверот, ама Сале срце јуначко не издржа.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.