Автор Тема: Best buy/sale возило до 4000 eur  (Прочитано 31015 пати)

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Одг: Best buy/sale возило до 4000 eur
« Одговори #60 на: 17 Јануари 2016, 12:48:18 pm »
И јас гледам по огласиве, ама за таа сума пари што и јас планирам да ја дадам, најчесто колата е со доста аномалии. 10 коли бев да видам неделава се крш до крш :)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #61 на: 17 Јануари 2016, 13:02:17 pm »
Нема никакви правила луѓе..прошлата година (мислам на 2014 ;D ) кога бев без кола , гледав е46ка 318 со плин околу 3300 евра (тежок крш беше) и еве сеа цените сеуште се исти
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #62 на: 17 Јануари 2016, 13:28:20 pm »
Другар 5 е46 ки гледав кај нас, бегај подалеку ... ретко кој има џеб кај нас таква кола да одржува како што треба ...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #63 на: 17 Јануари 2016, 13:33:33 pm »
Абе ќе дојдете и двајцата кај моето Мондео, ама ај.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #64 на: 17 Јануари 2016, 13:35:11 pm »
^ сосема си во право,плус добро одржувана кола може да остане во фамилија,моите да ја откупат.друго,многу битно е да не биде канта колата па ја да ја оправам и да фрлам еден куп пари за да ја доведам во пристојна состојба,и на крај ќе ми искочи поскапа него ли од сам старт да купам некоја сочувана,редовно одржувана домаќинска кола.Увезено дизел возило најверојатно нема ни да земам во предвид,некако ептен е коцка,а не ме бива за коцкање ич :)
Брат се е коцка дали од увоз или од тука исто ти е .......и овде може да налеташ на кола која не е пазена од предходниот газда па да се скапиш по сервиси.....Најдобро гледај во каква состојба е па и со некој мајстор погледни ја пред да ја земиш инаку тоа муабети од увоз или од тука за мене е небитна работа. А муабетот со голф 4 ка  :)  и јас пред две-три години коа бев без кола тргнав да земам 4ка ама налетав на толку лоши примероци и на крај си земав астра и не се каам воопшто.....Моја препоака ако најдиш добра астра дали караван дали хеч зимај  делови имаш доста .......

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 17 Јануари 2016, 13:40:01 pm »
Абе ќе дојдете и двајцата кај моето Мондео, ама ај.  ;D ;D
Другар Мондеото е одлично, само искрено кажано зелена боја никогаш не ми се допаѓала, затоа и те прашав што боја е ако ти текнува :)

Едит: Што мислите за ова http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2276881-JAGUAR-X-Type-2-0-benzin-plin-full--03
« Последно менување: 17 Јануари 2016, 13:55:25 pm TheHeatIsOn »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #66 на: 17 Јануари 2016, 14:50:47 pm »
Таман работа бе. Се зафркавам. За секој воз си има патници, така да и за мојот трактор ќе се најде купувач.
Се што сакам е од двата трактора дома да извадам пари за понов бензинец неколку години.

Или 80% од парите за понов бензинец. И како што оди работата пак ќе биде Мондео.  ;D ;D 

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #67 на: 17 Јануари 2016, 15:01:55 pm »
Другар 5 е46 ки гледав кај нас, бегај подалеку ... ретко кој има џеб кај нас таква кола да одржува како што треба ...

За тие пари што очекуваш, ново да ти дадат. ..

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #68 на: 17 Јануари 2016, 15:04:26 pm »
За тие пари што очекуваш, ново да ти дадат. ..

Јас мојата ја платив скапо споредено и со германскиот пазар.  ;D ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #69 на: 17 Јануари 2016, 19:21:05 pm »
@Kozanostra
многу поголеми се шансите да најдеш добро сочувано домашно возило одколку увезено.Знам генерално какви коли увезуваат,и во однос на тоа неможе никој да ме разубеди дека носат добри возила.Ако би било така ќе беа прилично поскапи.За астрата ќе го земам твојот совет во предвид,ме интересира само како се покажани бензинците,имаат ли некоја скапа маана?Не исклучувам дизел,но незнам за 4К дали ќе се најде соодветна.
BMW,Audi се над мојата лига,сепак би сакал да можам да си дозволам и нешто непланирано ако се деси си колата да ја поправам,а тоа да не биде огромна сума на евра и целиот концепт да ми падне во вода :)

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #70 на: 17 Јануари 2016, 19:40:48 pm »

Едит: Што мислите за ова http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2276881-JAGUAR-X-Type-2-0-benzin-plin-full--03

Ја стварно неможам нзс да ти најдам...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #71 на: 18 Јануари 2016, 12:09:52 pm »

Ја стварно неможам нзс да ти најдам...

Што сака да каже авторот ? Дали сакаш да видиш каков пасат сум нашол кај нас за 1000 еур регистриран цела година со фул опрема бензин  2.0 16в, буквално не гребнат ?

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #72 на: 18 Јануари 2016, 13:57:51 pm »
Авторот сака да каже , скапи ти се е46ки за одржување , а јагуаров не. :)

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #73 на: 18 Јануари 2016, 14:17:53 pm »
Јас не реков дека мене ми се скапи, јас кажав дека неможе да се најде добра е46 ка кај нас. :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #74 на: 18 Јануари 2016, 14:29:14 pm »
Може  друже, ама не за тие пари. :)