Гласање

Каде ги паркирате вашите возила?

Во гаража
29 (37.7%)
На паркинг
15 (19.5%)
На тротоар
7 (9.1%)
На улица
9 (11.7%)
Во двор
17 (22.1%)

Вкупно гласови: 77

Автор Тема: Два или повеќе автомобили во домот, каде да ги паркираме?  (Прочитано 12401 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Одг:
« Одговори #60 на: 27 Декември 2015, 15:10:43 pm »
Ааааа ништо тогаш.

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
Аман бе другари, еднаш кажано, два пати кажано, трет пат пајак - ако не дојде скалперот и 4 гуми кинење и ај у курац. Што повеќе глумите фини толку повеќе ви се серат на главата.
апсолутно се сложувам,многу стока се накоти,мора да игра сатарот

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #62 на: 28 Декември 2015, 07:41:26 am »
Жена ми ми се паркира со смартот на место за нормална кола (нема паркинг околу зградиве па мора долж улицата) си идам јас од работа и ѕвонам ми го ослободува за мојата кола и после за смартот лесно се наоѓа место. Ебате архитектите, 3 згради се ко мојата по 66 стана башка 6 мали со по 20стана а паркинг нема предвидено за ниту едно возило.

Присутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6185
  • 69
Молим те немој да ги прозиваш архитектите, да не се препознаат некаде низ форумов, па да ти се нафрлат.
Јас на сите тие такви архитекти би им ја одземал лиценцата и би им забранил да работат со тоа.
Нека учат и работат за пекари, за малтерџии и слично.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Ајде малку да ја обновиме темава.
Кај мене пред врата (инаку живеам во куќа) новокомпонираниот комшија со Штипски таблици
ми е два дена паркиран пред врата на буквално 80-90 цм. од влез. Не вредат ни учтивите натписи,
да не се паркира пред врата, ниту ништо, он така решил и точка.
Сакам да дадам подршка на изразот СОС.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
СОС! Сељакот можеш да го извадиш од село, но не и селото од него!
Во принцип многу едноставно можете да се разберете со комшијата, без расправање, без пајаци и слично. Земи склапел или постар нож и сечи по страничните ѕидови за да не може да му ги репарираат на вулканизер. Се кладам дека по едно, до макимум две, вакви укажувања твојот драг и почитуван комшија повеќе никогаш нема да паркира кај тебе пред врата ниту покрај твоја ограда.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #65 на: 28 Декември 2015, 09:53:48 am »
Другар па сега гледам дека си има и знак за не паркирај гаража.

Жандрми ќе се нацртаат за 15 минути со пајаче ако ги викнеш.

Јас не би се размислувал ни 2 минути за ваков случај. Баш зошто е врата за од гаража и согласно тоа СТРОГО ЗАБРАНЕТО МЕСТО ЗА ПАРКИРАЊЕ, зошто технички тоа е УЛИЦА кон твојата гаража а не паркинг место.

Викај. Викај. Полни го буџетов со вакви работи. Затоа служи пајакот, а не само за пред Брос Кафе да дига еднаш дневно.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Јас колку што гледам, паркиран му е пред влезот во двор, не пред гаража.
Иначе убав Пасат за гребење.
Кукла.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Кукла.
Следниот пат кога ќе паркира,  100% ќе го снајде тоа. Као некој случајно прошол со крстач
штрафцигер преку хауба 8) ;D.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Јас сум исто во куќа, и го сфаќам членот... За жал ова е типично сељачко-провинцијалско однесување за кое да се сфатиш треба да се спуштиш на негово ниво, односно нека мава скалперот.

Јас живеам во мешана средина (етничка смисла) каде што за овие незнамколкугодини единствено кога ми паркирале пред мојот влез се моите комшии што домазетовци, што „Скопјани“ каде при прослава цела МКД е тука од македонска национална припадност. Ако паркирале од албанската, обавезно доаѓал прво комшијата да каже дека се кај него.

За иронијата да биде поголема, истите тие, имаат 3-4 коли, додека во дворот немаат ние една, едноставно нели, тешко е да го навикнеш сељакот дека во двор покрај зеленило се чува и твоето возило во интерес на маалската заедница.
За нив важи принципот, снајди се како моеш, али гомното нека не биде пред твој влез. Како таргети за паркирање ги наоѓаат баш ваквите, стари лица, сами жени и сл. Згора на се, еднаш чув коментар, дека мојот сосед си ги чувал, замислете, сопствените коли пред неговиот двор, а со тоа зафаќал паркинг места.
Немав коментар....

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #69 на: 28 Декември 2015, 10:59:36 am »
Чекај чекај, нели имаше јака дискусија за оној текстот кај што кревале коли на самохрани мајки пред зграда и како сите направивте драма. Епа најголемиот сељачизам е баш пред згради и куќи.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3081
Све се то треба у логор послати!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Кукла.
Следниот пат кога ќе паркира,  100% ќе го снајде тоа. Као некој случајно прошол со крстач
штрафцигер преку хауба 8) ;D.

Може има аларм или камера, јас на твое место би посипал со клинови позади гумите негови, па нека чисти. Или нормално ќе фрлам некое парче коска/салам врз колата за мачки/кучиња да се качат :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Све то тр'a 'а се похапси! Похапси!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Една кофа фарба врши работа, ама пак ке кажам...паркиран му е пред влез во двор, каде реално има место човек да пројде..
Не е културно, сељачки е али реално не му блокира влез пред гаража..или грешам?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Правилото е дека тие што живеат во куќи, никој не смее да ти блокира влез (подолго од 15 мин) без твоја согласност. Тоа е твојот пристап кон дворот. Нема тука, ама може човек да помине, ама може кола ... Не е негово да проценува дали колата смета или не. На крајот на краиштата може чекам вселенски брод да ми паркира :)