Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570274 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3330 на: 08 Јануари 2017, 23:34:41 pm »
Ај малце некој совет/помош...

Ми се задеси троа чај да ми се истури врз телефонот. Не беше нешто којзнае колку, ама пак ми е шубе.
Преземени чекори:
- одма исклучен;
- извадена футрола;
- го пребришав комплет, па го навалив надоле и го дував малце со фен;
- извадив СИМ;
- го тртнав во кеса со ориз.

Некој дополнителен совет, што, како, кога? Од шо прочитав по нетов, вика барем 48 саата да се остави така и повремено да се врти, да лежи на друга страна.

Не би требало да имаш проблем. Стави го да преноќи близу до радијатор (не врз радиатор) за да апсорбира оризот повеќе влага и шибај од сабајле.

Може да имаш проблем малку ако имало мед или шеќер во чајот, ќе ти лепи ако влегло меѓу копчињата.

Исчисти ги отворите кај звучникот убаво може да се затнати дупчињата од мрежата внатре и да ти виде потивок звукот. Направи еден шпиц со памукот на чепкалка за уши натопи во алкохол и расчепкај по дупчињата. Издувај со уста и тоа е тоа.

Sent from my iPad using Tapatalk

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3331 на: 09 Јануари 2017, 00:40:42 am »
Штрумф, ако станува збор за случката да се случила во Немачка и ако си вработен и плаќаш некакво домашно осигурување ги покрива овие работи. Барем мислам дека тоа се европските закони. Ако имаш мало дете, уште поубаво, само речи дека ти бил на маса и детето ти истурило чаша чај на масата врз телефонот и треба да покрие. Знам за еден човек имаше проблем и сакаше да го замене, ама му изминал рокот за да го замене и истури сок(да има народ и тоа го праве) и пријавил дека детето му истурило и домашното осигурување го покрива, дали целосно дали 80% не сум сигурен.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3332 на: 09 Јануари 2017, 01:16:57 am »
Хмм... Ме тури у мисла. Плаќаме домашно осигурување секој месец, ама не сум баш сигурен дали покрива вакви случаеви... Баш ќе глеам утре да проверам што се' стои у договорот. Фала ти!

@zlatkoa: Ќе пробам утре да зачистам кај конекторите и микрофонот, па ќе видиме што ќе биде. Нагоре немаше накај звучникот, а мислам и дека страничните копчиња останаа нетакнати.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #3333 на: 09 Јануари 2017, 08:05:10 am »
@velestrumf се убаво си направил ама следиит пат немој никако да го дуваш со фен,  само полошо правиш.

А и да лепат копчињата не е страшно, ќе се расклопи, сув контакт спреј и средено.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3334 на: 09 Јануари 2017, 10:16:30 am »
Слободно јави се директно во осигурителната компанија и прашај си, речи сакам да прашам дали во случај детето(на децата многу се оправдуваат) да истури млеко на лаптопот дали се покрива нешто. Бар во Шведска е така, ама и во Немачка би требало да е исто, мислам дека е исто само зависи какво домашно осигурување имаш, а ние како странци можеби и најскапиот пакет го плаќаме ако не се доволно информираме, ама пак покрива доста работи што не сме информирани(или не сме разрале добро). Среќа што имам паметна жена и многу добро информирана и ги знае многу добро законите. Да те прашам, дали имаш годишно проверка на данокот, поточно дали треба да земеш или да дадеш пари за данок? 90% никој не знае како се пресметува и се е пресметано "на памет". Кога би знаел што треба се да пријавеш сигурно би добил многу повеќе, ама за жал малку се информирани са тоа, а башка сега има луѓе што веќе знаат како работи тоа и може да ти пресметат и тебе ама ти зимат процент за работата. Во странција работењето со раци добро се плаќа, ама работењето со мозокот уште повеќе се исплаќа, ама ние сме навикнати на секакво лошо и доволно ни е барем да ни исплаќат плата, пошто сме навикнати да работеме и да не не исплатат, нели :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #3335 на: 09 Јануари 2017, 10:50:10 am »
@velestrumf, Следниот пат не истурај чај, туку држ се до дестилирани алкохоли. И да ти се истури, брзо се суши и нема последици :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3336 на: 10 Јануари 2017, 09:55:33 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3337 на: 10 Јануари 2017, 16:55:37 pm »
Апдејт: после ден ипол у кесиче со ориз, го пуштив телефонот и (пу пу да не го урочам) си работи како што треба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3338 на: 10 Јануари 2017, 17:02:47 pm »
Ти повеќе си испаничил да не му биде нешто :) Мило ми е што си работе како што треба, да не треба да се ебаваш. Инаку, копчето не ти се лепе? Сигурно без шеќер бил чајот :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3339 на: 10 Јануари 2017, 17:37:52 pm »
Абе тоа секако, одма паник атак :)

Не се лепи ништо, чајот беше со мед :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3340 на: 10 Јануари 2017, 18:49:47 pm »
A не ќе беше лошо 5с да си појдеше во вечните ловишта и да си купеше вистински телефон.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3341 на: 10 Јануари 2017, 18:59:51 pm »
Може тебе немало да ти е лошо, мене супер ми е 5Ѕ, а баш не сум у состојба сеа да фрлам пари за друг телефон, макар и на старо.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #3342 на: 11 Јануари 2017, 15:21:56 pm »
5S уште една година минимум ќе биде добро телефонче. После тоа веќе е потребна замена.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3343 на: 11 Јануари 2017, 17:11:06 pm »
Сеа за сеа, едино ми пречи малиот сториџ. Иначе свесен сум дека многу веројатно нема да ја издржи наредната итерација на иОС. Белки ќе си зеам ЅЕ или 6Ѕ до тогаш, здравје...

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #3344 на: 11 Јануари 2017, 23:22:25 pm »

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."