Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570647 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3210 на: 14 Ноември 2016, 22:45:05 pm »
Абе не знам дали е батеријата отидена, или софтверот што ја менаџира батеријата малце забегал. Ете на линкот што го пуштив погоре, е кажано дека многу луѓе го пријавиле тој проблем, и не секогаш била отидена батеријата. Затоа првин сакам да ги пробам сите други можни решенија, па ако ништо не бидне, онда здравје, ќе се мења батерија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3211 на: 14 Ноември 2016, 22:54:32 pm »
Што бројка и имаш ли гаранција? Мислам дека освен батеријата или тај софтверот(надај се да не е тоа), друго чаре за тој проблем нз... освен ако порано на друг иос да не ти правело така, ке треба да го враќаш... ма да не верувам нешто до иосот да ти е...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #3212 на: 14 Ноември 2016, 23:00:00 pm »
Абе не знам дали е батеријата отидена, или софтверот што ја менаџира батеријата малце забегал. Ете на линкот што го пуштив погоре, е кажано дека многу луѓе го пријавиле тој проблем, и не секогаш била отидена батеријата. Затоа првин сакам да ги пробам сите други можни решенија, па ако ништо не бидне, онда здравје, ќе се мења батерија.

Пробај неколку циклуси со full drain и full recharge. Би требало да се оправи. Јас имав со 6с+ проблем, после апдејт пред неколку месеци, се гасеше на 20% полна батерија.

Два циклуса full drain + full recharge еден после друг го решија проблемот, без ресет и слични глупости.

Софтверски проблем е. Покажува 20%, а во реалност е под 2%.

Немам проблем од таква природа веќе 6-7 месеци.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #3213 на: 14 Ноември 2016, 23:05:36 pm »
http://osxdaily.com/2014/06/09/iphone-randomly-shuts-off-fix/

Овој проблем го имам, па не знам што се' да пробам за да го опраам...

Знае и со преку 40% на батерија да се исклучи, и ужасно ме нервира тоа.
Истиов проблем и на 4s и на 5s по препорака на другар се реши со update на software-от. Баш пред некој ден.
Чудно што се појавува од моментот кога Apple ќе ти предложи инсталирање на нов софтвер за твојот уред.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3214 на: 14 Ноември 2016, 23:28:39 pm »
Што бројка и имаш ли гаранција? Мислам дека освен батеријата или тај софтверот(надај се да не е тоа), друго чаре за тој проблем нз... освен ако порано на друг иос да не ти правело така, ке треба да го враќаш... ма да не верувам нешто до иосот да ти е...

5Ѕ со иОС 9.3.5. Порано не правеше вака, а по тоа што читам на нет, ништо чудно да уствари е до иОС, а не до батеријата. Ќе видиме шо ќе испадне.

Пробај неколку циклуси со full drain и full recharge. Би требало да се оправи. Јас имав со 6с+ проблем, после апдејт пред неколку месеци, се гасеше на 20% полна батерија.

Два циклуса full drain + full recharge еден после друг го решија проблемот, без ресет и слични глупости.

Софтверски проблем е. Покажува 20%, а во реалност е под 2%.

Немам проблем од таква природа веќе 6-7 месеци.

Тоа ќе му дојде да се испразни и изгаси, па да го пунам до крај така? Ме пизди што знае на преку 40% батерија да ми изгаси и да нејќе да се пушти. Ужасно ме нервира тоа. Сегде шетам со power bank и кабли ми штрчат на сите страни ебаго.

Истиов проблем и на 4s и на 5s по препорака на другар се реши со update на software-от. Баш пред некој ден.
Чудно што се појавува од моментот кога Apple ќе ти предложи инсталирање на нов софтвер за твојот уред.

Го немав проблемов кога го земав телефонот, или па на старата 4ка што ја имав. Малце ме фаќа страв за апдејт на софтверот, пошо мислам дека ќе морам да ставам иОС 10, кој што не знам дали ќе работи ко што треба на овој веќе застарен модел. Мислам дека Епл веќе не ги „потпишува“ постарите верзии на иОС (во случајов 9.3.5).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #3215 на: 14 Ноември 2016, 23:33:41 pm »
Испразни го додека не се изгаси. Ако се изгаси сам од себе, пробај да го пуштиш. Ако се вклучи и уште тера, исцеди го до крај. Ако не се вклучува, ондак си го испразнил скроз. Остави го на полнач да се наполни 100%. Најдобро преку ноќ кога спиеш.

Ја повторуваш истата постапка уште еднаш.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3216 на: 14 Ноември 2016, 23:35:56 pm »
Значи на крај е до Иосот, мислам дека 5Ѕ го има истиот процесор или скоро ист со 6ката, така да не би требало да ти кочи никако. Последниот апдејт кај мене е 10.1.1(а мислев понов има), ако се мислеш да не те зафркне, опни бекап, удри апдејт па ако не ти чини врни си го стариот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3217 на: 15 Ноември 2016, 00:22:16 am »
Како бе вакви работи на Ајфон? Не се зезајте, ќе помисли некој сериозни сте.

;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3218 на: 15 Ноември 2016, 00:27:12 am »
Малце ме фаќа страв за апдејт на софтверот, пошо мислам дека ќе морам да ставам иОС 10, кој што не знам дали ќе работи ко што треба на овој веќе застарен модел. Мислам дека Епл веќе не ги „потпишува“ постарите верзии на иОС (во случајов 9.3.5).

Абе опали слободно 10.1.1 шо си се уплашил, близок другар е на 5s со 10.1 си работи супер телефончето. Само ќе направиш рестор, односно така да го инсталираш Сега уште малце треба 10.2 да излезе.

Не го ,,потпишува", нема да можеш да се вратиш...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3219 на: 15 Ноември 2016, 12:43:51 pm »
velestrumf ај кажи ми точно во кои ситуации ти се гасни телефонот?

Скроз рендом полна батерија по дома на топло? или на ладно?

Ако ти е на ладно, дефинитивно е батеријата замината. Ова ми се дешаваше на 5ка кај мене и кај колегата во ист период во зима. Излегуваш надвод вадиш телефон и умира.
Тој ја смена батеријата а јас го продадов телефонот.
Испадна дека имат некоја серија со лоши батерии пратено.

Ако ти се гасни на топло, 90% е батеријата замината. Другото можиш да го пробаш со рестор на истиот софтвер.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3221 на: 15 Ноември 2016, 17:08:59 pm »
velestrumf ај кажи ми точно во кои ситуации ти се гасни телефонот?

Скроз рендом полна батерија по дома на топло? или на ладно?

Ако ти е на ладно, дефинитивно е батеријата замината. Ова ми се дешаваше на 5ка кај мене и кај колегата во ист период во зима. Излегуваш надвод вадиш телефон и умира.
Тој ја смена батеријата а јас го продадов телефонот.
Испадна дека имат некоја серија со лоши батерии пратено.

Ако ти се гасни на топло, 90% е батеријата замината. Другото можиш да го пробаш со рестор на истиот софтвер.

Прв пат приметив лани, на ладно. Сега у поскоро време, не праи разлика дали е на ладно или не. Едноставно, знае на преку 40% да си исклучи. Од друга страна пак, у неколку наврати се деси, да тврдоглаво држи 1% и да одбива да се исклучи :)

Apple releases $300 book containing 450 photos of Apple products

::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Тоа е тоа. За само 300 долари. Џизс.
Ќе праи Мексиканецот нов бизнис, покрај донглиња, ќе штампа и книги за Епл :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #3222 на: 15 Ноември 2016, 17:39:27 pm »
Веле, контролер за напон те јебе, треба прелемување.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3223 на: 15 Ноември 2016, 17:46:47 pm »
Јас мислам дека само апдејт му треба, а не знам зошто се плаше воопшто од апдејт освен ако не е џеилбрејк. Друго решение, продај во Мк купи од немачка 6ка и фурај.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3224 на: 15 Ноември 2016, 18:53:17 pm »
Веле, контролер за напон те јебе, треба прелемување.

Да му ибам пленумот ако е до тоа. На старата 4ка мењав нешто такво...

Јас мислам дека само апдејт му треба, а не знам зошто се плаше воопшто од апдејт освен ако не е џеилбрејк. Друго решение, продај во Мк купи од немачка 6ка и фурај.

Неам џејлбрејк правено на овој телефон, не сум осетил потреба.
Да идам до МК за да го продавам, бем му матер... Можда за да го сервисирам, нареден пут кога ќе доаѓам. Иначе здравје меркам да си зеам ЅЕ од Телеком од тука.