Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570720 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3180 на: 07 Ноември 2016, 12:31:12 pm »
Незнам зашто се горди на 9 мин снуз, јас дома имав едно бугарско будилниче уште пред 20 години, снузот му беше 9 мин. Знам дека пред некоја година ми текна на тоа, зашто е баш 9 мин, ама не се сеќавам што најдов како причина.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3181 на: 07 Ноември 2016, 12:39:10 pm »
Clock experts say when snooze alarms were invented, the gears in alarm clocks were standardized. The snooze gear was introduced into the existing mix and its teeth had to mesh with the other gears' teeth. The engineers had to choose between a gear that made the snooze period nine-plus minutes or 10-plus minutes.Oct 31, 2013

It turns out, this was Apple's way of paying homage to clock history.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3182 на: 07 Ноември 2016, 12:43:03 pm »
Нема пуш за (сите) мејлови, за гмаил ќе си инсталираш џемаил апликација. Мене тоа ми беше голем проблем и нелогичност. Најдов дека се доплаќа за да имаш пуш на џемаил. Со ексчејнџ мислам дека работеше.

инсталирав џемаили, ама па во нивната апликација не функцинира навигацијата слајд бек форвард туку мора да му кликаш на копчињата
нивната апликација е ок, ама па непушабилна

- звукот на меил си го менуваш во - settings - sounds и скролаш надолу до new mail

ам немет

- за исклучување на дата имаш шотркат, подолу линкови (или пак погодуваш така? ЏЕИЛБРЕЈК)
http://www.iphonehacks.com/2016/09/quickly-open-mobile-data-settings-ios-10.html

http://www.howtoisolve.com/cellular-mobile-data-shortcut-on-iphone-turn-on-off/

- вифи - блутут мислиш за да одбериш која мрежа? да- мора да одиш во сетингс.

за ова мислев некој поедноставен начин без инсталирање на дополнителни апликации, само да се појави тука:

фала за одговорите :)
е сеа, пошто за основни работи треба да го рутирам, се губи гаранцијата или не?
може да се анџејлбрејкува или не?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #3183 на: 07 Ноември 2016, 12:43:10 pm »
Мех, не ми е баш некое објаснување зашт ое 9 мин, па уште и дека Епл решиле да ги испочитуваат. Гарант таму некој кога го кодирал тоа алармот си рекол, еј абе снуз ми треба, чек дома на будилничето ми е 9 мин, шознам зашто, изгледа така треба, ај ке ставам 9 мин. Не верувам дека се собрале бордот на директори и рекле, еј дечки, дајте ке ги испочитуваме овие стариве мајстори на саати. Истите тие што имаме намера да ги уништиме, за некоја година ке почнеме и саати да прајме, па малку да си го олесниме товарот од душата.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3184 на: 07 Ноември 2016, 12:49:20 pm »
hahahahah

@ marjanot

На кој iOS си?

Кај мене има да си одбериш звук за меил.

Иначе за џеилбрејк не ти треба ни рутирање ниту незнам какви си потези. Многу едноставно е (ако го има веќе за ios 10) и кога сакаш можиш да го вратиш во нормала и нема никакви последици на телефонот.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3185 на: 07 Ноември 2016, 12:51:25 pm »
10.1.1 сум
треба посебни познавања за џеилбрејк или може да следам туторијал од интернет и да направам?

@додо мене ми треба 5 мин. снуз :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3186 на: 07 Ноември 2016, 12:55:00 pm »
Многу е лесно направено во последно време, само проблем е што нема уште активен џеилбрејк за 10.х
Кога ќе има ќе шернам.

Иначе стално прават туторијал и си следиш што треба да правиш. Ама не е ништо комплицирано. обично е со 1-2 клика.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3187 на: 07 Ноември 2016, 14:32:12 pm »
И јас имам 10.1.1, ама имам опција за менување на звук на меил.

Иначе и мене ми фали уклучување/исклучување на 4Г од тоа мените што си го сликнал. Глупост жива дека го нема сеуште таму.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3188 на: 07 Ноември 2016, 14:38:57 pm »
Има вака на 6s со 3д тачот ама да и мене ми фали во контрол центарот да има...

@ Марјан, имаш инсталирано некоја апликација за мејл? Gmail,Inbox итн...?

Кај мене има за мејл, на 10.1.1 сум.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3189 на: 07 Ноември 2016, 14:40:10 pm »
 Уште појако беше кога пред некоја година го тргнаа 2G свичот. Имаше опција 3G или 4G.
:D

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3190 на: 07 Ноември 2016, 14:59:36 pm »
Кај мене не можам да ставам Гмаил акаунт во Mail апликацијата на ајфонот поради заштитата со Аутентикатор за Гмаил. Инаку баш сега имаше апдејт за Гмаил и има нов звук, не е онај стариот, а како се мене појма немам... Инаку баш убаво ти е ова што го има само на 6S на обична 6ка го нема со 3Д тач на Сетингс, инаку пак може да се иклучи 3G/4G во менито и да, се согласувам со Банзаи во врска со кратенката. Го апдејтував на овај последниот апдејт што е 10.1.1 мислам дека е, сега за сега лита(најдобар апдеј според мене). Нема никаков лаг или слично.

бтв. Има 4G мрежа некој од операторите во МК? Јас користев ВИП лани и мислам дека беше на 3G...

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3191 на: 07 Ноември 2016, 15:02:12 pm »
Дали има 4Г?

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3192 на: 07 Ноември 2016, 15:16:02 pm »
Ауу браво, не сум знаел, ВИП има 4Г или уште е на 3Г(само тие 2 оператори се нели?)? Што пакет си зел интернет богати :) мојот дома не е толку брз :)
бтв. Каков пакет интернет има Телеком за припејд?

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3193 на: 07 Ноември 2016, 15:18:43 pm »
@Александар веројатно има за промена ако ја користиш нивната апликација за мејл. Јас ја имам избришано па веројатно затоа нема.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #3194 на: 07 Ноември 2016, 15:22:46 pm »
Ако си ја избришал со контактите што направи? Или ги префрли прво на iCloud сите? И јас не ја користам таа, Inbox ја имам од гугл ама не ми е избришана дифолтната само одлогирана е. Али претходно ги префрлив сите контакти на iCloud. Така ти е подобро да ти бидат на iCloud бидејќи нема да ти рефрешира на вибер кога некој ќе смени слика ако ги зима од гмаил, а и може да ти ги снемува во виџетот лево ако имаш Favorites ставено, па еве препорака да ги префрлите на овој начин и да бидат сите на Icloud заедно. А и во иднина да не се замарате ако напраите фактори. Ќе си ги има по внесување на appleid.

Пола мин работа.

Што пакет си зел интернет богати :)
бтв. Каков пакет интернет има Телеком за припејд?

Не е посебен пакет, тарифа е постпејд, Play Comfort ама веќе не постои, пред скоро 2 години ја имаше и тогаш беше со 5 или 6 GB нет. Сега не знам со колку се новите, мислам со 4 за таа цена, т.е по 100 ден се покачени тарифите мислам. Иначе 799 е претплатата на мојата.

Не знам за припејд, не сум во тек веќе многу години. Види на сајтот.

« Последно менување: 07 Ноември 2016, 15:29:47 pm Allexxander »