Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 536843 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2160 на: 14 Септември 2015, 12:23:04 pm »
Имал ли некој проблем до сеа со iPhone 6-ка (виткање на телефонот), и ако успеал да го среди, каде, како и колку пари ...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Многумина низ светов рекоа дека имаат таков проблем, а не ми се верува дека може некако да се оправи.

http://www.forbes.com/sites/amitchowdhry/2015/04/19/apple-bendgate-solve/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #2161 на: 14 Септември 2015, 12:29:23 pm »

Отсутен alfa147

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #2162 на: 14 Септември 2015, 12:45:53 pm »
Знам дека телефонот се витка, уште коа искочи гледав тестови, само што не мислев дека ке ми се случи мене, со оглед на тоа како го пазам, али јбг марфи :)
Изглеа сум го седнал, од друго неможе да е !
Ме интересираше некој веке дали имал вакво искуство и ако имал дали и како го средил, пошо по моја логика може да се опраи, метал е тоа, чим се свиткал може и да се исправи, нема да биде чичка нов али нема да биде као банана.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #2163 на: 14 Септември 2015, 14:08:03 pm »
Битно е дали функционира се како што треба. А куќиште можеш да најдеш.

Отсутен alfa147

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #2164 на: 14 Септември 2015, 14:44:31 pm »
Се е ок, нема никаков проблем, само е свиткан металот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #2165 на: 14 Септември 2015, 15:01:44 pm »
Комедии ова 3д тачов.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2166 на: 14 Септември 2015, 16:56:06 pm »
iPhone 6s Is A Bigger Hardware Upgrade Than Most 2015 Android Flagships, Here’s The Proof

Цитат
The table shows whether each flagship was an upgrade, or indeed a downgrade, when compared to the device it replaced. So as an example, the Samsung Galaxy S6 gained a point for having a better screen resolution than the Galaxy S5. All nice and simple, we’re sure you’ll agree. When each handset has been compared to the flagship phone they replaced, a total score is awarded – upgrades minus downgrades equals final score.

Цитат
As it turns out, the iPhone actually beats out six of the seven handsets it is compared to, with the Motorola Moto X Style actually scoring a tie.

http://www.redmondpie.com/iphone-6s-is-a-bigger-hardware-upgrade-than-most-2015-android-flagships-heres-the-proof/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2167 на: 14 Септември 2015, 18:25:57 pm »
Браво, ги стигнаа повеќето андроид телефони во хардвер што го имаа пред 2 години. Алал да им е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #2168 на: 14 Септември 2015, 18:31:22 pm »
Џабе хардверот ако има крајно неоптимизиран софтвер на него ставен.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2169 на: 14 Септември 2015, 18:56:45 pm »
Тука се CM да помогнат :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2170 на: 14 Септември 2015, 23:47:23 pm »
Ти се мочам и у СМ-от... Работеше добро недела дена и си еба мамата. Ѓубре невидено.
Што сакам да дојдам до некое евро вишак, на жена ми да и' зеам еден ајфон, да се освежи барем малку од она тињана...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2792
« Одговори #2171 на: 15 Септември 2015, 10:17:10 am »
Абе ова ајфоноф има шанси да му издржи батеријата од станување сабајле па до легнување вечер или мора да се искористи секоја прилика кога си во близина на штекер???

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2172 на: 15 Септември 2015, 10:19:30 am »
Зависи шо праиш со него. Најчесто, нема проблем да издржи, со нормално користење.
Мене на пример, едвај ми издржуе до вечер, али ја агресивно маам Angry Birds 2, слушам музики, подкасти итн...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43947
  • Il Moderatore
« Одговори #2173 на: 15 Септември 2015, 10:38:36 am »
Знам дека телефонот се витка, уште коа искочи гледав тестови, само што не мислев дека ке ми се случи мене, со оглед на тоа како го пазам, али јбг марфи :)
Изглеа сум го седнал, од друго неможе да е !
Ме интересираше некој веке дали имал вакво искуство и ако имал дали и како го средил, пошо по моја логика може да се опраи, метал е тоа, чим се свиткал може и да се исправи, нема да биде чичка нов али нема да биде као банана.
Секој реномиран автолимар со кар-о-лајнер (у маЌедонија попозната како Каролина) ќе го исправи, у линија ќе го доведе! После само малце кит и на флека ќе го шприцне, ко` нов ќе биде ;D ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3822
« Одговори #2174 на: 15 Септември 2015, 11:12:20 am »
I posle ke go pazis so vapot vo peralna da ne mu zapnuvaat bas na toa mesto kaj sto e kitiran za da ne ispuka kitot ;D