Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 660382 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1635 на: 25 Септември 2014, 03:23:36 am »
Имам по дома еден 3 џи ес, го користеше мајка ми и го батали пошто имаше проблем...

Проблемот е во тоа што се рестартира сам, ќе се крене софтверот, ќе работи минут до две и се паѓа, и се така во круг, и ова се случува кога е на полнач и под 30% батерија, после си е сасвим океј

Прашањето ми беше, со реинсталирање на софтвер, би можело да се одстрани проблемов или к*рац, да го тупнам у мобилара некоја(ако се нафати некој да го земе) за делови(ако има некој што уште користи 3 џи ес)
No turbo, no fun :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #1636 на: 25 Септември 2014, 09:13:18 am »
Дали некој од вас што користите ајФони, имате проблем со Скајпот (доколку го користите на телефон нормално)? Сте приметиле ли дали ве јавува постојано онлајн, без разлика што ви е исклучен Скајп?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #1637 на: 25 Септември 2014, 09:14:15 am »
Скајпот ме јавува на рандом онлајн често последниве месец дена, а не го користам на iPhone. Само на два компјутера е ставен. Изретардиран е.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1638 на: 25 Септември 2014, 09:17:44 am »
Има неки курац на сир...

Мене претходно ме јавуваше онлајн ако сум го пуштел преку апп на Виндоус 8 (на лаптопот), па ај престанав да го пуштам од таму. Сеа ме јавуе онлајн преку телефон, а не е активен на телефонот. Ме интересираше дали и со иОС ја има таа глупост, или е на Андроид и Вин, или па евентуално, се работи за општа ретардација на Скајпот...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1639 на: 25 Септември 2014, 09:43:09 am »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9196
  • Пичлеме
« Одговори #1640 на: 25 Септември 2014, 09:55:51 am »
Да не се расфрлаа со толку екстремно високи цени само заради имиџ, ќе немаше потреба од толку многу кревање прашина околу еден мазен, симпатичен уред без вистински оперативен систем...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2828
« Одговори #1641 на: 25 Септември 2014, 10:02:45 am »
Дали некој од вас што користите ајФони, имате проблем со Скајпот (доколку го користите на телефон нормално)? Сте приметиле ли дали ве јавува постојано онлајн, без разлика што ви е исклучен Скајп?

Ова е некоја промена што ја воведе Мајкрософт со транзицијата од П2П во клауд бејзд сервис. Има решение, а тоа е: отвараш некој чет со некој лик од листата на контакти и таму куцаш /showplaces и ти ги дава сите места на кои скајп те гледа како логиран т.е. онлајн и за да се одлогираш од сите тие локации, внеси /remotelogout и после повторно со /showplaces види дали си одлогиран од сите места и та дааааааа... ништо повели и друКпат

P.S. Иначе ова треба само еднаш да го направиш ако не се лажам, после се си функционира ОК, проблем им е со преминот од еден тип на друг тип на сервис.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1642 на: 25 Септември 2014, 10:05:58 am »
Мајкице мила. Земале да поправаат нешто што не е расипано.

Ете го резултатот.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1643 на: 25 Септември 2014, 10:08:35 am »
Да не се расфрлаа со толку екстремно високи цени само заради имиџ, ќе немаше потреба од толку многу кревање прашина околу еден мазен, симпатичен уред без вистински оперативен систем...

Тој никаков оперативен систем функционира речиси совршено, односно доста по добро од андроидот. Со полош хардвер на хартија мобилниот функционира по мазно во реалниот живот и тоа и после неколку години користење.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1644 на: 25 Септември 2014, 10:18:29 am »
Имаше уште еден оперативен систем, навистински оперативен систем (не виртуелен) кој се викаше Симбиан и одлично си ја бркаше работата со полош (послаб) хардвер, ама го умреа, а го воздигнаа андроидот кој ненормално бара и црпи ресурси...нејсе, муабетот ми беше околу цената за нешто кое не ја заслужува таа цена. Грам имиџ, кило вистински вредности. Ми се допаѓаат парчињата опрема на Епл, ама никогаш не сум им бил фан затоа што кога ќе го платам нештото сакам да е мое, а не да доплаќам за останати тракатајнци околу него за да можам да му правам што сакам...особено ако го платам многу скапо...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1645 на: 25 Септември 2014, 10:21:43 am »

Ова е некоја промена што ја воведе Мајкрософт со транзицијата од П2П во клауд бејзд сервис. Има решение, а тоа е: отвараш некој чет со некој лик од листата на контакти и таму куцаш /showplaces и ти ги дава сите места на кои скајп те гледа како логиран т.е. онлајн и за да се одлогираш од сите тие локации, внеси /remotelogout и после повторно со /showplaces види дали си одлогиран од сите места и та дааааааа... ништо повели и друКпат

P.S. Иначе ова треба само еднаш да го направиш ако не се лажам, после се си функционира ОК, проблем им е со преминот од еден тип на друг тип на сервис.

Знам, така дознав дека сеуште сум логиран на телефон. Ел Скајпе ступидо.

Тој никаков оперативен систем функционира речиси совршено, односно доста по добро од андроидот. Со полош хардвер на хартија мобилниот функционира по мазно во реалниот живот и тоа и после неколку години користење.

Потпис, печат, восочен печат, исклесано у камен, 11-та Божја заповед...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7247
« Одговори #1646 на: 25 Септември 2014, 10:22:22 am »
Можете да јајде зелени за Скајп али дефинитивно нема замена во поглед на разговор. Вибер е децении наназад.

Инаку, јас скоро го инсталирав и знам дека најнормално даваше зелено кругче во долниот десен агол ако некој е онлајн.

Имаше уште еден оперативен систем, навистински оперативен систем (не виртуелен) кој се викаше Симбиан и одлично си ја бркаше работата со полош (послаб) хардвер, ама го умреа, а го воздигнаа андроидот кој ненормално бара и црпи ресурси...нејсе, муабетот ми беше околу цената за нешто кое не ја заслужува таа цена. Грам имиџ, кило вистински вредности. Ми се допаѓаат парчињата опрема на Епл, ама никогаш не сум им бил фан затоа што кога ќе го платам нештото сакам да е мое, а не да доплаќам за останати тракатајнци околу него за да можам да му правам што сакам...особено ако го платам многу скапо...

сам си даде одговор на теоријата, затоа и пропаднал. ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1647 на: 25 Септември 2014, 11:35:23 am »

Не ти го разбрав овој дел. На што точно мислиш?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1648 на: 25 Септември 2014, 11:41:24 am »
Општо познато е што се случува со играчките на Епл, то ест (не)можноста за чачкање, хардвер-софтвер...

П.С. Продавам Ајфон 6 (не е пеглан) ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1649 на: 25 Септември 2014, 11:42:13 am »
Јас сеуште не разбирам што сакаш да кажеш.