Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570667 пати)

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #810 на: 19 Февруари 2013, 10:04:20 am »
Би сакал да знам мслење од некој поискусни корисници на Ајфон-и, имам Ајфон 4 16гб, кодиран е на Т-мобиле,до сега сум немал потреба да го користам на друг оператор па затоа и не сум се замарал со декодирање,гивеј и сл.

Е сега ќе имам потреба од тоа.

Ќе го користам тел во странство,на Т-Мобиле ХР. Сакам да прашам дали со гивеј можам да го користам во Хрватска без да имам било каков проблем со тел,мрежата и како уствари се корист гивеј-от.

Ми кажаа некои ствари од типот на кога ќе мењаш мрежа ќе го рестартираш тел. и сл.

Ама пошто можно е и да не сум доразбрал решив да слушнам од вас мислење.
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #811 на: 19 Февруари 2013, 10:08:27 am »
Би го сменил за HTC или Samsung... Не сум го размислил за која цена може да се продаде.

Имам самсунг.

Одма ти го давам за 4ка та.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #812 на: 19 Февруари 2013, 10:12:51 am »
@The boy...: Кажи верзија на ОС и фирмвер? Ако ти е 5.0.1 со 04.11.08, GEVEY многу веројатно дека нема да ти работи.

@8: Кој Самсунг?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #813 на: 19 Февруари 2013, 16:45:03 pm »
Гивеј работи до бб 04.10.01. После тоа јок... Ако си прв газда и поминале 2 години од коа си го земал иди у t-mobile ќе ти го напраат неверлок беспари. А ако си го земал у ќеш од tmobile иди одма не е битно коа си го земал ќе ти го отклучат

• Јуниор
  • **
« Одговори #814 на: 19 Февруари 2013, 17:25:20 pm »
A ако не сум прв газда,да земен е од т-мобиле,незнам пред колку време.

velestrumf ... ке ти пишам све тоа утре сабајле,сега го немам телефонот.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #815 на: 19 Февруари 2013, 21:39:28 pm »
Абе треба гаранцијата да ја имаш. У Скопје заебаваат работа неќат да ги отклучуваат. По помаливе градови не праат толку фрка. Ако го знаеш првиот газда иди со него несмеат да ти преречат. Еден другар у Гевгелија го зема на старо со гарантен лист и отишол му го отклучиле. Вреди да се обидеш...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #816 на: 20 Февруари 2013, 02:34:39 am »
Да не знае некој што е со телефониве: http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/909233-IPHONE-4-i-4S-16g-i-32g-BELI-I-CRNI-MOBILFON

Има и Самсунг С3 и аЈФони, све како нови, со ниски цени.

Убаво им пишува на логото, KUPUVAJTE OD NAS VO KRIZA SME :)

Сега видов што пишал Куоре, ретко ја отварам темава, дека Ајфон ноу хев, ама за мобиларите кога барав каде да купам S3, пошто еднаш се изгорев со DM Store и нивната катастрофална поддршка и воопшто начин на комуникација и работење, почнав да разлистувам по скоро сте поголеми форуми за неколку мобилари за кои ме интересираше што како...

Изборот ми се сведе на 2 најспоменувани мобилари, Ledikom и MobilX ... или МобилЕкс...како сакате...

За Ледиком мислења...

Цитат
Имам слушано лоши работи за мобиларава, сега да не грешам душа ама прилично лоши искуства имале доста луѓе. Кога барав јас мобилен по мобилариве неколку луѓе ми рекоа немој од Ледиком.

Цитат
Еднаш пред 2-3 години влегов во таа мобилара,сакав да купам нов мобилен,уште нов од кутија не работеше како што треба,башка и услугата дека бев Македонец беше никаква,излегов и не се вратив никогаш

Цитат
Сооглед на тоа дека Ледиком телефоните некој пат ги даваат во кутија за кондури (една другарка зема телефон од кај нив), би те послушал само за Мобиликс. Нов телефон со црна кутија.... ни Нокиа да пишува ни ништо.

Додека за Мобиликс...

Цитат
ледиком ти го даваат во црна кутија ко за кондури, со можеби нецелосна опрема
мобеликс ти го даваат во фабрично пакување, со целосна опрема

Цитат
За нови телефони, најснабдени приватни мобилари ти се ледиком и мобеликс, јас би ти препорачал од мобеликс

Цитат
Јас на Мобеликс им верувам, што и да сум земал или пак мои пријатели, искрено, до сега немало проблем (зборам за high end телефони) .

Плус мислам дека и S16 се знае со газдите на Мобилекс, мислам дека може да ви каже дека се работи за ОК дечки...

• Јуниор
  • **
« Одговори #817 на: 20 Февруари 2013, 08:37:43 am »
6.0.1 ...... 04.12.02

Ај сега да вдиме дали може нешто да се направи.

;D ;D ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #818 на: 20 Февруари 2013, 09:00:45 am »
@Tommy знам за Мобеликс, сум земал 2 телефони од таму и сервисирал уште 2. Немам замерка кон дечките профи се. За оние горе ми падна сумљива цената, затоа ги спомнав.

Од Ледиком еднаш земав телефон, ама тогаш имаа мало дуќанче карши Мавровка. Тогаш ОК беше, телефонот имаше најниска цена во СК, спакуван во кутија (пред мене го отвори целофанот), а телефонот испушти душа лани летото после 6 години употреба. После тоа еднаш имам отидено (во новиот дуќан), ама ме изнервираа со незаинтересираноста и си излегов.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #819 на: 20 Февруари 2013, 10:05:28 am »
6.0.1 ...... 04.12.02

Ај сега да вдиме дали може нешто да се направи.

;D ;D ;D

Нишо од гивеј... Али ако успееш у t-mobile  да го отклучиш 100 пати боље ти е од гивеј :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #820 на: 20 Февруари 2013, 10:06:11 am »
Вчера си го отклучив 3гс-от без мака :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #821 на: 20 Февруари 2013, 10:11:53 am »
Софтверски или фактори анлок?

• Јуниор
  • **
« Одговори #822 на: 20 Февруари 2013, 10:12:37 am »
Во Т-Мобиле ???

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #823 на: 20 Февруари 2013, 10:13:33 am »
3г и 3гс лесно се отклучуваат. ББ 5.13 и нема гајле си фура :D Али ако неќеш да ти биде џеилбрејкуван мора фактори анлок

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #824 на: 20 Февруари 2013, 10:28:22 am »
Официјално отклучен во Т мобиле.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“