@Osmica8, за она што ме нервира кај ајфон. не викам дека другите уреди се подобри, нити правам директна споредба со конкуренција - ништо чудно и конкуренцијата да ме ремети подеднакво и не е дека не може да се живее, ама:
1. Бескорисен блутут. Освен да го користиш за тетеринг, и пропрајати хендсфри(не работи со секој хендсфри), друга примена нема.
2. Телефонската апликација му е права калакурница.
3. UI му е скрос тапа со (бескорисните) фолдери.
4. Од пораки не можеш да го бараш тој што ти пратил порака.
5. не можам да го фискирам екранот во лендскејп (ако за дисејблуваш ротацијата додека си во лендскејп - те враќа во портреијт мод).
6. Дизајнот....... оо колку е ова прекрасен да го глеаш, ама колку погрешно седи во рука. Секогаш треба да внимаваш дали е апсајд даун, нема ништо што набрзинка со допир ќе издаде дека не е. Ај апсајд даун, туку и фронт/бек остетот е крш. Значи треба да го напипам у џеб, па да пипкам кај се дугмињата и да сфатам како да го изротирам у рука телефонов.
7. пропуштени пораки и пропуштени повици ќе си останат пропуштени дур не ти текне телефонот да го активираш. Нема ни едно лед-че да трепне дека си пропуштил нешто. Ова навистина ми пречи, пошто често пати телефонот е на маса пред мене, а јас сум пропуштил повик и дури кога ќе ми текне да завртам некому ќе видам дека сум пропуштил нешто.
8. I tunes sucks. никогаш не знам кај ми ги однел сликите... со песнине врска неам што ми се дешава, ако ги тргнам од еден фолдер, отидоа и од телефон...
9. Flash support.
10. Document management.. сакам фолдерчиња со офис документи или пдф-ови и да можам да си браусам по фолдерите и кога ќе кликнам на документот соодветна апликација да ми го отвори? (Може има некоја платежна апликација за ова, ама самиот телефон е ќумур у овојпоглед)
Тоа ми текнува сега за сега, уствари и други маани ми текнуваат, ама овие се топ 10