Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570298 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2790 на: 22 Август 2016, 21:37:56 pm »
Уште муабет за играчкиве, уште се лажите? Вчера се изнаиграв со Самсунг Еџ 7, си купе другар ми. То е парче опрема, не ова шминкерсково ѓубре!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #2791 на: 22 Август 2016, 21:44:46 pm »
Еј еј а С7 демек не е шминкерајски? Ефтин телефон е така?

Парче опрема кое се рестартира рандом и знае да копа и да лагува како луд. И мое другарче си купи вака додека го гледаш е телефониште, седиме на пиво 2 пати го рестартираше. Чекај чекај нека го напуни малце со апликации, слики ќе видиш. Слушам муабети дека лагвизот го средиле, демек не е тоа што бил и искрено сакам да верувам во тоа и пробувам, и пак ме разочара... Само екранот и камерата му се врв другото...

Треба да земеш малку да користиш барем пола година асално или година тачвиз и потоа префрли се на иос користи пола година. Па ќе правиме муабет. Сега џабе е.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2792 на: 22 Август 2016, 21:51:51 pm »
Не за евтин телефон, туку за посериозно парче хардвер од Ајфон. Го гњавев прилично долго време, во ниеден момент не лагираше, скраја да е рестарт да му манам... али во ред, ќе почекам да го наполни со глупости, ќе се јавам пак :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #2793 на: 22 Август 2016, 22:19:43 pm »
Друже, еве вака искрено да кажам, до 6s беа играчки и кибрити  и јас не ги сакав многу, со хардвер кој не си ја правдаше цената, со 6s направија посериозен напредок, убава изработка и лично дизајнерско тело,  ставија хардвер и компоненти кои стварно вредат, дупло рам, подобар процесор, подобра графичка, 3д тач кој и те како по мене е корисен, подобра камера итн...  Да не збориме за софтверот кој не е совршен но е многу блиску, затоа што многу е едноставно, има огромен тим кој создава софтвер за ЕДЕН хардвер. И полесно им е да го средат, насочени се максимално и се одговорни.  

Корисничка поддршка перфектна, се пријавува проблем, истиот се решава за 5 дена, се пријавило дека со џеилбрејк се нарушиле некои безбедносни работи епл реагира одма со security update за 2 дена,  кога излегува апдејт стига инстантно во истиот момент на сите корисници во светот. Кај самсунг чекаш 5 месеци па тек после добиваат апдејт во Полска а во Македонија по 6-7. Си има многу предности кои на некого му значат на некого можда не. Некој може да го користи некој не. Или го сакаш или не го сакаш. Но не може да се каже дека е ѓубре. Мислам смешно е. Моментално 6s/6s+ е најдобар и најбрз уред во светот :) И тоа не може никој да го оспори.

Тебе можеби, не само тебе на повеќето, s7 edge ти изгледа како посериозно парче поради екранот, камерата, вака ако го гледаш како целина но според мене телефон не е камера и дисплеј, најважен е софтверот а епл токму тука прави партал. Епа и софтверот си кошта. Јас пре би платил за добар, оптмизиран и флуиден софтвер него за добар екран или камера рецимо. Поважна улога ми игра. Едноставен интерфејс да, но тоа си носи и предности. Некој можеби не го сака што е така едноставен и ќе го разберам.

Маани на ајфонот кои можам да ги издвојам се, екранот, може да биде поостар иако  IPS  мене ми е попријатен како екран, поприроден и подобар на дневна/сончева светлина, малку е лизгав кога е без маска, као риба у рака да држиш на моменти,  камерата да се подобри уште малце и ситни софтверски работи како на пример што нема селулар он/офф преку контрол центар и слично. И слабата можност за кастомизација која пак се решава со џеилбрејк. Но зборам за нормални корисници кои не ни знаат дека тоа постои.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2794 на: 22 Август 2016, 22:20:55 pm »
Само батеријата е негативност кај ајфон. И цената.

Реално.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #2795 на: 22 Август 2016, 22:24:41 pm »
И тоа што не можеш своја песна да ставиш ringtone. Или грешам?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #2796 на: 22 Август 2016, 22:28:37 pm »
Може бе, преку iTunes на PC.

http://www.iphonehacks.com/2015/05/how-to-set-any-song-as-iphone-ringtone.html

Кога веќе го спомна ова ќе го додадам и тоа во маани, на пример имаш е вакви глупи работи кои мораш преку пц со програма и со процедура да ги праиш.
« Последно менување: 22 Август 2016, 22:34:15 pm Allexxander »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2797 на: 22 Август 2016, 22:56:52 pm »
Чекај, чекај, чекај, чекај.

Waaaaait a minute.

Сакаш да кажеш дека.. Дека треба да едитирам рачно мп3 фајл и да го сецкам, и да се заебавам, за да си направам рингтоун?

Мислам, не дека ми е пресудно, истиот рингтоун го користам веќе неколку години.. Ама ова е бре глупаво.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #2798 на: 22 Август 2016, 22:59:31 pm »
Дап, од телефон само тие понудените, ако воопшто има повеќе зашто секогаш истиот го слушам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #2799 на: 22 Август 2016, 22:59:34 pm »
Уште муабет за играчкиве, уште се лажите? Вчера се изнаиграв со Самсунг Еџ 7, си купе другар ми. То е парче опрема, не ова шминкерсково ѓубре!

Ауч.

http://www.redmondpie.com/galaxy-note-7-vs-iphone-6s-real-world-speed-test/

Тоа се тие "парчиња опрема".
Најдобро ќе им е на Самсунг да се држат до телевизори, ССД и фрижидери, пошо во тоа ги бива. Телефоните можат да ги остаат на некои што си ја знаат работата.

И тоа што не можеш своја песна да ставиш ringtone. Или грешам?

Грешиш, можеш. Единствено што е лимитирано на 30 секунди, али на крај краева се работи за рингтон.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #2800 на: 22 Август 2016, 23:00:39 pm »
Епа сега уште цената ме спречува да збрчам еден :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #2801 на: 22 Август 2016, 23:02:51 pm »
Афкорс, тоа е главната препрека за сите, не само за тебе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2802 на: 22 Август 2016, 23:06:15 pm »
Епа сега уште цената ме спречува да збрчам еден :D

Не е само цената. Има уште многу работи - ама се сведува на тоа кој на што е навикнат, и согласно потребите.

Мене увек ми се свиѓал индустрискиот дизајн на Епл уредите, ама не ми проаѓал софтверот. Навика.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #2803 на: 22 Август 2016, 23:08:48 pm »
По природа сакам промени па нареден би сакал да е iPhone. Моментално сум на П8 и сум презадоволен. Сметам дека моментално П9 е најдобар телефон за парите. Али и тој е 500 еур.
Видеќемо.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #2804 на: 22 Август 2016, 23:28:27 pm »
Saglam iphone 6 imas za 350-400 eur unlock so site marifeti.. Sega e momentot da
Zbrcis eden bez navreda ama iphone 6 i p8 razlika den i nokj

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."