Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 692690 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5860
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2760 на: 07 Јули 2016, 22:08:08 pm »
< Има разлика и си вреди. 1Гб повеќе рам, 3д тач, подобра камера предна подобра задна, подобар процесор, подобра графичка.  Уствари 6ес е единствениот ајфон кој вреди. Другите претходно беа преценети. Разликата не е 150 еу туку 60-70. Ако веќе зимаш земи S.

7мицата кога ќе излезе ќе биде огин и пламен ценовно.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #2761 на: 08 Јули 2016, 00:23:04 am »
Ахам, фалати.. 7мица неиди во предвид.. Сакав да кажам да излези 7мица,па да падни цената на 6..

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2755
  • Шалабајзер
« Одговори #2762 на: 08 Јули 2016, 09:50:35 am »
Додека излезе 7ца има време, следноов модел нема да биде нешто револуциерно бидејќи се штедат за следна година за 10 годишнина со нов дизајн и плус многу ствари, така што, ако мислиш на 6ес да земеш, октомври ти е најубаво време, јас ќе си почекам уште една година за 7ца :)

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18160
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #2763 на: 08 Јули 2016, 17:21:33 pm »
Покрај производители како Xiaomi и Huawei, кои нудат исто што и Ајфон за далеку пониска цена, не знам како можете да се убедите и да дадете 700 евра за телефон.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 619
« Одговори #2764 на: 08 Јули 2016, 17:27:36 pm »
Покрај производители како Xiaomi и Huawei, кои нудат исто што и Ајфон за далеку пониска цена, не знам како можете да се убедите и да дадете 700 евра за телефон.

Софтвер друже

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2765 на: 08 Јули 2016, 17:30:55 pm »
Поддршка, достапност на ствари, стабилност итн итн.

Да нудеа исто што и ајфон, немаше да коштаат упола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5860
« Одговори #2766 на: 08 Јули 2016, 17:52:17 pm »
Се заебаваш нешто или? Тоа е како ја да ти кажам покрај производители како Собим и Макс кои нудат исто како Скот и Мерида не знам како може да се убедите да дадете 1000 евра за точак. Приближно му доаѓа. Не викам дека не чинат тие што ги спомна, ама се конкуренција во андроид светот. Користев со години андроид на најразлични телефони, не сум фанбој и некој што навива само за еден бренд, предноста кај иос е софтверот и тоа што апликациите за него се едно 7 пати подобри од оние на андроид. Тоа е така пошто лесно е кога креираш софтвер кој ќе работи на еден хардвер. Анодрид има стотици производители и телефони со најразличен хардвер, затоа нема да ги стигнат. Да не збориме за екстремно брзата поддршка која ја имаат. Ако денес повеќе корисници пријават баг кај иос, се решава за најмногу 5 дена. Ако денес пуштат iOs 9.3.3 да речеме, сите корисници во светот на ајфон апдејтот го добиваат во истиот момент, инстантно. Кај самсунг чекаш 4 месеца.  Од андроид признавам само Нексус и Шаоми Ми. Самсунг ако ептеен ми се сфиѓа дизајниот на телефонот па ќе си го трпам лагвизот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2767 на: 08 Јули 2016, 18:09:16 pm »
Еве Нексусите од лани ужас невиден се. Нестабилни тотално. :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #2768 на: 08 Јули 2016, 18:54:40 pm »
iPhone само заради софтверот и како е телефонот оптимизиран. За друго ништо.
Колку е добра таа отворена политика на Android толку и лоша.
Некако Android-от, последнава година дена стана хаос. Не ми се допаѓа воопшто тоа.

Разговарав со еден девелопер што работи во Холандија. Вика, да знаеш само што се не правиме да ги заобиколиме процесите за прекинување на апликацијата, за постојано да те малтретира со пораки, апдејти, реклами и што ти не.

Тоа не ми се допаѓа. Ми троши батерија и ме ограничува да можам навистина да уживам во телефонот.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9225
  • Пичлеме
« Одговори #2769 на: 08 Јули 2016, 19:03:54 pm »
Поќе женски се лепат, врска немаш!

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2770 на: 08 Јули 2016, 19:07:30 pm »
Колку е добра таа отворена политика на Android толку и лоша.
Некако Android-от, последнава година дена стана хаос. Не ми се допаѓа воопшто тоа.

Разговарав со еден девелопер што работи во Холандија. Вика, да знаеш само што се не правиме да ги заобиколиме процесите за прекинување на апликацијата, за постојано да те малтретира со пораки, апдејти, реклами и што ти не.

Тоа не ми се допаѓа. Ми троши батерија и ме ограничува да можам навистина да уживам во телефонот.

Андроидот се повеќе го затвараат и оневозможуваат да го чепкаат фирмите дополнително. Само на подобро иде.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2771 на: 08 Јули 2016, 19:22:03 pm »
Значи иде накај ајфон, кој беше лош дека немаше отворен софтвер ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2772 на: 08 Јули 2016, 19:32:08 pm »
Има некои глупави ствари околу софтверот кои не ми се допаѓаат мене. Тоа дека не го бивало само пошто е затворен ќе рече некој што не знае што друго да каже. А најголем проблем што го имам јас со ајфонот е што му фалат две копчиња :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2773 на: 08 Јули 2016, 21:35:23 pm »
Ствар на навика е :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #2774 на: 08 Јули 2016, 23:05:41 pm »
.......

А за шо друго би ти требало ако не телефон и софтвер ?
Да ми готви ручек?

Има некои глупави ствари околу софтверот кои не ми се допаѓаат мене. Тоа дека не го бивало само пошто е затворен ќе рече некој што не знае што друго да каже. А најголем проблем што го имам јас со ајфонот е што му фалат две копчиња :D

НЕ!
Другите телефони имаат 2 копчиња вишак.