Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 644921 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1200 на: 02 Октомври 2013, 13:52:28 pm »
^ Шуќур се разреши работата :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1201 на: 02 Октомври 2013, 17:04:11 pm »
Тино ме разбрал :D

5Ц е доста солиден, не очекуваав да искочи толку ок телефонче. значи уопте не е пластичен
обичната 5ка е супер,
а 5с изглеа како кинска копија на самиот себе, непотребно е тоа сребреното околу копчето, стварно не ми се свиѓа. апла кинеска копија на самиот себе...и немало потреба од отпечатоци глупости... уствари 5с е иста ка само со сребрено околу копчето ( голем та**к)

и да морам да просе*ам малце - иос 7 гооооолема копија на андроид! :D

и да Тино, дај ХТЦ ОНЕ

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #1202 на: 02 Октомври 2013, 17:05:57 pm »
Ги споредваш ајфоните дизајнерски или? 5S е многу подобар од 5ката

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1203 на: 02 Октомври 2013, 17:28:44 pm »
Абе нормално дека е многу подобар од обичната 5ка многу јасно тоа, зборам за изгледот со новото сребрено копче.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1204 на: 02 Октомври 2013, 17:33:52 pm »
Освен лајсната околу копчето што друго не ти се свиѓа кај 5S?

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #1205 на: 02 Октомври 2013, 17:34:59 pm »
Незнам за шо боја збораш, ама другарче си дојсе од америка црн, назад е сивкаст и копчето за отисокот е исто црно, и не се познава. Феноменален дизајн, мене ми изгледа поинтересно од 5ката.  Инаку сите ајфони се како голф, секоја генерација по мали дизајнерски измени, не треба да бараш таму друг дизајн!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1206 на: 02 Октомври 2013, 18:16:44 pm »
Освен лајсната околу копчето што друго не ти се свиѓа кај 5S?

Тоа што е ајфон :) незнам зашто ама несакам ајфони ич..
Дизајнот мене лично не ми е ништо посебно, едино нешто што сакамкај ајфон квалитетот на изработка што е на ненормално добро ниво! А за копчето јадам бурек пошто 10 години ајфон фура едно исто копче и сеа наеднаш го смени...
а да, и златната верзија многу некако кич...многу селско ми изгледа..црниот е најдобар, ама сите се жалат дека мноооогу брзо се лиже од страните, а белиот ми е птен класика.

се на се океј телефон е не викам не, далеку од тоа, само тоа што ја несакам аппле е друга работа.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1207 на: 02 Октомври 2013, 21:45:27 pm »
Дизајнот на ајФонот е многу повеќе од тоа како изгледа кога ќе го видиш. Уствари со сите уреди на Епл го имаш тој момент со "There's more to than meets the eye". Копчето си е уште истото, само што сега има малку ,,маскара". Концептот зад копчето не е сменет.

,,Златниот" веројатно и мене би ми изгледал кичесто, арно ама, Епл не можат да постигнат со производство, поради ненормално големата побарувачка баш на оваа изведба. Си знаат они шо праат ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1208 на: 02 Октомври 2013, 22:24:27 pm »
Океј се слагам дека некојпат Simple is better, али за мој вкус е прееемногу симпл...доооолго време веќе. Функционира одлично! посебно у Америка.
Али таму, нема човек кој нема Iphone ама апсолутно секој човек држи ајфон, можда заради тоа и ми е преку глава од тоа. IOS е одлично парче софтвер, доста френдли. Инаку копчето дека е исто е, се е тоа океј, само не ми се свиѓа глупавата сребрена рамка околу него, како некој наш од Бит пазар да праел фејслифт на обичната 5ка.
Инаку незнам колку од вас имале можност да се дружат со 5S, али ја имав таква прилика да го расчепкам ептен во неколку наврати.
Немам никаква замерка околу работата на телефонот, екстремно брзо си работи и се е како што треба. Камерата е одлична. Прво ме нервираше тоа со отпечатокот додека го средив, а после тоа многу лесно работи, значи стварно работи како што треба. али мислам дека доколку ја би го имал тоа, за многу брзо ќе ми здосади. Како и да е телефонот е одличен, срамота е да кажам дека не го бива и слично. Едноставно не е телефон кој јас би сакал да го имам. Значи не дека го какам Ајфонот, напротив изненаден сум, ама не е за мене.
Искрено многу ми е по женски телефон и моден детал одколку нешто друго :)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #1209 на: 03 Октомври 2013, 11:41:08 am »
Инаку копчето дека е исто е, се е тоа океј, само не ми се свиѓа глупавата сребрена рамка околу него, како некој наш од Бит пазар да праел фејслифт на обичната 5ка.
Рамката е сензор.
Цитат
The exterior of the button also includes a steel detection ring that's necessary to allow the Touch ID sensor to read a fingerprint without requiring the user to swipe their finger over the surface, as other fingerprint sensors operate.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1210 на: 03 Октомври 2013, 22:47:14 pm »
Не сум во тек со АјФониве... му се инсталирал на татко ми најновиот апдејт, ама сака да си ја врати претходната верзија. Можно е или ич да не пробувам ?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1211 на: 03 Октомври 2013, 22:50:27 pm »
За жал не може...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1212 на: 03 Октомври 2013, 23:14:15 pm »
На гугл има нешто околу downgrade-от, ама не  ми се чепка мн мн :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #1213 на: 04 Октомври 2013, 00:16:33 am »
Нека ти го даде ајФонот, а ти дај му 3310-ка.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1214 на: 04 Октомври 2013, 00:19:12 am »
Не бива така, човекот сака доунгрејд не апгрејд :S