Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176545 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #1005 на: 30 Август 2016, 23:05:46 pm »
Aj pisi orentaciono cena i vreme koa bi go prodaval...

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #1006 на: 31 Август 2016, 00:27:55 am »
Би пробал со 6500 комплет со све:

- летна постава со 17ки OZ Ultraleggera, зимска постава со малтене ич невозени Nokian WR D2 на фабричките 16ки);
- куфер за на кров (Менабо 400 л) сосе држачи;
- спортски ауспух АЅЅО (ако не се продаде до тогаш);
- плус пар други ствари :)

Доколку не ми испадне варијантата за продажба тука, негде во средина на октомври би требало да биде во Македонија.
Возилото е домаќински чувано и пазено максимално што може.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #1007 на: 31 Август 2016, 14:08:00 pm »
Не знам дали зависи од држава до држава, али кај нас (Nordrhein-Westfalen) не е три месеци. Според информациите од Царина и Министерство за Транспорт, имаме 12 месеци на располагање да ја пријавиме колата како помошно средство за миграција, со што не би плаќале давачки за увоз и данок. И едните, и другите препорачаа колата веднаш да се префрли на германски таблици, кога веќе сопственикот на возилото има дозвола за престој, пошто иначе го рачунаат за избегнување на данок.
После 6 месеци од пријавување на место на живеење, престануваат да ни важат возачките дозволи, па ќе треба да преполагаме. Не тангираат меѓународни дозволи.

Дека станува збор за друга сојузна држава и најверојатно информациите ни се разликуваат (во мојот случај е 1 година да се вози со странска дозвола,потоа треба да полагаш, не е битно колку време имаш дозвола, пак ќе те рачунаат како возач почетник и ќе плаќаш поголемо осигурување за колата), за 3-те месеци задршка, тоа е според нашиве царинарници и шпедитери и е општо за цела ЕУ, а Германија е позната по тоа што законите i се разликуваат по малку од една во друга бундесрепублика. Така да држи и тоа 6 месеци. Ама како што пиша некој претходно неограничено - мало морген ;)
Зини да ти кажу.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
« Одговори #1008 на: 31 Август 2016, 14:11:39 pm »
....

Ако некогаш си поседувал кола во МК, може од самата осигурителна агенција да ти издадат документ дека имаш осигурувано возило кај нив (на англиски или со превод). После го носиш во осигурителна куќа, проверуваат и ти го даваат попустот што ти следува.

Тоа функционира во DA Direkt, Generali, и уште една имаше ама заборавив која беше.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #1009 на: 31 Август 2016, 14:51:14 pm »
Не сум знаел за ова, фала Луки ;)
Зини да ти кажу.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #1010 на: 31 Август 2016, 16:11:51 pm »
Jas ziveev vo Braunschweig 2 god, 2012 do 2014, za celo toa vreme si go vozev Pasatot bez nikakov problem so MKD tablicki, me zastanala policija nekolku pati osven pasos soobrakajna I vozacka drugo nisto ne mi rekle I sum nemal problem, zatoa me cudi deka moralo da se preregistrira. Eve Luki e poupaten neka kaze.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #1011 на: 31 Август 2016, 16:12:43 pm »
Jas ziveev vo Braunschweig 2 god, 2012 do 2014, za celo toa vreme si go vozev Pasatot bez nikakov problem so MKD tablicki, me zastanala policija nekolku pati osven pasos soobrakajna I vozacka drugo nisto ne mi rekle I sum nemal problem, zatoa me cudi deka moralo da se preregistrira. Eve Luki e poupaten neka kaze.

Студент или вработен?

пс. Му ја усравме темата на човекот.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #1012 на: 31 Август 2016, 16:13:23 pm »
Vraboten vo lokalna kompanija so dogovor I viza.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1013 на: 31 Август 2016, 17:12:56 pm »
Јас само ги кажувам правилата кои ми ги кажале официјални лица. Тоа не значи дека не може да се прекршуваат (особено ако си Балканец :)) или дека ако те запре полиција, одма у зандана ќе те фрли.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #1014 на: 01 Септември 2016, 08:59:53 am »
Vraboten vo lokalna kompanija so dogovor I viza.

Епа си направил царински прекршок и си прикривал данок. Имаш среќа што царина те нема сопрено за преглед. Јас живеам некаде до граница и таквите контроли се многу чести.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1015 на: 26 Септември 2016, 22:16:54 pm »

Инфо за тие што беа заинтересирани: негде на 20 или 21 октомври треба да сум во Скопје, да ја вратам колата. Ќе бидам до 25ти, пошо на 26ти сабајле во 5 ми е летот за назад. Доколку некој е навистина заинтересиран за купување на колава, тој би бил идеалниот период за да се најдеме и завршиме работа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
Одг:
« Одговори #1016 на: 26 Септември 2016, 23:37:19 pm »
cena?

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Присутен velestrumf

• Легенда
Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #1017 на: 26 Септември 2016, 23:49:32 pm »
6500 комплет со све:

- летна постава со 17ки OZ Ultraleggera, зимска постава со малтене ич невозени Nokian WR D2 на фабричките 16ки);
- куфер за на кров (Менабо 400 л) сосе држачи;
- спортски ауспух АЅЅО (ако не се продаде до тогаш);
- плус пар други ствари :)

Возилото е домаќински чувано и пазено максимално што може.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1018 на: 21 Октомври 2016, 17:51:29 pm »
Може клуч.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #1019 на: 21 Октомври 2016, 17:56:41 pm »
 :'( :'( :'(