Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176626 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #105 на: 16 Август 2011, 00:19:42 am »
neznam jas spored teorija kako e, nesum ni mehanicar ni masinski inzinier, jas ti kazuvam od toa sto sum videl i eksperimentiral sam..... nema so da ti se ljutam, forum e ova!

Ок, другар јас не ти се љутам, јас ти кажувам како што е... тоа е како математика, се знае дека 2+2 се 4 и тоа... е

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #106 на: 16 Август 2011, 00:21:10 am »
velestrumf Ајде детали за СЕ!
Каков е ксенонот?
Watt?
бренд, земја на потекло? Од каде го намести, колку те фати?
Колку K е?
Позицијата, што сијалички му стави, дали ти јави на борд грешка итн итн...
Ако не ти е нешто за пишување, пиши ми на ПП

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #107 на: 16 Август 2011, 01:01:01 am »
Ај со ред...

За издувот: во план е двојно гранење, ама ќе видиме дали и колку ќе ме јадат бубици за тоа :) Има троа интересен зафат во врска со тој момент, ама ќе видиме... Ако не бива така, ќе правам некоја варијанта како кај Џиџи, со отстранување на задниот лонец, и едниот катализатор. Ако катализаторот јави проблем, ќе го вратам. Цена на чинење, ќе видиме, ќе договорам со дечките.

За ксенонот: У глобала, неам појма :) Многу веројатно дека е кинезарија, 6000К, само што кај мене поубаво светел него ли кај класниот (негови зборови, не мои :)). Позиционите се обични убодни ЛЕД,

(вакви отприлика)
и немав апсолутно никаква мука со нив... Нити грешка на борд, нити било каков друг проблем. Додуша, воопшто со светлата немав никаков проблем. Местено кај ДОГ, за некои саат ипол, два отприлика. Цената си останува меѓу мене и Ате :) Е да, едино нешто што требаше, да ги носам на штелување фаровите, после инсталација. Бев во ПСС, ги средија без никаков проблем, или финансиска надокнада.

За филтерот: Да не се повторувам, веќе наведов каде прави разлика филтерот. Ама мислам дека нема да ми влијае позитивно на потрошувачка... Не за друго, него пошто ипак го мења звукот, ме тера поише да стискам ;D

Те такој... Ако има уште нешто нејасно, бујрум :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #108 на: 16 Август 2011, 08:51:52 am »

Мене не ми е јасна 1 работa!
Кога ке частиш?  :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #109 на: 16 Август 2011, 09:57:15 am »
Ај со ред...

За издувот: во план е двојно гранење, ама ќе видиме дали и колку ќе ме јадат бубици за тоа :) Има троа интересен зафат во врска со тој момент, ама ќе видиме... Ако не бива така, ќе правам некоја варијанта како кај Џиџи, со отстранување на задниот лонец, и едниот катализатор. Ако катализаторот јави проблем, ќе го вратам. Цена на чинење, ќе видиме, ќе договорам со дечките.

За ксенонот: У глобала, неам појма :) Многу веројатно дека е кинезарија, 6000К, само што кај мене поубаво светел него ли кај класниот (негови зборови, не мои :)). Позиционите се обични убодни ЛЕД,

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(вакви отприлика)
и немав апсолутно никаква мука со нив... Нити грешка на борд, нити било каков друг проблем. Додуша, воопшто со светлата немав никаков проблем. Местено кај ДОГ, за некои саат ипол, два отприлика. Цената си останува меѓу мене и Ате :) Е да, едино нешто што требаше, да ги носам на штелување фаровите, после инсталација. Бев во ПСС, ги средија без никаков проблем, или финансиска надокнада.

За филтерот: Да не се повторувам, веќе наведов каде прави разлика филтерот. Ама мислам дека нема да ми влијае позитивно на потрошувачка... Не за друго, него пошто ипак го мења звукот, ме тера поише да стискам ;D

Ааааа бравос. Фала ти за деталниот одговор. Иначе да, класниот те испофали, многу убаво светеле во ретровизор кај него :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #110 на: 16 Август 2011, 10:17:28 am »
@ace: абе коа било проблем за тоа? Ај да се опраам комплетно, па нема гајле :)

@osmica: ништо, повелита и друг пат :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #111 на: 16 Август 2011, 11:26:30 am »
Ааааа бравос. Фала ти за деталниот одговор. Иначе да, класниот те испофали, многу убаво светеле во ретровизор кај него :D :D
Го оќорел?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #112 на: 16 Август 2011, 11:30:57 am »
Го оќорел?

Поспор бил, неможел да го помине :P

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #113 на: 16 Август 2011, 11:37:56 am »
Го оќорел?

Поспор бил, неможел да го помине :P

Истина, истина ;)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #114 на: 16 Август 2011, 12:31:53 pm »
А зошто ги подешаваше фаровите - се изместија при промената на Ксенонот или од претходно ти биле раздесени?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #115 на: 16 Август 2011, 12:37:31 pm »
А зошто ги подешаваше фаровите - се изместија при промената на Ксенонот или од претходно ти биле раздесени?

При инсталацијата ваљда нешто се изместија, иначе фабрички си беа ептен супер наместени. После монтажата, имав као светла топка пред мене, а речиси никакво светло понатаму. За малце ќе се зезнев на штелувањето, пошто ми беа спуштени надоле (низ град возам со спуштени средни), ама на време ми текна да ги турам на највисока позиција, за да ги наместат ко што треба.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #116 на: 16 Август 2011, 12:40:06 pm »
Го оќорел?
Баш напротив, не му сметало воопшто. Ама пак не ми кажа дали ги носел наочарите...................... ???

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #117 на: 08 Септември 2011, 10:38:54 am »
Asso- дент   :D ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #118 на: 08 Септември 2011, 11:24:01 am »
Ass-o man. :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #119 на: 08 Септември 2011, 11:31:59 am »
;D ;D ;D

Чекам поволен момент, па ќе правам една комплетна фотосесија, малце да ја обновам тука гаражата, а не само у реален свет :D