Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176582 пати)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5501
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #75 на: 08 Август 2011, 11:55:08 am »
Sto, sto ima nesto novo a?

Sto filterce stavi?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #76 на: 08 Август 2011, 12:16:25 pm »
K&N панелен и ксенон 6000К
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #77 на: 08 Август 2011, 12:24:24 pm »
K&N панелен и ксенон 6000К

Екстра !

Со здравје да се служиш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #78 на: 08 Август 2011, 14:24:13 pm »
Шуќур ксенонот! За многу години!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #79 на: 08 Август 2011, 14:28:44 pm »
Ајде честито ксеноно, нек фучи!!!
Вчера со брат ти те зборавме.
Ајде пиши детали, предности, негативности ова она..................

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #80 на: 08 Август 2011, 15:48:09 pm »
Ај здравје, да оздравам, па да му видам аир и на едното и на другото, па ќе споделам детаљи :)

Ја го ја ксенонот (благодарноС на SaleSK за фотката):

А за филтерот, не знам како да се пофалам ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #81 на: 08 Август 2011, 16:20:03 pm »
Ајде со здравје да си гви служиш 2те работи :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5501
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #82 на: 08 Август 2011, 18:18:09 pm »
Zs panelen, zasto ne pecurka?

Kade i kolku go zema?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #83 на: 08 Август 2011, 20:56:34 pm »
Зш печурка е значително поголем и покомплициран зафат, кој не би ги оправдал средствата и малтретирањето, на 1.5 мотор. Нормално, и значително поскап зафат е, па едноставно неам потреба од такво нешто, нити па ми се даваат пари за џабе :)

Го нарачав во Tuning centar, пошто Carner беа фантастично „професионални“ и ми понудија комплетна анти-услуга и анти-љубезност, па некако не осетив потреба да имам било што со нив, а не па уште пари да им давам. Цената е 90 Евра. S16 ми кажа дека во Грција е 87 евра, така да, не праи разлика, и не вреди да се иде до југ САМО за филтер.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #84 на: 08 Август 2011, 21:05:39 pm »
Создравје да си ги користиш. Ќе ти кажам два-три збора поразителни, не за да те натажам туку за да научиш нешто во животот. И порано ти имам спомнато, а и овде неколку пати имам нацртано. Не се купуваат такви геџети од овде....Едноставно купи си го од и-беј:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/K-N-AIR-FILTER-MITSUBISHI-OUTLANDER-LANCER-33-2392-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5ae1d4be74QQitemZ390335872628QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
За 95 евра ќе си купеше два, а за 57 евра еден, ист таков, нов во кутија. Ако ништо друго ќе бидеш сигурен дека е оригинал...

Патем, паметна одлука што не си фукнал печурка. И така Лансерот не да буче туку фуче, со печурката ќе имаше впечаток дека возиш F1 во слоу моушн.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #85 на: 08 Август 2011, 21:11:45 pm »
Ја глеав варијантата за да зеам од Ибеј, ама поради необјаснивото функционирање на нашава царина, се пишманив. Едни ми кажуваа дека не се плаќа царина, други ми кажуваа дека е 5%, па не знам 18% данок, за на крај да прашам другарче едно, што има роднина што е на царина, и ми кажа дека ќе треба од полната вредност (го најдов за 75 долара сосе поштарина), да платам уште 18% данок и ПЛУС уште 20% на царина... Односно 75+38%... И така ќе ме фатеше поише отколку од тука да го нарачам. И така :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #86 на: 08 Август 2011, 21:33:53 pm »
15% царина и 18% ДДВ, ама немаше да ги платиш на таа мала сума. Фактурата што ќе ти ја испратат дечките погоре од линкот е со сумата без поштарина, а таа сума е помала од 45 евра. И не е правило дека секогаш ќе те царинат. Јас кога го купував, самиот се заебав. Ме прашаа колку пари кошта и јас наиевно им кажав 99 фунти, мислејќи да не ме тестираат. Фино лепо ме царинеа + ДДВ на 99 фунти. Да кажев 50 ќе платев царина и ДДВ на 50...

Како и да е, дури и да платиш царина и данок, ќе ти излезеше бар 1000 денари поефтино. И најбитно знаеш дека е оригинал...

Успут, само ми ги потврди моите негативни искуства од Курнер. К*р што нешто некад ќе им купам освен ако ми треба најмногу, а го нема никаде во светот. И јас како тебе културно ги изнапљукав и тоа внатре пред муштерии. Им барав 2 комплети(4 парчиња) гуми зимски гуми, 1 комплет летни, 2 предни гуми зимски, 2 комплети бандажи ОЗ и потпирач за рака. Два пати им се јавува и им оставав телефон за контакт и никој не ми се јави да ми даде понуда со цена и рок. На еден лош работен ден, поминував од таму и тоа беше одлична прилика да ги изнапукам дневните фрустрации и нервози. Ги прашав дали се заебаваат со мене или има некаков проблем што не сакаат да ми продадат производи кои наводно треба да ги имаат на лагер и да ми дадат понуда за други кои наводно можат да ги донесат. И знаеш она правдање, ама како не, ние све за вас. Му викам колку пати треба да се јавам и овде да дојдам за да добијам понуда? Ако не ви значат моите 2000 евра бидете доблесни бар да кажете да не ви го ебам денот и раатот. И така...Верувам за брзо ќе пропаднат со нивната услуга и нашиот куповен менталитет.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #87 на: 08 Август 2011, 21:34:08 pm »
Секогаш ако ти наплатат царина си рачунаш околу третина од вредноста. Ова од лично искуство ;)

Иначе ќе им кажеш да ти пишат помала цена на тоа пакетот, 50 долари рецимо и немаш гајле, најчесто.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #88 на: 08 Август 2011, 22:37:34 pm »
15% царина и 18% ДДВ, ама немаше да ги платиш на таа мала сума. Фактурата што ќе ти ја испратат дечките погоре од линкот е со сумата без поштарина, а таа сума е помала од 45 евра. И не е правило дека секогаш ќе те царинат. Јас кога го купував, самиот се заебав. Ме прашаа колку пари кошта и јас наиевно им кажав 99 фунти, мислејќи да не ме тестираат. Фино лепо ме царинеа + ДДВ на 99 фунти. Да кажев 50 ќе платев царина и ДДВ на 50...

Како и да е, дури и да платиш царина и данок, ќе ти излезеше бар 1000 денари поефтино. И најбитно знаеш дека е оригинал...

Епа баш тоа ми е зборот... Што со нашава царина, нит се тера, нит се води... Г’с преку глаа се, и никој појма нема што е, и како е, пошто „не им е у надлежност“... И сакав да се поштедам себеси од трауми, и затоа нарачав од кај нас.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #89 на: 08 Август 2011, 23:11:55 pm »
Има чаре и за траумите. Ќе ти дадат и упут за на трауматологија, а ако имаш проблем со стомак и за на стоматологија. Туку кажи сега колку ти е побрзо Когаренцето? Дали појако фуче?