Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176675 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #210 на: 19 Декември 2011, 15:45:30 pm »
Ајде Тино, договори се со детето, оди види каков звук му вади. И те молам убаво долови го моментот на излегување на звукот, да не биди фејк. Па после презентирај ни го овде.

;D ;D ;D ;D

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #211 на: 21 Декември 2011, 23:21:24 pm »
Велештрумф, аутото ти е за мерак, али какво звук вади.... браво.. Иначе бонус траката ти е само за новото CD на Мартин Адам Вучиќ  :))))

Него пред некое време (2-3 недели) на Велешко брдо ме прелета нешто многу слично на твоево па се дружевме до пред тунелот на cca. 140-50-60 али после си летна а и јас со зимскиве  SAVA Eskimo S3 се борев (а и толку знам ваљда :), на суво на повеќе од 100 km/h се како по желе да се возиш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #212 на: 22 Декември 2011, 01:04:55 am »
Да сум бил ја, ќе си ме чуел/познаел :)

Не сум идел у скоро време натаму, така да, веројатно некој друг бил...

Фала на комплименти :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #213 на: 25 Декември 2011, 03:47:19 am »
Мали промени направени данаска, врС Sir Lancerot:

- сменети трафоа на ксенонот. Резултат - побело, појако светло, без треперење и вибрации.

(со еден степен спуштени надоле... коа ги турив на највисоко, Жена Парк се осветли :D)

- црвено осветлување на footwell (просторот кај што одат нозете)

- сменето внатрешно осветлување со панел од 15 диоди - внатре е ДЕН! :D За разлика од претходно, сега имам и тек како искористливо осветлување.

Наскоро се планираат некои дотерувања на штоповите, паркинг сензори и слично...

Огромна благодарност и секоја пофалба за Авто Сервис Огненоски! Договорено со еден ден најава, завршена работа во најкраток можен рок, со највисоко ниво на професионализам. Апсолутно, дефинитивно и категорично ПРЕПОРАЧУВАМ!

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #214 на: 25 Декември 2011, 13:23:24 pm »
Why, ooo why црвено светлооо ??

А зашто ти немаш фабричко црвено светло под тие тркалцата за климата? Кај мене има, го осветлува тоа навнатре.

btw Дај слики од AUX от, и пофали се за тоа малку. И зошто менуваше трафоа? Што се деси со тие предходните?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #215 на: 25 Декември 2011, 13:24:27 pm »
Во што ги стави светленцата доле? Со држачи или поклопчиња се?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #216 на: 25 Декември 2011, 13:37:50 pm »
Mnogu ubav detal se ambientalnite svetlenca vnatre..... 
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #217 на: 25 Декември 2011, 13:38:22 pm »
@ osmica, crvenoto odgovara na lancerot, se vklopuva so saltanlata I centralnata konzola.

I mene me interesira kako gi povrza tie crveni svetla??? Imase nekoja kompicirana postapka?

Присутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #218 на: 25 Декември 2011, 14:24:09 pm »
Е сега на iPod сними ја оваа песна и ќе бидеш комплетен

и стави лед диоди кај бандажте под обавеза да да бидеш комплете

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #219 на: 25 Декември 2011, 14:59:28 pm »
Why, ooo why црвено светлооо ??

А зашто ти немаш фабричко црвено светло под тие тркалцата за климата? Кај мене има, го осветлува тоа навнатре.

btw Дај слики од AUX от, и пофали се за тоа малку. И зошто менуваше трафоа? Што се деси со тие предходните?

Па какво бе момчета? Дреч зелено? Црвено - бела е комбинацијата на светлата во кабината, нормално дека би турил доле црвено светло, кога горе имам бело, а инструмент таблата е осветлена со комбинација од тие две бои.

Имам и фабричко црвено светло под контролите за климата, пред мењачот, ама толку ми е добра камерата на телефонот, па ете, успеале да се фатат и тие ;) Драстично се послаби во однос на другиве светла, па паѓаат во втор план.

AUX-от си е обичен кабел што ми седи во фиоката, и може да се приклучи екстерен аудио уред на него, не знам шо да се фалам друго :)
Трафоата ги мењав пошто видов дека има подобри од тие што ги имав. Не дека не работеа старите, ама не „пунеа“ доволно. Со овие сега, појак е интензитетот, и побело е светлото, за разлика од претходно шо имаше појак интензитет во однос на фабричка халогенка, ама маваше нијанса на плаво.

Во што ги стави светленцата доле? Со држачи или поклопчиња се?

ЛЕД лентички, закачени за фабрички панел. Нити посебни држачи, нити поклопчиња :)

@ osmica, crvenoto odgovara na lancerot, se vklopuva so saltanlata I centralnata konzola.

I mene me interesira kako gi povrza tie crveni svetla??? Imase nekoja kompicirana postapka?

Да си ми жив и здрав :)

Не беше нишо комплицирано у постапката. 2 ЛЕД ленти, на едната и другата страна, поврзани на контакт. Се’ на се’, работа од 45-60 минути, сосе муабет :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #220 на: 25 Декември 2011, 15:13:48 pm »
то бе веле много ме аресе ова додавкиве шо и ги праиш на колава, само продужу така да ми даваш идеи ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #221 на: 25 Декември 2011, 15:19:33 pm »
На контакт се палат викаш? Јас мислев со горното се врзани. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #222 на: 25 Декември 2011, 16:12:34 pm »
Ќе пробам да праам финта, и така и така да светат (на отварање врата и на контакт), ама нешо мислам дека имаше проблематично со жиците кај одат, шо праат... Па отидов со поедноставната варијанта :)

Присутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #223 на: 25 Декември 2011, 16:45:16 pm »
а што направи за налепницата за задното стакло ???

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #224 на: 25 Декември 2011, 16:47:23 pm »
Е сега си одлично осветлен.
Шала на страна,многу е подобро внатрешното осветлување кога е во лед варијанта