Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 178809 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20664
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #225 на: 25 Декември 2011, 17:17:45 pm »
@boki: пуштена е нарачка у печатница, за цел винил да стаам, долж целата кола "Hello Kitty" ;D ;D ;D

@Bu$aV: тенкју :) Абе ја и претходно имав турено некои мали ЛЕД-чиња, ама троа никакви беа :) Сеа е више друг муабет :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #226 на: 25 Декември 2011, 17:41:14 pm »
Ај вака, гледам сите грешно ме свативте. Не ми беше поентата за бојата на лед, светлата, туку воопшто за светлата. Некако чудно ми е, чаирски. Да не се разбериме погрешно, треба да го видам во живо, можеби ќе  ме предомисли, ама вака некако не ми се допаѓа таа идеа.  :(
А зашто не ставиш  + дополнително тастерче на диодите и да си ги контролираш, сакаш нон стоп ОН, сакаш на контакт сакаш ОФ.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #227 на: 25 Декември 2011, 18:34:37 pm »
Абе затоа измислиле разлика на вкусови :D
Мене ми се свиѓа амбиентално светло као момент, и си реков, ај да пробам, зашто да не. И сосема ок си е, само можда е за нијанса прејако светлото, па ќе идам да го средам тој момент.
Тоа со прекидачот не ти е лоша идеја, и сериозно би ја размислил :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #228 на: 25 Декември 2011, 18:59:09 pm »
ааа, фино. фиииииииииииииииииииииино. ми се свиѓа моментот на светлото кај ногите. мх мх мх. кај мене не иде портокалово да стаам, па таа варијанта у склад со таблата не ми иде. али би видел некоја комбинација. ми се свиџа. !

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #229 на: 25 Декември 2011, 19:31:16 pm »
Ајде аирлија, баш интересно и храбро од твоја страна :) Кажи ми кај се тие Огненоски и дали кај нив ги купи/замени трафоата за Ксенонот и панелите со по 15 LED ? Има ли попуст за Carclub членови ... 

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #230 на: 25 Декември 2011, 19:40:03 pm »
Аааа Веле убаво дошло...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #231 на: 25 Декември 2011, 19:46:30 pm »
Тенкју свима :)

Ајде аирлија, баш интересно и храбро од твоја страна :) Кажи ми кај се тие Огненоски и дали кај нив ги купи/замени трафоата за Ксенонот и панелите со по 15 LED ? Има ли попуст за Carclub членови ... 

Уште не е договорено ништо конкретно за официјална соработка, попусти и слично, го чекаме Класниот за тоа (т.е. од вторник па натаму). Сервисот се наоѓа во Драчево, и да, откај нив ги набавив трафоата и ЛЕД панелот. ЛЕД лентите ги имав земено од Електрометал.

Ко што видов пред малце, последен член ни се токму Огненоски, па еве да посакам едно големо ДОБРЕДОЈДОВТЕ до нив!

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #232 на: 25 Декември 2011, 20:40:50 pm »
pa dojdo vecer kaj vero da vidime so si napravil...... jas "plafonjerskite" diodi gi zedov vo cair (ne mi teknuva kako se vikase firmata), i sam gi montirav.... sega me interesira za tie dolnite led diodi, od prilika kolku te kostase???

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #233 на: 25 Декември 2011, 21:21:26 pm »
Одлично излегло Велештрумфастичен !

BTW: Истото го направив и јас неодамна,ама немав слики (до пред 5 мин).

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #234 на: 25 Декември 2011, 22:03:03 pm »
Одлично излегло Велештрумфастичен !

BTW: Истото го направив и јас неодамна,ама немав слики (до пред 5 мин).

Тенкју тенкју!

И кај тебе богами баш е убоо :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #235 на: 25 Декември 2011, 22:07:19 pm »
Си и ставил нови сијалички на елкава, браво! ;D Се шалам, убаво дошло само може да ги намалиш тие црвените кај нозете, подискретно да светат, според мене ке изгледа така убаво ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #236 на: 25 Декември 2011, 22:19:45 pm »
Денски беа местени, па немавме баш претстава колку ќе бидат јаки... А нели, полесно е да ги скратиш екстра диодите него ли да додаваш нови ;)
Вчера вечерта видов дека се малце појаки од шо би сакал и ја, иако не се превише нападни.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #237 на: 25 Декември 2011, 22:22:22 pm »
Според мене се тамански и не би ги пипнал воопшто !

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #238 на: 25 Декември 2011, 22:28:16 pm »
Браво веле, топ си дошло ..

Пар забелешка .. Слуштање *ОБАВЕЗНО*  и по едно одпорниче да се намали интензитетот на црвениот лед во ногите.

дец ит :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #239 на: 26 Декември 2011, 00:46:16 am »
или потенциометар па да си го штелуваш по желба.