Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116161 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Opel vs Honda
« Одговори #361 на: 02 Февруари 2012, 09:39:12 am »
Cheaper isn't better ;D
Cheaper for the same is always better :)

Отсутен Boby

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #362 на: 02 Февруари 2012, 12:11:28 pm »
ги читам споредбиве и се чудам како може да споредувате атмосверец на Хонда со турбо мотор на Опел зашто не споредите атмосверец на Хонда со атмосверец на Опел.И примерот со Корса vs Интегра  зашто не најдете клип со интеграта и корсата каде што моторот на корсата е стандард (од калибра) 204кс.турбо мотор и  интеграта 190кс.(фабрички) атмосверец во исто издание па да видите кој тепа или сте се запрашале ли ако интеграта беше турбо како ке изгледаше клипот и тогаш ке кажев дека се во иста класа т.е. турбо vs турбо.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #363 на: 02 Февруари 2012, 12:13:21 pm »
Боди, од иста причина од која не се споредува Порше Турбо и Ферари ;)

Поентата е што корсата за евтини пари ја правиш да брише под со интеграта или воајмала рака солидно се носи со неа.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #364 на: 02 Февруари 2012, 12:15:34 pm »
Поентата ми беше дека доста модели од хонда, се посупериорни од еквивалентните модели на опел (пример астра и цивик). Можно е да е само мое мислење бидејќи татко ми сакаше да купи астра и јас му реков дека лично ќе му ја заебам во рок од <1 година. А смешно ми е кога ќе видам како опелџииве низ градов се утепаа од мачење како да поминат интегра, и кога конечно му успеа тоа на нашиот член мато, јавно беше истакнато на фејсбук со голема доза на радост. Лично не сум присуствувал на тие трки и незнам што се случувало, ама мислењето што го добив е погоре изнесеното. Инаку не мразам опел, дури има модели кои би сакал да си ги имам.

Немаш појма што издржува опел. И тоа без никаков дефект а на такво возење мене чудно ми е како не се распадна досега.  А се е фабрички ништо модификации. Дел од она што издржува е и 140 километри да покажува километражата а колата стои во место но гумите горат :D и не еднаш тоа.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #365 на: 02 Февруари 2012, 12:26:20 pm »
За некој оптеретен мотор на Опел збориш така?

Или кога зборите за перформанси зборите за ЛЕТ со 300КС, а кога зборите за издржливост за мотор од 60та со 50 коња :)

И таа ефтина корса со 300КС како се држи на стаза со фабрички сетап или ефтини делови. Еве имате време од стандард Интегра на Катанга на Серес па споредете ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #366 на: 02 Февруари 2012, 12:30:29 pm »
Банзаи, Стратро стави линкови подоле со споредба во перформанси, амо мислеше на таква споредба.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #367 на: 02 Февруари 2012, 12:32:35 pm »
Јас зборам за корсата на другар ми не за мојот ако споредам мојот со таа корса е прилично штеден иако и јас знам да одлепам. Таа корса е навистина муле значи воопшто не ја штеди а во неа нема ништо бркнато се е фабрички. А знае да ги исшалта до 4 брзина а колата да стои во место :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #368 на: 02 Февруари 2012, 12:35:40 pm »
Јас зборам за муабетот на Кими, кој што реплицираше на пост на Игор кој споредува издржливост на Интегра и опелчињата со ц20лет. Кими верувам дека како адут го спомна неговиот мотор кој  нема врска со овие два погоре споменати.

А за перформанси на стаза(односно не возење право), мислам дека од постарите модели на Опел само Спидстер е одличен. А тоа е така затоа што нема врска со Опел :)

ЕДИТ: Корсата не е Ц20Лет, ниту па тој 2.0 атмосферецот, така?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #369 на: 02 Февруари 2012, 12:37:44 pm »
Банза, Спидстерот што е уствари?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #370 на: 02 Февруари 2012, 12:42:15 pm »
Лотус, кај може Опел да направи таква шасија :)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #371 на: 02 Февруари 2012, 12:44:43 pm »
Од постарите модели сите се солидни само треба многу знаење да се возат. И некој кој е навикнат на нова кола со сета електроника во таква стара кола ќе се осеќа изгубено.

А корсата е 1.4 што би требало да значи дека уште повеќе е оптеретен од 2.0 атмосферецот. За ц20лет незнам.

А мојот неможе да се споредува со овие новите или пак новите неможат со него.
Тој со новите во перформанси нема шанса сега со 1.0 вадат и дупло повеќе снага а новите со него во издржливост баш поради таа снага и оптеретеност. Тој мотор има извртено 300 000 без ремонт досега и уште многу може да помине со правилно возење. Јас сега малку му ебам мамето али пак добро се држи ќе видиме до кога.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #372 на: 02 Февруари 2012, 12:45:29 pm »
Лотус, кај може Опел да направи таква шасија :)
Зошто да не? Опел во историјата има правено прекрасни шасии. Лотус ваљда само суспензијата ја има правено ако добро се сеќавам. Башка тоа е соработка а не е нарачка за суспензија нели? Или?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #373 на: 02 Февруари 2012, 12:50:38 pm »
Се е на Лотус, или бар 90% ;)

Opel Speedster/Vauxhall VX220

Manufacturer   Lotus Cars
Also called   Opel Speedster
Daewoo Speedster
Цитат
The already developed Lotus Elise Series1 was unable to be produced beyond the 2000 model production year due to new European regulations around crash sustainability, and so Lotus needed a development partner to meet the investment requirement.
The Lotus Elise S2/Vauxhall VX220 design was based on the Elise chassis, modified to accept a General Motors engine in preference to the Rover K-series engine used by the Elise.
[edit]Design

Produced by Lotus at their Hethel, Norfolk factory, the VX220 carried the Lotus internal model identification Lotus 116 and the code name Skipton for the 2.2N/A version and Tornado for the 2.0 L Turbo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vauxhall_VX220

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #374 на: 02 Февруари 2012, 12:55:47 pm »
Lotus needed a development partner to meet the investment requirement.

Демек им требал инвеститор за да го направат возилото? На лотус им требал коинвеститор? Hard to believe