Почитувани форумџии,
Јас сум сопственик на Берлинго 1.4 од 2006год. со вграден плин Ландирензо и веќе почнуваат одредени проблеми да се покажуваат.На овој начин би сакал да разменуваме искуства во начинот на отстранување на исти или слични проблеми. Па да почнам со еден од проблемите. Имено наутро при прво палење, на бензин, колата работи како некој друг да и додава и одзема гас
сама од себе зголемува и намалува вртежи (обртаи), се додека не префрли на плин. Исто сум приметил дека при ваков начин на работа, светлата се намалуваат и појачуваат во зависност од вртежите на моторот.
Втор проблем ми се светлата, имам автоматски дневни светла, со кој имам само БЛЕНДА, а кога сакам да имам ДОЛГО светло на подолг период, треба на рачката за светла да пуштам СРЕДНО. Е баш сега почиња проблемот
Светлата сами од себе се менуваат од средно во позиција и обратно, инструмент таблата час е осветлена час е темна, долго светло не може да се фиксира со повлекување на рачката, туку треба да се држи цело време. Да ви кажам ова најмногу ме нервира на отворен пат.
Ве молам, сите овде присутни, за совет, околу чекорите кои треба да ги превземам, за да ги решам проблемите.
Со почит Боби