Автор Тема: Кедери / Гуми за Кола  (Прочитано 11510 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Кедери / Гуми за Кола
« Одговори #15 на: 19 Јануари 2019, 15:28:37 pm »
Дечки, да прашам дали има некое посебно средство за кедери, или некој посебен начин на користење на средство за кедери?

Имам едно од Нигрин и ги поминав кедерите негде средина на ноември, ама синоќа пак ми замрзнаа две врати. Најзезнато е што најчесто ми мрзне задната десна врата, кај што е детското седиште.

Колку често треба да се поминуваат кедерите со средство? Да пробам некоја друга варијанта?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 19 Јануари 2019, 15:49:25 pm »
Медицински глицерин.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #17 на: 19 Јануари 2019, 18:40:15 pm »
Веле јас од лиди мислам дека купив за кабриото W5 околу 2еур беше

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #18 на: 19 Јануари 2019, 19:19:50 pm »

Јас имам вакво и како што реков, ставив негде на пола ноември, ама еве вчера ми беа подмрзнати две врати. Задната десна не успеав да ја отворам, а задната лева се отвори со потегнување два-три пати.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 19 Јануари 2019, 19:21:17 pm »
Мачкај де, не го жали :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #20 на: 19 Јануари 2019, 20:48:08 pm »
Мачкај барем еднаш месечно и онака побогато. Јас оти не отварам задни врати не сум ни проверил дали се замрзнати или не.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #21 на: 20 Јануари 2019, 15:59:36 pm »
Избриши ги кедерите убаво пред да нанесеш вазелин за кедери.

Кога ќе ги мачкаш со вазелинот глеј да е барем над нула степени надвор и да е малку омекнато тоа “карминчето” за мачкање.
Нанеси еден слој затвори ја вратата. Продолжи со следната врата. Кога ќе направиш цел круг со сите врати повтори уште еднаш пак.

Би требало да ти тера без проблем до пролет.

Битното е да пребришеш убаво пред да почнеш за да тегнеш нечистотија и евентуална влага.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #22 на: 20 Јануари 2019, 16:01:28 pm »
По мое искуство, ако еднаш премачкаш како што треба ќе трае една година како од шала. Така да секоја зима го правам ова и се познава уште трага дека е мрсничко.

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #23 на: 20 Јануари 2019, 16:02:39 pm »
Зафркнато е ако е ладно надвор. Кедерот е скрутен плус вазелинот е стврднат и не фаќа.

Јас ги мачкав на сонце моите и се омрсија ептен добро. Фати како што треба.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #24 на: 20 Јануари 2019, 16:22:23 pm »
Уште на времето имав купено такво средство (сонакс) за кедери за меганот. Резултат никаков, си замрзнуваа вратите, особено задните.
Со другите коли (пред и по меганот) немав таков проблем.

Присутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #25 на: 20 Јануари 2019, 23:23:55 pm »
Уште на времето имав купено такво средство (сонакс) за кедери за меганот. Резултат никаков, си замрзнуваа вратите, особено задните.
Со другите коли (пред и по меганот) немав таков проблем.

Ете го проблемот. :D :D :D  Не е до средството, до меганот е. Рено.

Шала на страна.
Се согласувам со @zlatkoa за температурата и нанесувањето. Јас ставам медицински вазелин, или па ако не можеш да најдеш таков, може и оној за педери што е.  :-X
 ;D ;D ;D

Битно да се омрсат убаво при нанесување... Ама омрсување не мислам на тоа да се цеди глицерин или вазелин, него да се рамномерно намачкани и да е подупиена гумата. Затоа треба малку повисока температура, или пак во некоја подземна гаража од трговски центар
 ;D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.