Автор Тема: Golf 5 1.9 Tdi  (Прочитано 11378 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #15 на: 22 Октомври 2015, 16:54:17 pm »
Чим до сега не рикна, нема гајле. Нека рикаат само плочки и дискови.  :D

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Одг: Одг: Golf 5 1.9 Tdi
« Одговори #16 на: 22 Октомври 2015, 22:00:50 pm »
Знам, сите грешат тука, 99.9%.
Офф: Како се бројат ме интересира мене? :)

Инаку Он: супер голфче изгледа, до здравје да се вози.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Одг: Golf 5 1.9 Tdi
« Одговори #17 на: 03 Јули 2016, 21:27:57 pm »
Конечно пристигнаа дел од гумиците во Мега Аутопартс. Другиот дел најверојатно деновиве ќе пристигне.

Сега за сега ги сменив тие на предниот трап и почнав да менувам на задниот (утре продолжувам).

Наредниот месец во план ми е да земам амортизери Монро Рефлекс, во Автолидер карши Олимписки ми ги понудија за 10 400 ден. комплет сите 4 со 3 години гаранција.  Евтино и спомнително ми делува.

Ако некој знае каде кај нас може да се најдат Bilstein B4 нека каже. 

А се мислам и спирали да побарам 1.5-2 cm пониски, односно од ГТИ или ГТ Спорт моделите.   ;D

Па на пролет здравје бандажи од ГТ, па потоа ќе видиме :)

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #18 на: 03 Јули 2016, 21:38:10 pm »
Убаво голфче што пари те фатија гумициве ако не е тајна? ;D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #19 на: 03 Јули 2016, 21:50:09 pm »
За предница тие(двата пара лево на сликата) околу 2000 ден.
Сите на сликава 4300 ден., а треба да се доземат уште 6 гумици што би дошло околу 7000ден. за цело подвозје.
 Мада овие маливе(10 ги има на број) воопшто не ми изгледаат на оштетени и најверојатно нема потреба да се менуваат, ама кога веќе се менува нека се смени се. :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #20 на: 03 Јули 2016, 22:21:02 pm »
Lemforder е одличен избор. Кој ги носи кај нас?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #21 на: 03 Јули 2016, 22:45:58 pm »
Мега Аутопартс, ама треба да чекаш доста време додека ги донесат, барем во мојов случај беше така. На залиха ги имаа само тие за преден трап, а другиве полека полека пристигаат :D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #22 на: 09 Јули 2016, 22:23:58 pm »
Денес земав Монро Рефлекс амортизери со 3 год. гаранција и ги монтирав.
Со тоа речиси се е променето од подвозјето, уште гумици на балансштанглите да променам(планирам од PowerFlex да ставам).  :)
На прво возење нема драстични разлики, но кога ќе провозиш поубаво си има... На пример на автопат со брзина од 100км/ч при нагли поткрети речиси е невозножно да изгубиш конторола, нема несакано климање на колата(само гумите чкрипат). Исто при грбки на автопат и скосови нема клатење, веднаш се смирува возилото.

Јас задоволен.

Следно од подвозје на пролет бандажи 17-ки и добри гуми.  ;D
И спирали 1-2 цм пониски ако најдам.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #23 на: 10 Јули 2016, 01:14:24 am »
Чим си можел на 100кмх да изгубиш контрола, тоа е сигурен знак дека амортизерите биле издишани. Од автолидер ги зеде?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #24 на: 10 Јули 2016, 22:30:43 pm »
Чим си можел на 100кмх да изгубиш контрола, тоа е сигурен знак дека амортизерите биле издишани. Од автолидер ги зеде?
Да од Автолидер.
Абе кога мислам на губење контрола мислам на тоа кога возиш во најлева лента да свртиш нагло десно (до десната лента), па контра па пак контра. Со старите амортизери имаше доста повеќе навалување, а не беа толку "издишани" судејќи според видеово.
Предните доста брзо се враќаа во првобитната положба(мада многу поспоро од новите), едниот заден споро се враќаше а другиот беше издишан и воопшто не се враќаше...  ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #25 на: 10 Јули 2016, 22:41:57 pm »
Он може мисли дека си губел контрола на 100 км/ч со нормално возење. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг:
« Одговори #26 на: 10 Јули 2016, 22:53:34 pm »
Си возиш и наеднаш ендек. Од кај ли истрча ендеков...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #27 на: 11 Јули 2016, 13:51:55 pm »
Да од Автолидер.
Абе кога мислам на губење контрола мислам на тоа кога возиш во најлева лента да свртиш нагло десно (до десната лента), па контра па пак контра. Со старите амортизери имаше доста повеќе навалување, а не беа толку "издишани" судејќи според видеово.
Предните доста брзо се враќаа во првобитната положба(мада многу поспоро од новите), едниот заден споро се враќаше а другиот беше издишан и воопшто не се враќаше...  ;D

Те разбрав, пошто веќе еднаш ја опиша ситуацијата. Тамам работа на право да губи контрола.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #28 на: 11 Јули 2016, 18:53:24 pm »
Gi merese amortizerite sho ti tekna da gi menjas ili? Kolku KM imas pominato?

Jas gi merev pred mesec dena i se samo 15% otideni. Me sovetuvaat deka mozam da gi vozam bar uste 100k

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #29 на: 11 Јули 2016, 22:13:24 pm »
Па само јас им имав поминато околу 120 000 км, а пред тоа незнам. Инаку ги мерев во PSS оваа година во февруари и само еден заден беше под 80%, другите божем супер биле. Но не ми се верни тие мерења, а и се осеќаше дека колата е понестабилна кога ќе се качеа во нејзе 5 луѓе со се додатен товар, па си ги сменив...

Инаку далеку од отидени беа. Предхондо поради пукната предна спирала имав монтирано половен оптимал(идеше заедно со спиралата  ;D ) и беше ужас и кататрофа, најпрво колата беше далеку понестабилна со него, а што е најлошо се скрши држачот од него каде што се штрафи стабилизаторот. Среќа стабилизаторот паднал наназад па немаше поголеми последици. Потоа си го вратив стариот амортизер кој сеуште е во доста солидна состојба.  :)

Сега си земав нови дур не пукнало уште нешто...  :D