Автор Тема: Скшен држач за махагон на врата  (Прочитано 5013 пати)

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
Скшен држач за махагон на врата
« на: 14 Октомври 2015, 22:26:25 pm »
Имам еден проблем на десната врата на махагонот се скшија 2 држачи и не стои сега на врата, со што да ги залепам се мислев измеѓу силикон и супер лепак па што мислите кое би држело повеќе????

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг: Скшен држач за махагон на врата
« Одговори #1 на: 14 Октомври 2015, 22:33:24 pm »
Цијанофикс ќе испука од вибрации, значи подобро со силикон кој е поотпорен во тој поглед.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 14 Октомври 2015, 23:03:14 pm »
Е сеа тоа кај што стои махагонот ми е како гумено, па каков силикон да барам за гума (ако воопшто и постои таков) или за пластика??? ???

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Одг:
« Одговори #3 на: 15 Октомври 2015, 00:03:28 am »
само со бизон дво компонентен лепак
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4 на: 15 Октомври 2015, 00:10:27 am »
Moment Fix Express. Кога ќе се исуши станува како многу тврда гума и трпи вибрации за разлика од двокомпонентниот кој е фиксна врска.

Отсутен Busav

• Сениор
Одг:
« Одговори #5 на: 15 Октомври 2015, 00:17:50 am »
јас од искуство кажувам кај другар на кола лепевме ретровизор со тој лепак што го спомнав и еве година дена нема мрднато

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 15 Октомври 2015, 02:24:43 am »
Kај може да се најде Момент Фикс Експрес и овој бизон двокомпонентен? ? ?

Отсутен Busav

• Сениор
Одг:
« Одговори #7 на: 15 Октомври 2015, 09:28:10 am »
бриколаж, хубо

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #8 на: 15 Октомври 2015, 11:32:21 am »
Слободно лепи со силикон, мене ми се залепени лајсните на вратите и напред на шалтаблата со силикон и појачани со жива гума и еве скоро година дена ни да мрднат ни да крцнат :D

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 15 Октомври 2015, 16:10:51 pm »
Слободно лепи со силикон, мене ми се залепени лајсните на вратите и напред на шалтаблата со силикон и појачани со жива гума и еве скоро година дена ни да мрднат ни да крцнат :D

силикон за пластика претпоставувам така????

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 406
« Одговори #10 на: 15 Октомври 2015, 19:26:43 pm »
Ако имаш две рамни страни што ке се прилепат тогаш најдобро ти е да користиш NEOSTIK околу 70 зенара е тубето. Само ако не си лепел со таков лепак подобро да го залепи некој што има искуство. А ако сепак сакаш ти да го залепиш начинот е следен:
Нанесуваш на двете површини подеднаков танок слој  и ке пробуваш со прст се додека не се засуши лепакот(значи воопшто да не се осека лепливост) вообичаено се суши за 5-7 минути зависи од времето. Откога ке се засуши ги спојуваш двете површини само пази треба дa биде центрирна лајсната од прва затоа што кога ке ја споиш нема мрдање.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #11 на: 17 Октомври 2015, 19:38:08 pm »

силикон за пластика претпоставувам така????

Па баш и не памтам каков беше точно силикон, го најдов у гаража и го шлапнав, мислам дека беше оној обичниот ацетат што е, прозирен беше знам. :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #12 на: 17 Октомври 2015, 20:35:11 pm »
Ако имаш две рамни страни што ке се прилепат тогаш најдобро ти е да користиш NEOSTIK околу 70 зенара е тубето. Само ако не си лепел со таков лепак подобро да го залепи некој што има искуство. А ако сепак сакаш ти да го залепиш начинот е следен:
Нанесуваш на двете површини подеднаков танок слој  и ке пробуваш со прст се додека не се засуши лепакот(значи воопшто да не се осека лепливост) вообичаено се суши за 5-7 минути зависи од времето. Откога ке се засуши ги спојуваш двете површини само пази треба дa биде центрирна лајсната од прва затоа што кога ке ја споиш нема мрдање.

Ќе му ја стопи гумата, пластиката.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #13 на: 17 Октомври 2015, 21:18:34 pm »
^Единствено нешто што сум стопил со неостик е стиропор. А сум лепел до сега најразлични материјали, углавно пластики...

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 18 Октомври 2015, 00:41:48 am »
Му залепив неостик и еве го сеа за сеа држи па ќе видиме како ќе се покаже, фала многу момци