Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 341119 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Одг: Брисачи
« Одговори #1065 на: 27 Септември 2015, 15:38:42 pm »
Bosch има еден куп модели.
Јас во Германија кога бев лани ги гледав во OBI и цената за два од обичните беше околу 20 евра.
Тие што беа бананите беа по цена од 30+ евра.
Еве ви цени колку за споредба:

http://www.obi.de/decom/search/Bosch/?filtercategoryPathROOT=Technik&filterArt=Scheibenwischer&filtercategoryPathROOT%2FTechnik=Autozubeh%C3%B6r&sortprice=asc&productsPerPage=72&followSearch=9753&log=internal

За 500 денари Bosch искрено незнам дали се наоѓа оригинал, или некој како праксис квалитет.
Инаку кога ги спомнавте праксис 8, кај мене на 206-ката еве ги тераат скоро година ипол без никаков проблем. Колата стои надвор, ја вози женско, односно не внимава дали има лед, снег, мраз, ѓубре итн итн.
Купени од ЛУК ОИЛ. За парите одлично си тераат.
Претходно имав Шампион кои после 8 месеци се распаднаа како со маказички да си ги рецкал, а Валеото потраа едно две ипол години и тоа со сила. Платени поскапо од праксисот за третина од цената на праксисот повеќе.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #1066 на: 27 Септември 2015, 15:49:33 pm »
da se nadopolnam mislev tuka vo Strumica, se 500den. a veruvam i niz poveketo gradovi, osven vo Skopje malko poskapi. ama ne mi se veruva da ima razlika od nekolku iljadi. modeli imas poveke. kolku se orginal? kolku sto se nasekade niz mk. taka i tuka.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1067 на: 27 Септември 2015, 15:51:37 pm »
Еве цени: http://auto5.mk/products/?cat=9

Bosch Aerotwin околу 1000 денари за еден.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #1068 на: 27 Септември 2015, 16:08:48 pm »
Јас моите ги платив 24 евра, обичен бош класик. Ама бришат бесшумно и идеално.
Аеротвин се околу 15 евра по бришач. 
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1069 на: 27 Септември 2015, 22:19:28 pm »
Bosch има еден куп модели.
Јас во Германија кога бев лани ги гледав во OBI и цената за два од обичните беше околу 20 евра.
Тие што беа бананите беа по цена од 30+ евра.
Еве ви цени колку за споредба:

http://www.obi.de/decom/search/Bosch/?filtercategoryPathROOT=Technik&filterArt=Scheibenwischer&filtercategoryPathROOT%2FTechnik=Autozubeh%C3%B6r&sortprice=asc&productsPerPage=72&followSearch=9753&log=internal

За 500 денари Bosch искрено незнам дали се наоѓа оригинал, или некој како праксис квалитет.
Инаку кога ги спомнавте праксис 8, кај мене на 206-ката еве ги тераат скоро година ипол без никаков проблем. Колата стои надвор, ја вози женско, односно не внимава дали има лед, снег, мраз, ѓубре итн итн.
Купени од ЛУК ОИЛ. За парите одлично си тераат.
Претходно имав Шампион кои после 8 месеци се распаднаа како со маказички да си ги рецкал, а Валеото потраа едно две ипол години и тоа со сила. Платени поскапо од праксисот за третина од цената на праксисот повеќе.

и јас ке се надоврзам за праксисот.. на комбе ги турив пред околу 2 години... баш со смичка бевме со комбето негде на пат, и вечерта кога се враќавме заврна... ионака од поодамна требаше да ги сменам старите, само размачкуваа, застанав на лукоил, по 400+ денари беше комад, ги зедов и одма намонтирав... 2 години подоцна работат сеуште добро и бришат сеуште добро... едина разлка што можеби би значела по тоа пршање е што комбето стои паркирано во гаража ПОД ЗЕМЈА, тоа значи горе-доле температури кои немаат силни варијации... и се вози само кога има потреба, а тоа понекогаш значи и 2-3 недели да не се мрдне (некогаш и цел месец без да застане), ама битно секогаш завршува доле... тоа значи значително помала изложеност и на сонце и на прениски температури... можеби е тоа одговорот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
« Одговори #1070 на: 28 Септември 2015, 09:32:17 am »
Еве цени: http://auto5.mk/products/?cat=9

Bosch Aerotwin околу 1000 денари за еден.

Јас си зедов Валео банана за мојата. Од оваа продавница.
Уште не ги имам пробано за да дадам коментар.
:)

Ќе пишам кога ќе ги пробам.

« Последно менување: 13 Октомври 2015, 09:27:17 am osmica8 »

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #1071 на: 29 Септември 2015, 23:32:58 pm »
мое мислење е дека праксисот како ќе бришат зависи од формата на шофершајбната,зашто чудно е кај некој да тераат одлично,а кај други од старт да се тапа.
да едитирам со пример,на киа пиканто праксис 8 тераат втора година со добри перформанси,да не речам скоро и да нема линија кога бришат,те има многу мала на совозачкиот бришач,додека на ибицата додека ја имав,после 5-6 месеци почнаа да јебат и двата :) те од сам старт како едниот да не фаќаша добро како што би требало
« Последно менување: 29 Септември 2015, 23:38:54 pm ficomk »

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1072 на: 29 Септември 2015, 23:37:16 pm »
Еве после година дена, и после пеколно лето, бош аеротвин, сеуште како нови и безшумни.

Купени од Ибеј.де

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #1073 на: 30 Септември 2015, 20:10:59 pm »

Ако се флет онда е океј цена, дури и ефтино, планирам да си ги земам.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #1074 на: 30 Септември 2015, 22:07:16 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако се флет онда е океј цена, дури и ефтино, планирам да си ги земам.
А без работна рака поефтини се? :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1075 на: 01 Октомври 2015, 12:40:26 pm »
1400 биле обичните, другите Флет 1800.

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1076 на: 02 Октомври 2015, 09:57:23 am »
Толку беа и пред 4-5 години, ко ги украдија моите. Плус ми зедоа во салонов кај мене уште 200 за достава (немаат бесплатна достава од еден официјален сервис во друг град официјален !?!). Зедов од ЛукОил Praxis флет, спие.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1077 на: 02 Октомври 2015, 20:12:08 pm »
1400 биле обичните, другите Флет 1800.

Колега лани флетот ги земал на промоција 1200ден. за фокус предпоследна генерација.
Премногу е.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1078 на: 06 Октомври 2015, 17:39:45 pm »
Епа ги начекал... Јас мислам дека не е премногу за оригинални брисачи. Ќе бришат перфектно и безшумно минимум 3 години, а ти секако ќе смениш барем 2 пара за тоа време кинески и коа ќе видиш тука некаде му доаѓа.

Зедов од ЛукОил Praxis флет, спие.
Имам такви моментално, 2-ра година, спиеа и кај мене ама почнаа да забушаваат па сакав да ги сменам сезонава па се мислам дали да земам од оние Алка као демек Германски или да не се ебавам и да си земам оригинални :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #1079 на: 07 Октомври 2015, 01:14:52 am »
Фабричките брисачи на голфот (голф 5) си го отслужија своето, 7 ипол години. :) Предлог, мислење за нови, цена ?