Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 415730 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Одг: Брисачи
« Одговори #645 на: 01 Декември 2013, 18:45:53 pm »
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................. Сега еве бев да проверам и стварно бе мајката имало пластика озгора... сеа малце се срамам  :-[ :-[ :-[ :-[

Утре ке видам како бришат сега ми е темница, али дефинитинво имаше заштитна пластика и има логика работава.

Можда ќе се јави уште еден „грешник“, што ме искритикува што му ги препорачав брисачиве, али он барем кажа дека видел брисачи што полошо бришат од праксисов со заштита :D :D :D

Мора да се заебаваш...

Да не ти стои случајно зелената заштита врз гумицате сеуште?
Овој па, овој па - кај ти текна!  ;D ;D ;D ;D

Ех ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #646 на: 01 Декември 2013, 21:39:01 pm »
Искуство  ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #647 на: 01 Декември 2013, 22:34:56 pm »
Аууу браво. Барем не сум единствен. Бахахахахаха. Ги сменив јас двата набрзина во сред мркли мрак. Му ги давам моите на татко ми оти него му беше зорт а моите стари колку толку фаќаат. И на тој на лева страна големиот немаше воопшто зштитна пластика беше отваран у дуќан. Веројатно и да имало во тоа брзње може да ја промашев. Како и да е една вечер го извозев десниот со тоа пластичето. Ги напцув опасно, па реков ај може има нафатено нешто на метлицат и следното возење, гледам добро се нафатила заштитната пластика. Се скинав од смеење. Ама ове веќе е за формирање клуб.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #648 на: 19 Декември 2013, 01:19:25 am »

Отсутен CoKi

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #649 на: 06 Јануари 2014, 22:16:45 pm »
Дали некој може да ми каже зошто не ми функционираат прскалките за брисачите кога се изгледа во ред и моторчето се слуша дека работи и течнос има а не сака да прсне :D ???

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #650 на: 06 Јануари 2014, 22:17:46 pm »
Логиката вели:

-Затнато црево
-Затнати прскалки

Извади го цревцето од прскалката и пробај дали ќе шиба, ако шиба - исчисти ги прскалките.
Ако не, види со цревата.

Отсутен CoKi

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #651 на: 06 Јануари 2014, 22:25:05 pm »
истиот проблем го имам и со задното стакло најверојатно ќе се некои црева "поглавни" ???

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #652 на: 07 Јануари 2014, 09:16:07 am »
Откачено црево, пунтовците имаа неповратни вентилчиња на спојките (т-штихчињата), кои се расипуваа и од таму течеше течноста наместо низ прскалки. Ништо чудно и на Ypsilon-ot  да е сличен проблем..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #653 на: 07 Јануари 2014, 10:32:59 am »
Откачено црево, пунтовците имаа неповратни вентилчиња на спојките (т-штихчињата), кои се расипуваа и од таму течеше течноста наместо низ прскалки. Ништо чудно и на Ypsilon-ot  да е сличен проблем..

Таа кола е препакувано Пунто со 4х поскапи лимариски делови.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #654 на: 12 Јануари 2014, 00:39:58 am »
Дајте предлог за брисачи. Некој на божиќ ми го дигнал десниот преден брисач. Криво ми е затоа што ми беше фабричкиот, два пати у годината си мењав метлици, и брисачите си бришеа одлично.

Друга работа, не ми е јасно кој краде брисачи у денешно време, па 150-200 денари е еден, од тие малите.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #655 на: 12 Јануари 2014, 01:11:32 am »
I jas kako I mnogu drugi kje ti gi pofalime tie crvenite od Praksis Aero8 ...e sea I deckive od samco nosat nekoi taka da ako sakas mozes I niv da gi probas pa da ni kazes.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #656 на: 12 Јануари 2014, 01:16:54 am »
Ама се мислам дали да си останам на стариот тип на брисачи или да преминам на тие бананите. Праксисот како што знам се банани, нема од класичните.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #657 на: 12 Јануари 2014, 01:28:18 am »
Pa izborot ne e bas tezot ....izgledot dovolno zboruva, banana dizajnot izgleda mnogu podobro I podobro lepi na sofersajbna ...bar moe.mislenje e ova.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #658 на: 12 Јануари 2014, 01:32:46 am »
Јас па дека сум навикнат на стариот тип, па малце ми се чудни овие бананиве. Иначе, идат адаптери со бананиве, за да можам да ги упасирам наместо старите?

Присутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #659 на: 12 Јануари 2014, 01:33:33 am »
Многу се подобри бананите. Да, идат адаптери.