Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 367733 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Одг: Брисачи
« Одговори #105 на: 29 Октомври 2011, 13:07:07 pm »
Кај рече дека живееш Марјан? Ми требаат баш такви гумици Валео :)

Аеродром. Чакаров ми е во комшии, а се наоѓа карши бивша слаткара Стела, сега Дисконт М, Академија БАС. За било што ако ви треба ќе одам и ќе прашам. Башка има попуст за мене ;) . Ќе го потпрашам може ќе сака да соработува со форумов, веќе  си има муштерии од тука.

супер, знам имам и пластика на брисачот позади ама мислам без неа може да биде, ке си ја задржам старата

После ќе одам да ми даде точна инормација за брисачите.

ej фала ама уживај јас одам за некое време накај аеродром за нешто друго па ке поминам ке прашам, иначе од едно шупачко продавниче земав некој скапан брисач за 100ка :D топ брише само за пола сантим ја надминува димензијата и малце не излгеда убаво ама на слепо го земав викам ај за 100че

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #106 на: 29 Октомври 2011, 14:37:16 pm »
Брисачот случајно да не се вика DCL

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #107 на: 29 Октомври 2011, 16:46:45 pm »
бев кај Чакаров ја нема таа димензија за ибицата позади, подолг е и некако не легнува убаво како со фабричкиот.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #108 на: 29 Октомври 2011, 20:14:44 pm »
А да нарачаш?
Пошто јас си ги нарачав ОЕМ за Леон.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #109 на: 29 Октомври 2011, 20:18:08 pm »
А да нарачаш?
Пошто јас си ги нарачав ОЕМ за Леон.

кај него, па не ми понудија таква опција??
Имаше една жена и излгледа не беше најупатена ако има таква опција ке си нарачам

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #110 на: 29 Октомври 2011, 20:27:08 pm »
Жена му на Чакаров е таа. Јави му се на Горан, ќе завршиш работа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #111 на: 30 Октомври 2011, 20:15:54 pm »
Има Валео само гумици викаш!?!??!?! :)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #112 на: 30 Октомври 2011, 20:48:09 pm »

Дени за 650 ден.имаш комплет 2 брисача(Valeo),така да мислам дека не ти се исплати да мењаш само гумици!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #113 на: 30 Октомври 2011, 21:05:03 pm »

Дени за 650 ден.имаш комплет 2 брисача(Valeo),така да мислам дека не ти се исплати да мењаш само гумици!
Гледам он лупнал еден куфер пари за брисачот... А и плус тешко да најдам заден ко што ми треба.  Не бев тука, ќе одам кај што ми рече неделава. :)

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #114 на: 30 Октомври 2011, 21:09:47 pm »
Асални брисачи си коштаат пари. Башка си има разлика од тип на возило и тип на бришач.
Оние што ги спомнувате за 300ден. за Леонот се 1000ден., истите.
Си дадов слобода овојпат да не експериментирам, туку да си земам она што вреди, башка фабрички. Искуствата, кога ќе дојдат за мењање ;)

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #115 на: 21 Ноември 2011, 19:26:18 pm »
Јас сега само што земав валео, али само еден за сувозачко 250ден Ц45 за ибица и за уште 50тина автомобили пишува 45см е долг. Продавничето е во оној ред од рампа према општината кисела вода од десна страна по улицата. Кутијата е зелена како со некоја бела шара.
Уште пишува маде ин франце, ама под него и на арапски, не ми е пробан па ќе видиме. Мислам дека имаше и задни па ако ти е у пролаз ѕирни MarceCvarce. За тие пари нека издржи колку сака. А си набавив глицерин па да видам како ќе ми се понашаат останатите, а и вратите на студов.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #116 на: 21 Ноември 2011, 19:29:16 pm »
јас да ти кажам уште пред 2 недели бев случајно во Цилаз на раскрсницата на рузвелтова со гологанов и земав од таму 200 денари заден брисач. Заршив работа ама сепак фала

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #117 на: 21 Ноември 2011, 21:03:42 pm »
Денес земав на фабричките бришачи да сменам гумици. Гумици земав од Еуростил графитни.
Абе што да ви кажувам, прво си ги извалкав рацете со графитот, цели црни. После се изнамачив, па кичма почна да ме боли и кога мислев дека сум завршил.... што да видам, се скинав од смеење. Утре ќе ги пробам. Ако не чинат фрлам тоа во ѓубре, и така најдов Бош каде се продаваат. Ќе ме чини окулу 550 денари за две метлици германски комплет...

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #118 на: 21 Ноември 2011, 21:19:44 pm »
Денес земав на фабричките бришачи да сменам гумици. Гумици земав од Еуростил графитни.
Абе што да ви кажувам, прво си ги извалкав рацете со графитот, цели црни. После се изнамачив, па кичма почна да ме боли и кога мислев дека сум завршил.... што да видам, се скинав од смеење. Утре ќе ги пробам. Ако не чинат фрлам тоа во ѓубре, и така најдов Бош каде се продаваат. Ќе ме чини окулу 550 денари за две метлици германски комплет...
550 денари само гумици или цели бришачи си нашол? И каде се продаваат и дали имаат задни мали?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #119 на: 21 Ноември 2011, 22:24:06 pm »
Само гумиците ги земав од Еуростил од Железара (фала Џиџи) за 200 еднари. А Продавницава каде има Бош е оноа мало продавниче меѓу бивша Алумина и Олимпико, карши вулканизерот. 200 денари се 350мм а 350денари се 650мм.Вкупно 550 денари.