Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 367506 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6435
Одг: Брисачи
« Одговори #225 на: 24 Јануари 2012, 15:47:12 pm »
Гледам во темава доминираат Бош бришачи - како топ варијанта. Денес се подновив и јас, по сугестија од темава на форумов - Bosch ECO Wiper Blades, комплет (два), 20" и 19" (50цм и 48цм). Комплетот ме чинеше 550 денари.

Коментари за бришачите - дали траат, оригинални ли се, скапи-евтини.. Благодарам.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #226 на: 24 Јануари 2012, 16:43:08 pm »
од каде?

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #227 на: 24 Јануари 2012, 17:11:36 pm »
Од локална продавница, кај што живеам. Не е во Скопје. Југоисточна Македонија.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #228 на: 26 Јануари 2012, 00:06:53 am »
Brisacite se top, imam vakvi kupeno od benziska vo srbija i veke vtora godina brisat kako novi.
102% ti gi preporacuvam :)

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #229 на: 26 Јануари 2012, 13:33:54 pm »
Brisacite se top, imam vakvi kupeno od benziska vo srbija i veke vtora godina brisat kako novi.

Па, искрено, веќе еве 3-4 дена ги имам, знам дека е рано да ги оценам, но стварно имам впечаток дека се работи за топ брисачи. Нема никаква трага после бришењето. Е, сега, колку ќе траат - ќе видиме.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #230 на: 26 Јануари 2012, 16:31:55 pm »

Па, искрено, веќе еве 3-4 дена ги имам, знам дека е рано да ги оценам, но стварно имам впечаток дека се работи за топ брисачи. Нема никаква трага после бришењето. Е, сега, колку ќе траат - ќе видиме.
Од каде ги зема?

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #231 на: 13 Март 2012, 01:36:37 am »
Сега гледам, од темава, сум пишал дека купив Бош брисачи на 24-ти јануари. Еве, денес, ги фрлив во ѓубре, каде им е местото.

Не зборувам за оригинален Бош дека не чини, пошто се сомневам во овој јас што го земав не е оригинален. Ме чинеа, двата, 550 ден. Нема ни месец ипол, у пм. Уште од пред 2-3 недели почнаа да чкрипат и да фрлаат вода по целата шофершајбна. И да се потврди дека е тука Марфи, гомнарот, баш тој од возачката страна правеше така. Баш тој што е најпотребен.

Е, сега, денес "свирнав" 20 евра за овие - Cartech ZMA X New Generation

Не ми е криво толку што фрлам пари за брисачи, туку криво ми е што колку и да ги платам, нема да бидат вистинските, оригиналните. Ги плаќам како оригинал, а не се. Колата нема ни полни 4 години, а овие денеска ми се петти пар брисачи. 3500 денари за ова време само на брисачи имам дадено. И ниту еден пар не ми го направи кефот 100%, ниту во почетокот.

Ако има некој искуство со вакви ZMA X брисачи, нека пише дали ПОВТОРНО се поебав..

Поздрав!

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #232 на: 13 Март 2012, 01:39:12 am »
Valeo си пробал, јас до сега од нив сум бил најзадоволен.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #233 на: 13 Март 2012, 01:40:08 am »
И јас  имам валео од кај Дог, малце ги „крзнав“ со мразот, ама уште се тивки и не чктрипат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #234 на: 13 Март 2012, 01:45:33 am »
Досега, листата изгледа вака:

1. Оригиналните ГМ - најмногу издржаа, 2.5 години без проблем.
2. Од бес, сакав модерен да се правам, купив некои no name банани, 600ки.
3. Ферал, солидни беа, али 7-8 месеци. 1000ка пар.
4. Бош, 550 пар, 1 месец.
5. Денес, 1200 денари ZMA X.

Се мислев помеѓу Valeo и Champion, но никако не ме однесе патот накај Скопје, па да земам. И онака скепсата ме отепа, дека пак ќе треснам 20-30 еври, а нема да ги биде, па земав прилично непознати, а скапи. Нек си е*е матер, што сака нека биде.

Најверојатно наредни ќе бидат Valeo, само овие нека потраат бар година, година ипол.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #235 на: 13 Март 2012, 09:59:45 am »
Коа ке собереш колку пари си дал, боље да си се фркнел од старт оргинални

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #236 на: 13 Март 2012, 10:04:24 am »
Тоа е прашањето, дали оригиналните се оригинални.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #237 на: 13 Март 2012, 10:08:40 am »
Ќе бараш оригинални. Мене ненормален ме направија Валеото кога ги земав (ОЕМ за Леон). Пет месеци дождови и мразови, како вчера да сум ги ставил. Си се плаќа квалитетот.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #238 на: 13 Март 2012, 20:59:36 pm »
За жал, ако не се купува од увозниците на возила ( кои воглавном колат ама има и искључоци ) секогаш треба да се провери по нет кој е овластен(и) увозници на брендот. Еве јас се обидов на сајтот ама неможам да најдам. Ако се најде кој е увозник, најлесно е да се иде кај него, или кај неговите дилери низ Македонија.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #239 на: 13 Март 2012, 23:27:42 pm »
По самата цена ќе си приметел за Бошот дека се шкарт.
Колку пари толку музика.
Али биднало...