Автор Тема: FIAT BRAVA 1.4 12V  (Прочитано 5085 пати)

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
  • NO TURBO,NO FUN :))
FIAT BRAVA 1.4 12V
« на: 08 Октомври 2011, 02:04:29 am »
zdravo eve go i moeto drugo kolice.
fiat brava 1.4 12v
godina na proizvodstvo 1998
pominati 130000 od prv gazda kupeno od mk.
od oprema nemase nisto  :D
mu staviv elektrika na prozorci i navlaki na sedistata,novi gumi i servis,maslo filtri,svekicki,plocki,registracija i sega za sega dovolno mu e ;D
eve i nekoja slika:
][URL=http://s1230.photobucket.com/albums/ee490/samba_bt/fiat%20brava/?action=view&current=IM001791.jpg]

[/url]
smekeri tuniraju,picke se drogiraju :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
Одг: FIAT BRAVA 1.4 12V
« Одговори #1 на: 08 Октомври 2011, 04:36:20 am »
Убаво количе, со здравје да си го возиш.Од секогаш ми се допаѓале и бравата и бравото. Првите 2 слики нешто не ги отвара а другите се ок. Нешто последниве денови ни дојдоа многу нови фиати на форумов.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2 на: 08 Октомври 2011, 13:52:48 pm »
убаво количе,дај нешто повеќе инфо,потрошувачка,брзина,забрзување....маани,предноисти,задоволен,незадоволен  ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #3 на: 08 Октомври 2011, 15:12:08 pm »
Убаво количе е бравата,смао што е премногу бучно со овај мотор !
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 08 Октомври 2011, 17:36:44 pm »
убаво количе,дај нешто повеќе инфо,потрошувачка,брзина,забрзување....маани,предноисти,задоволен,незадоволен  ;)
pa mece potrosuvackata na otvoreno e zadovolitelna 7-max 8 litri.zadovolen sum zasega veke edna godina go imam ne pokazva nikakvi znaci na problemi.gradska pominvam 140km so 1000 denari.nemam tocno izracunato kolku idi vo litri :)
zabrzuvanjeto mu e standard kako za negova kubikaza no za mene mi e slabo,naucen sum na golfot :)
max brzina ne go imam ni probano.
mani sega za sega mu e samo krutosta na amortizerite iako mu staviv novi sepak fiat ima kruta amortizacija.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #5 на: 08 Октомври 2011, 17:42:27 pm »
pa mece potrosuvackata na otvoreno e zadovolitelna 7-max 8 litri.zadovolen sum zasega veke edna godina go imam ne pokazva nikakvi znaci na problemi.gradska pominvam 140km so 1000 denari.nemam tocno izracunato kolku idi vo litri :)
zabrzuvanjeto mu e standard kako za negova kubikaza no za mene mi e slabo,naucen sum na golfot :)
mani sega za sega mu e samo krutosta na amortizerite iako mu staviv novi sepak fiat ima kruta amortizacija.
Си требал да промениш и гумици на задницата, за да добиеш мекост во амортизацијата Мислам се викаат буфер гумици. и јас ги имав истиот проблем

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 08 Октомври 2011, 18:19:06 pm »
Си требал да промениш и гумици на задницата, за да добиеш мекост во амортизацијата Мислам се викаат буфер гумици. и јас ги имав истиот проблем
kaj se naogaat tie bufer gumici nazad?na trapot ili kade?opsto mislev nema nekoe ostro tropanje stegnata e kolata no kako amortizacija fiatite se kruti.ne osekam nazad pojke da mi tropa od napred.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #7 на: 08 Октомври 2011, 19:03:06 pm »
kaj se naogaat tie bufer gumici nazad?na trapot ili kade?opsto mislev nema nekoe ostro tropanje stegnata e kolata no kako amortizacija fiatite se kruti.ne osekam nazad pojke da mi tropa od napred.
Па незнам точно каде се наогаат, ама и напред има такви гумици, оди на некој мајстор прашај си. Јас два пати менував амортизери мислејки дека е до нив, па после демек гумите ми биле изгорени (стврднати) па и сите 4 гуми сменив и на крај отидов да ја центрирам предницата и фативме муабет со мајсторот нешто за амортизација. Тој ми кажа дека има некој гумици кој со тек на време стануваат пластика и после амортизацијата е многу тврда.Отидов си ги сменив и сега е топ.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #8 на: 17 Октомври 2011, 15:43:00 pm »
Стави си плинче од 100-150 евра и вози ја на врв гас....

Гледам МПИ е, и пасува плин од југо лада... и вози се за без пари

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 17 Октомври 2011, 19:10:38 pm »

imam veke plin na golfot i sega za sega ne sum zadovolen so plinot.si bara dodatni troskovi i toj.svekicki ubaj,ubaj kabli..dobro stelovan..i pomala snaga ima se znaj to a pogolema potrosuvacka i ko ke vidis pak isto do negde idi.no kako so trgna benzinot nagore ke mora nekoe care da se bara.sepak fala za sovetot.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #10 на: 17 Октомври 2011, 19:44:50 pm »
Овие моторчиња ги разбира Влатко, ке ти каже што да штелнеш :)

А гледам ова твоево е Каџетроник... и истиот плин е како за карбуратор...

Па така да, не му ја мисли...

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #11 на: 18 Октомври 2011, 05:22:24 am »
Нешто последниве денови ни дојдоа многу нови фиати на форумов.

Па редно време беше, само Алфи, Сеати и Битолчани доаѓаат :D... е сеа што е БТ колава тоа ти е, битно е Фиат :D
Со здравје да си ја возиш ;) Е сеа ај нека ми ја објасни некој разликата помеѓу Браво и Брава, освен задните фарови што друго?

ПС, плаче за фарбање браници, исто ко мојата :(

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12 на: 18 Октомври 2011, 05:25:11 am »
Бравата е со 5 врати,а Бравото е со 3 врати.....односно муабетот е дека Бравото е купе изведба на Бравата ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 06 Октомври 2012, 03:16:18 am »
Овие моторчиња ги разбира Влатко, ке ти каже што да штелнеш :)

А гледам ова твоево е Каџетроник... и истиот плин е како за карбуратор...

Па така да, не му ја мисли...

рики дојде ред да сакам да му наместам плин на фиатот и како што велис ти неможи да се намести таков плин.бидејки овај мотор има check engine и 300 глупости како што прашав во сервис за плин.ми рекоја мора посебен систем за колата.и кошта 460 евра+атест.
а јас мислев исто како што кажа ти да го извадам од мпи од голфот и да го наместам.ама неможело.

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 06 Октомври 2012, 03:20:35 am »
направен сервис.променето:масло селниа,филтери,комплет каиши(клинаст-ребраст),водна пумпа,термостат,ладњак.
и колата е сега засега уште супер.
планирам да ја продадам или да ја заменам за нешто друго,зависи понудите.