Автор Тема: Ве молам за помош во врска со Audi TT  (Прочитано 23658 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Одг: Ве молам за помош во врска со Audi TT
« Одговори #75 на: 23 Март 2020, 14:46:52 pm »
човеков со буџетот што го наведе, од порше може да си дозволи некое со десен волан на бугарски табли или пак 924ка од кај нас.
Лошо делува изолацијава ;D ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #76 на: 23 Март 2020, 14:55:43 pm »
5 years later...
гледам дека никој нема пишано веќе 5 години, ама сум заинтересиран за ТТ веќе неколку години, никогаш не згасна таа желба. Конкретно сум заинтересиран за 1.8Т Quattro МК1 или 2.0 TFSI МК2. Зошто сум заинтересиран? Бидејќи е baby-porsche, ми се допаѓа како целина, не ја купувам за "практичноста" на задната клупа, ја купувам за себе и за своја среќа и задоволство. Имам 25 години и немам деца :D . Ме интересираат вашите мислења, лични или туѓи искуства, за или против, по можност со некаков feedback. Знам дека многу би помислиле дека ако ја купувам за сопствено задоволство не треба да прашувам никого за мислење, но знам дека моето искуство не може да се мери со некој кој е многу понавлезен или има веќе-постоечко искуство со тој автомобил, бидејќи јас не знам колку се основните трошоци, каде таа кола е најранлива, што најмногу и треба, и покрај 10тици видеа што сум ги гледал на YouTube, не можам да донесам заклучок дали колата е добра или не бидејќи дели делови со VW Golf, Audi A3, итн. кои се прилично популарни според мене. Waiting on you people! Thanks  ;)

Ако имаш пари земи си Мк2 тси. Да знаеш може да има проблем со трошење масло и да треба да се смени ланче. Голем потенцијал за тјунинг има моторот. На твое место би разгледал и Cooper S R56 и БМВ Е92.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #77 на: 23 Март 2020, 15:19:47 pm »
човеков со буџетот што го наведе, од порше може да си дозволи некое со десен волан на бугарски табли или пак 924ка од кај нас.
Реалната сугестија е таа. Најдобронамерно кажано.

Отсутен Milosh

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #78 на: 23 Март 2020, 16:14:28 pm »

Не дечки, не делува лошо изолацијата don't worry about that one ;D, буџетот не ми е проблем воопшто, тука е проблем што не би возел порше (барем не било кое), TT во моите очи е ваљда она што во вашите е Порше, неам проблем со перцепција имам со деталите на таа кола. Едноставно не би зборел за вкусови, и прашав за сугестија за ТТ, и секако проблемите со тие модели, и да го почитувам моментот на добронамерна сугестија, само да не ве буни изразот baby-porsche, ми се допаѓа стилот на мало, спортско и моќно возило, кое не кошта богатство ни за купување ни за средување по свој вкус.

Отсутен Milosh

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #79 на: 23 Март 2020, 16:21:31 pm »
5 years later...
гледам дека никој нема пишано веќе 5 години, ама сум заинтересиран за ТТ веќе неколку години, никогаш не згасна таа желба. Конкретно сум заинтересиран за 1.8Т Quattro МК1 или 2.0 TFSI МК2. Зошто сум заинтересиран? Бидејќи е baby-porsche, ми се допаѓа како целина, не ја купувам за "практичноста" на задната клупа, ја купувам за себе и за своја среќа и задоволство. Имам 25 години и немам деца :D . Ме интересираат вашите мислења, лични или туѓи искуства, за или против, по можност со некаков feedback. Знам дека многу би помислиле дека ако ја купувам за сопствено задоволство не треба да прашувам никого за мислење, но знам дека моето искуство не може да се мери со некој кој е многу понавлезен или има веќе-постоечко искуство со тој автомобил, бидејќи јас не знам колку се основните трошоци, каде таа кола е најранлива, што најмногу и треба, и покрај 10тици видеа што сум ги гледал на YouTube, не можам да донесам заклучок дали колата е добра или не бидејќи дели делови со VW Golf, Audi A3, итн. кои се прилично популарни според мене. Waiting on you people! Thanks  ;)

Ако имаш пари земи си Мк2 тси. Да знаеш може да има проблем со трошење масло и да треба да се смени ланче. Голем потенцијал за тјунинг има моторот. На твое место би разгледал и Cooper S R56 и БМВ Е92.

Па немам некој план за тјунинг ако ја купувам сакам барем на почеток да биде онаква каква што е, за после не гарантирам  :D
И да не сакам да ги мешам другите два модели во истиов пост, ама сум размислувал за John Cooper Works edition, имам другар во Германија прв сопственик на R56 (купен од татко му претходно), презадоволен сум и од убрзување и стилот на седење во колата, самиот изглед е агресивен, но и симпатичен. 

Слободно сите што имате добри предлози, кажувајте ги, приоритетно е ТТ, но сепак се е добредојдено и верувам дека не е секогаш моето мислење најдоброто. :D
« Последно менување: 23 Март 2020, 16:27:19 pm Milosh »

Отсутен Bokica

• Редовен
« Одговори #80 на: 23 Март 2020, 18:13:52 pm »

Не дечки, не делува лошо изолацијата don't worry about that one ;D, буџетот не ми е проблем воопшто, тука е проблем што не би возел порше (барем не било кое)

Не се однесуваше на тебе мојата реплика  ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #81 на: 23 Март 2020, 18:22:55 pm »
@Milosh не вреди JCW освен ако ти е за изгледот. Само ремапиран купер е.

Отсутен Bokica

• Редовен

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #83 на: 28 Март 2020, 18:02:56 pm »
Како можеле Ауди да прадаваат ТТ со волку лошо опремен ентериер.
Срамота.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #84 на: 28 Март 2020, 18:19:14 pm »
Ентериерот е топ, ама моторов....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #85 на: 28 Март 2020, 18:20:19 pm »
Како можеле Ауди да прадаваат ТТ со волку лошо опремен ентериер.
Срамота.

Освен радиото што е срање и што фали централен наслон, не е лошо.

Ентериерот е топ, ама моторов....

Абе не е лош 1.8 TFSI, ама реално си требаат повеќе од 160 коња.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #86 на: 28 Март 2020, 18:27:41 pm »
Не видов дека е ТФСИ, насловот го видов 118кс ми се стемни.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #87 на: 28 Март 2020, 18:45:10 pm »
118 kw, 160 коња.

Присутен DarthJe5us

• Легенда