Автор Тема: Ве молам за помош во врска со Audi TT  (Прочитано 23657 пати)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
Одг: Ве молам за помош во врска со Audi TT
« Одговори #60 на: 17 Септември 2015, 17:56:09 pm »
Абе види сеа, Аудито си има копактност и линии како и женското што го вози, ти текнува? Како би сакал ти женско што личи на Зафира или Шаран или S-Max?

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #61 на: 17 Септември 2015, 18:13:55 pm »
хахахах добар си добар :D
ама види, и BMW-то не е грдо... а за линии, да, убаво е, ауди ми лежи на срце, ама ТТ-то ми е најгрд модел на ауди искрено... подобро А3 да земе. некое дотерано средено....
как и да е, ај ако го сака нека е и ТТ. сакав да кажам дека се скапи тие коли, ама ако и е кејф, ако е за стално,  нека е, ама за кола „за една вечер“ не се дава толко пари :D

Отсутен bozoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 136
« Одговори #62 на: 17 Септември 2015, 20:37:07 pm »
Другарче продава, Астра Х ОПЦ мислам дека е 2008 или 2009та година, бела, незнам точна коњажа, тазе инсталиран плински уред, околу 5000 ја продава ако си заинтересирана пиши ми ке ти пратам слики

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Ве молам за помош во врска со Audi TT
« Одговори #63 на: 17 Септември 2015, 20:46:33 pm »
Другарче продава, Астра Х ОПЦ мислам дека е 2008 или 2009та година, бела, незнам точна коњажа, тазе инсталиран плински уред, околу 5000 ја продава ако си заинтересирана пиши ми ке ти пратам слики
jas sum zainteresiran, ako moze sliki da pustis

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #64 на: 18 Септември 2015, 02:22:38 am »
Џони кај се залета , за 5к евра мислиш продава опц , или со опц пакет  ? ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #65 на: 18 Септември 2015, 14:57:38 pm »
1.4 OPC line сигурно :)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Ве молам за помош во врска со Audi TT
« Одговори #66 на: 19 Септември 2015, 00:27:59 am »
Џони кај се залета , за 5к евра мислиш продава опц , или со опц пакет  ? ;D
"Dzoni",  ne se sekiraj ti za mene i zaletuvanjeto, imam astra h, taka da mnogu dobro znam za taa cena kakva opc se kupuva, taka da relax.... :-)

Отсутен joco225

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
Ве молам за помош во врска со Audi TT
« Одговори #67 на: 21 Септември 2015, 02:42:15 am »
Да, да...Затоа и реков...Кој не ги познава, не може да знае како ги чуваат колите. Само не знаев кој се последните букви, можда има уште некое со три кеца...
Da branko od kozle 111 registracija i drugiot e od crnice . Ako gi znaete daj kazete da namalat na cena ha ha :)

Ако е тој што мислам од црниче со ТТ, можам да ургирам за цена :)
Пиши име.
И тотално те подржувам за спортска кола што сакаш да земеш
Ако си намерила тоа да возиш, не прави компромиси со спортски hatchback, земи си спортско купе.
Ауди ТТ, е убава, удобна, цивилизирана па дури и практична спортска кола.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #68 на: 21 Септември 2015, 03:05:05 am »
Еден дел од членовите шо се распишале овде прв пат ги приметувам, а друг дел одамна не пишале... чест на исклучоците ;D

Во име на девојката, да прашам... абе ко ќе ми рикнат Осрам Најтбрејкер Плус, какви да земам? Неќам исти, да сменам малце... ;D

Отсутен Milosh

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #69 на: 23 Март 2020, 12:28:43 pm »
5 years later...
гледам дека никој нема пишано веќе 5 години, ама сум заинтересиран за ТТ веќе неколку години, никогаш не згасна таа желба. Конкретно сум заинтересиран за 1.8Т Quattro МК1 или 2.0 TFSI МК2. Зошто сум заинтересиран? Бидејќи е baby-porsche, ми се допаѓа како целина, не ја купувам за "практичноста" на задната клупа, ја купувам за себе и за своја среќа и задоволство. Имам 25 години и немам деца :D . Ме интересираат вашите мислења, лични или туѓи искуства, за или против, по можност со некаков feedback. Знам дека многу би помислиле дека ако ја купувам за сопствено задоволство не треба да прашувам никого за мислење, но знам дека моето искуство не може да се мери со некој кој е многу понавлезен или има веќе-постоечко искуство со тој автомобил, бидејќи јас не знам колку се основните трошоци, каде таа кола е најранлива, што најмногу и треба, и покрај 10тици видеа што сум ги гледал на YouTube, не можам да донесам заклучок дали колата е добра или не бидејќи дели делови со VW Golf, Audi A3, итн. кои се прилично популарни според мене. Waiting on you people! Thanks  ;)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #70 на: 23 Март 2020, 12:36:00 pm »
Ако го гледаш како baby Porsche, малку ќе се разочараш, особено ако некогаш си имал шанса да повозиш Porsche.

Е сега, од друга страна, TT си е добар спортски автомобил сам по себе. И двете верзии кои ги размислуваш се одлични и со многу потенцијал. Па уште ако фатиш да ччнеш ситници ваму-таму... Ехее, крај нема.

Од мене, искрена препорака за ТТ. И мене ми се врти во глава одамна. И јас сакам МК2, 2.0 TFSI Quattro.

Отсутен Milosh

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #71 на: 23 Март 2020, 12:49:56 pm »
Не сум возел Porsche, еднаш имав шанса да возам Ford GT, извонредно искуство, ама неспоредливо со обичен секојдневен автомобил, претпоставувам има некои сличности со Porsche во поглед на позиција на седење. МК1 ми е како уникатно од едноставна причина што линијата не се повторува никаде воопшто, МК2 има многу подобра и поспортска внатрешност. Разликата е во цената најмногу, добар МК1 Quattro може да оди и до 5-6К, а МК2 веќе почнуваат од 8К (Quattro oд 10К).
Што мислиш за одржување на МК1 и/или МК2?

Отсутен MikiVW

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #72 на: 23 Март 2020, 13:18:59 pm »
Пред неколку дена разговарав со еден постар господин кој возел ТТ кабрио но го капарел некој деновиве и треба да го земе. 2001 година 6800 евра. Ми кажа дека има вложено над 4000 евра и дека и тој го зел многу скапо на времето. Се гледаше на сликите дека е одржувано! Ми кажа исто така дека TT не се купува од оглас туку по препорака. И дека имало низ МКД неколку примероци што и 10.000 евра да им извадиш на сопствениците, нема да ти го дадат.

И јас сакав да земам. Имаше пред некое време добро кабрио за 4300 ама е продадено. Купето не ми се свиѓа ич. А моментално има 3-4 кабриа но на слика се познава дека се кршој и ги продаваат за смешни суми од по 3000 евра. За добро ТТ ти требаат 4-5 илјади евра и 1-2 илјади за да го ставиш во добра форма. Чим имаш пари за МК2, јас би ти препорачал да си земиш МК1 и да го напрајш тип топ. Ако си за Кабрио, некој по огласи на ФБ продаваше 2006 година за 7-8 илјадарки ама беше ФАБРИКА!

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #73 на: 23 Март 2020, 13:54:02 pm »
@Milosh - Без разлика дали ќе гледаш МК1 или МК2, гледај да е што е можно поздрава колата. МК2 ќе биде поскапа за одржување, секако, ама стварно не би можел да ти кажам колкава би била разликата.

Ако @Nik уште чита, можеби би можел да ти каже што да очекуваш од МК1 во однос на трошоци.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #74 на: 23 Март 2020, 14:41:36 pm »
Разгледај си Кајман. Послушај ме.