Благодарам на прозивката @Aleksandar15.
Јас се извинувам што морал повторно да креира нов акаунт, иако заборавил дека веќе има постоечки.
Но некаде пишуваше по интернетот дека Пионер полека ја напушта линијата за производство на аудио озвучување за автомобили.
Премиумот од пионер сме свесни дека го нема уште од далечната 2009 кога и престанаа да се произведуваат високите класи од оваа марка. Кој се сеќава, тоа беа радијата со дисплејот на кој излегуваа делфините.
Еве и еден линк за тоа:
http://techcrunch.com/2009/11/02/pioneer-shutting-down-its-premier-car-audio-line-at-the-end-of-2009/Како год, Зајко електроникс како овластен застапник за Пионер излезе со пост и ме демантираше, голема благодарност до него за истото.
Мило ми е што Пионер нема официјално да го напуштат производството и нема да излезат од кар аудио индустријата, но за жал мене ме изгубија како нивни корисник.
Малку подоцна ке образложам зошто е тоа така. (Мое лично мислење)
edit:
Еве ме малку подоцна со образложението кое сакав да го дадам.
Прво еве зошто повеќе Пионер не ми се омилен бренд.
Изгледот:
Рамката околу дисплејот. Истото говори дека е употребен ефтин дисплеј, ефтина изработка и рамка, која доколку е во дефицит моменталниот дисплеј, многу лесно ке се уфрли и нов друг, но свети така така, малку претерано.
Квалитетот на тастерите нема да го коментирам бидејќи кога се притиска се слуша гласен клик, небаре стискаш прекинувач за сијалица.
Менито е направено малку конфузно, за разлика од класичните пионир менија. Но ајде тоа и не е така страшно.
Материјалот и пластиката од која е изработено радиото е подпросечна. Имаш чувство кога ке ја извадиш плочката дека ке ти се стопи во раката.
Кутијата за плочката е коректна. Мислам дека се користи кај сите истата, па така да не беше лоша кога ја држиш во рака.
Одиме на следната слика:
Заприметете ја големината на радиото?
Дали ви се чини нормална?
Океј, зборуваме за радио со УСБ, па и нема логика да е поголемо радиото кога нема ЦД читач.
Многу ми е криво што не ги сликав каблите, не мислев дека ке треба на некого да му покажувам колку е нешто неквалитетно, но жичките кои се користени беа мизерни.
Можам слободно да кажам дека се со квалитет полоши дури и од оние радија кои ги продаваа на ауто пазар за 500 денари на времето пред 20 години.
10 амперски осигурач, односно струја која ке тече низ 5 линци за мене се незамисливи.
Последното афтермаркет радио кое го вградив, морав да му пуштам кабел од 4 милиметри квадратни за да може да работи без проблем и страв дека ке ја стопи инсталацијата. Наспроти овој кабел кој нема ни 0,4 милиметри квадратни пресек.
Генерално конкретниов модел на радио чини 3000 денари + или -, нека каже Зајко, ака @Aleksandar15 , солидно звучи за тие пари, вградено е во возило старо 20 години.
Јас не би го купил, ниту би ги препорачал некому. Искрено мене не ми е по вкус, а тоа е индивидуално.
Споредено со други радија, изгледот ми е подпросечен.
JVC ја направија истата грешка пред 4 или 5 години. Изгледот го уништија.
Не сум гледал што нудат ново, но не верувам дека ке бидат повтроно со квалитет како порано.
Во моментов единствено нешто кое мене лично ми се допаѓа како е изработено се дел на радијата од Кенвуд.
Бонус за на крај:
Како ви изгледаат, односно дали може да се препознае кое е фејк а кое е вистинско