Автор Тема: Водородни ќелии (H2), хидро метан и HHO (Brown's gas) ќелии  (Прочитано 45261 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Водородни ќелии (H2), хидро метан и HHO (Brown's gas) ќелии
« Одговори #60 на: 29 Март 2012, 17:16:19 pm »
Mozes ama efektot e pomal i posle sekako si treba a-test !

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #61 на: 29 Март 2012, 17:22:24 pm »
Ефектот на катализаторот е ист, зависи само како ти е димензиониран (волумен, број на ќелии, метален или керамички...). А-тест нема да ти бара никој, ако на технички преглед коа ќе ти ја гурнат сондата у ауспух ги задоволува предвидените еко норми.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #62 на: 29 Март 2012, 17:24:53 pm »
Za vo Evropa sekoja modifikacija mora da e vpisana vo soobrakajnata kniska. Toa da si znaes. A za da pomines tehnicki ne se oni glupi ko kaj nas. Znaat sve.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #63 на: 29 Март 2012, 20:08:24 pm »
Za vo Evropa sekoja modifikacija mora da e vpisana vo soobrakajnata kniska. Toa da si znaes. A za da pomines tehnicki ne se oni glupi ko kaj nas. Znaat sve.

и нашиве знаат се... само балкан е ова, па проаѓа онака глатко. релативно многу се замижува, иако и јас сум против тоа...

на пример пред 1-2 недели полицаецот што ме запре, ме натера да ги искорнам фолиите на предните стакла или да си платам казна од 300 евра... и ги искорнав... во прв момент бев многу лут и нервозен, не за друго ептен квалитетни фолии имав турено... ама после почнаа мисли ноз главата да ми фрчат, во стилот, па доборо, атестирани ми се задните... законот вели не треба да имам на предни т.е. затемнувањето смее да биде до 30%.... а башка уште едно 10 пати претходно ме запрела полиција и сум прошол онака глатко и лесно... и на крај си дојде она што требаше... ги искорнав фолиите, а и кога ке размислам сега пак сум прошол глатко... сум изгубил фолии во вредност од 30-40 евра ама не ми бапнаа казна од 300 евра...

во европа или запад, ем ке попиеш казна, ем па ке ги извадиш... значи сеуште е климаво кај нас, ама затегаат... а така и треба богами, да се затегне иако и јас а и повекето од вас сакаме така да си проаѓаме глатко, кршејки ги законите, без оглед на тоа што имаме предрасуди кон нив... на пример еден куп луге тврдат дека законите кај нас (поготово сообраќајните) се направени да се штават, казни, за да се полни буџетот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #64 на: 29 Март 2012, 20:16:18 pm »
Probajte vo Grcija so folii i so normalna kuka. Ke go jadete navistina ubavo :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #65 на: 29 Март 2012, 20:22:13 pm »
Никаков проблем сум немал досега и со ѓламња стакла во Грција.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #66 на: 29 Март 2012, 20:23:30 pm »
Srekja imas Deni. Ama ne daj boze da imas rabota zaradi toa so grcka policija.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #67 на: 30 Март 2012, 12:22:22 pm »
Vodorodot kako gorivo  oze da se koristi ne samo pri sogoruvanje vo klasicnite motori, tuku, so pomoz na gorivni kelii i za osloboduvanje na struja. Pri pustanje na vodorodot niz gorivnata kelija, vodorodot sogoruva vo nea, pri sto nastanuva osloboduvanje na elektroni i nivnio dvizenje. cim ima dvizenje na elektronite, ima struja, gorivnata kelija e sposobna ovaa struja da ja distribuira do potosuvacot(elektricen motor). Vakov tip na motor imam videno na dokumentarna emisija, bese namenet za motoror- motor na dve kolca mislam. Primenata na ovie gorivni kelii ne zaatanuva tuka, moze da  se koristat i kako rezervno napojuvanje namesto agregat, za napojuvanje na laptopi i drugi celi. E sega ne znam koja e efikasnosta na ovie kelii, dali e podobro da se koristi vodorodot vaka, ili kako kaj fosilnite goriva, ama toa e druga tema,..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #68 на: 30 Август 2012, 00:33:40 am »

и јас сум со фолии одамна и имам идено во грција па околу 100 пати за 3 години... не сум имал проблем... и со кука исто така... оваа година не ама претходните имав кола со евро кука... никому ништо... и ме запреле и ми прегледале документи и ништо не ми рекле...

немора да се шират дезинформации и плашење за грција...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #69 на: 01 Февруари 2013, 00:36:45 am »
Еве некој нов HHO + water injection систем

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #70 на: 01 Февруари 2013, 01:10:57 am »
И што бидна со ова? Направени се тестирања во Плимонт? Има исплатливост овој систем на нови возила?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #71 на: 01 Февруари 2013, 06:24:57 am »
овој „систем“ е систем на превара и како таков нема исплатливост ни на стар мотор, ни на нов мотор, ни на дизел ни на бензин.

Вакво нешто не може да донесе заштеда, ниту практично, ниту теоретски. Се што можр да направи е благо да ја ЗГОЛЕМИ, а не да ја НАМАЛИ потрошувачката.

Затоа, до сега не е познат ниту еден документиран пример каде што ова донело некаква заштеда.

Овој „систем“ е данок на глупост и незнаење. Шарена псевдонаучна лага за лековерни незнајковци.

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #72 на: 01 Февруари 2013, 06:44:57 am »
Да, се согласувам, но од друга страна бензински мотор може да функционира само на HHO гас (имаше Mythbusters епизода, но со надворешен извор на ННО, боца), доколку направат систем кој ќе произведе доволно барем за да се намали потрошувачката ќе почекаме уште малку или многу ;D и јас би сакал да видам такво нешто, се разбира со доказ.. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #73 на: 01 Февруари 2013, 09:01:39 am »
Овој „систем“ е данок на глупост и незнаење. Шарена псевдонаучна лага за лековерни незнајковци.
Very nice, very nice.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #74 на: 01 Февруари 2013, 12:02:27 pm »
porano injektori na voda koristele za da ja zgolemat silata na motorot, ama ne i da ja namalat potrosuvackata. Silata ne bila ekstremno zgolemena, no imala nekogas presudna uloga pogotova vo wwII. Vodata ja ladela smesata vozduh-benzin, pa smesata imala pomala temperatura i pogolema gustina, odnosno volumenot na klipot bil ispolnet so pogolema molekularna masa. Isto taka so nekontrolirano dodavanje na voda vo usisniot sistem, moze da dojde do detonacija na smesata, so shto mozni se seriozni problemi, od aksijalni razjaduvanja so krsenja na lezistata, bidejki vodata ke se odnesuva kako strano telo, pa ke ja promeni kompresijata(comppresion ratio) so shto moze da dojde do detonacija. Isto taka treba da se vodi smetka na korozijata shto moze da ja predizvika vodata vo sistemot za usisavanje.