Автор Тема: Скапаници и ѓубре по огласите за користени возила  (Прочитано 15881 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Немој некој да се излажал да оди по клиово.. http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2102507

бевме денеска, братучед сакаше да го купи.. и катастрофа.. Ај што му бара многу, 2800 евра, само си викаме ајде можеби вреди..

-Продавачот како безпари да ни го дава, ние го гледаме клиото ова она тој си седи си игра со кучето.. Му барам клуч да го запалиме, ни вика ами ако сте озбилно за земање да ви го дадам..

-Каросериски од 2м се гледа дека беше фарбано, никаква гребаница, на задното лево крило китот испукан (паднат) па така го офарбале.. Задното подкрило скршено, браникот на 1 штраф како да стоеше...

-Едно палење, ко почна да чади бело од ауспух, неможевме да се видиме.. Па дојде типот го мава на 5000 обртаи и ни објаснува не било возено одамна ова она.. Идајте да го провозам па ќе видите.. се качуваме, кога го грабна испод 4000 обртаи не го спушти можи 2 минути.. Ајде некако пречаде бело, па почна црно.. али ајде дизел е :D

-Резерварчето за вода/антифриз кога ќе дадеш туража целото меури воздух пушташе..

-Отвараме хауба, ко гледам нешто чади и смрди.. ај си викам некое црево е, почнав да отварам капачки и почна од сите страни уље да прска.. едно друго и типот ми вика седи не буцкај ова она можиш белја да направиш бла бла... После му текна ај гасетего нема баш нафта, да не ни изгаси...

-На таблата светеа сијалички за сервис, за воздушното перниче, check engine, abs..

-Гумите некои си Made in China од 2001 мачкани со свинска маст..

-Ламелата беше при крај, незнам кумплугот како фаќаше така...

И ајде му викаме ако сакаш 2200 да го земаме.. несакаше да слушни.. ни вика јас ви кажав по телефон 2800 последна цена блабла ви спуштам ете на 2700... Му викам да али не ни кажа дека чади како ненормално, сите сијалички светат, гумите никакви сервис треба на све и свашта, ламелата мора да се смени...

2700 евра + 250 евра регистрација + 200 евра гуми + 200 евра ламела + 200 евра сервис....

Па ајде на крај најдовме исто како моето (само фабричка состоба) со 2 врати, регистрирано до 11 месец, одлично работи, нов акумулатор.. за 2300 евра..

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Немој некој да се излажал да оди по клиово.. http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2102507

-Едно палење, ко почна да чади бело од ауспух, неможевме да се видиме.. Па дојде типот го мава на 5000 обртаи и ни објаснува не било возено одамна ова она.. Идајте да го провозам па ќе видите.. се качуваме, кога го грабна испод 4000 обртаи не го спушти можи 2 минути.. Ајде некако пречаде бело, па почна црно.. али ајде дизел е :D

-На таблата светеа сијалички за сервис, за воздушното перниче, check engine, abs..

Малееееее овој вака ако прави пред сите што одат да го видат... :o :o ;D ;D
Море на ова жално душава му е земена одамна  :'(

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Мене ме буни моментот кога си понудил пари за кантата

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Neznam so napravil tipot tocno,ama pa da je treba da mu se krstime na kolite.Palis i gas be bate vozi kako so ke ti dojdi.Plus ladna poubo vlece. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
Тоа  ;D

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Абе братучедми толку се разбира.. Му се свиде колата.. како сега извадено од фабрика, хемиско едно друго полирано фарбано.. Па понуди 2200 со мислење дека со 600 евра ќе го среди..