Автор Тема: Проблем КОМПРЕСОР за Клима Помош!  (Прочитано 8694 пати)

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
Проблем КОМПРЕСОР за Клима Помош!
« на: 12 Август 2015, 19:37:50 pm »
Се работи за Peugeot 206 1.9 Diesel 99 година денес решив да ја направам климата после толку време испадна дека претходниот Компресор дише од некаде односно ми кажаа дека бил дупнат.Набавив половен го намонтираа и сега се јави проблем кога климата е уклучена и работи Компресорот сам се уклучува и исклучува односно додека климата си работи најнормално тој наместо да е како што е и нормално уклучен додека и климата работи тој сам се пали и гаси нон стоп ке ве молам за некој стручен совет или препорака за кај некој мајстор фала ви на сите однапред позздрав.

Присутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #1 на: 13 Август 2015, 02:16:12 am »
Оди кај Цеко во уличката позади ПТТ школото, тате мате е за клими

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Проблем КОМПРЕСОР за Клима Помош!
« Одговори #2 на: 13 Август 2015, 14:12:19 pm »
На колега ми ја репарираа кај пачкуљ околу 100е му земаа. Колегата беше презадоволен од ладењето.
Бул.Србија до надвозникот.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #3 на: 13 Август 2015, 16:13:34 pm »
кај мене на пежото исто така работи се пали и гаси кога е уклучена климата, мислам дека немаш проблем

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4 на: 13 Август 2015, 19:52:35 pm »
климата т.е. тоаа е електромагнет на компресорот и треба да вклучува и исклучува кога работи.. тоа е нормално... но не смее да биде помали секвенци од 20-30 секунди... ако нешто што посотјано прави штрак-штрак-штрак на секои 3-4-5 секунди тогаш има можен пробем со:

-ниво на фреон (премалку или превише фреон, сеедно, вака ке прави цело време)
-перката на испарувачот не го лади т.е. не се вклучува на максимална брзина или не вклучува воопшто
-запушена цевна инстлација.. ако бил компресорот дупнат МНОГУ ВЕРОЈАТНО и не ретко се дешава да влезе бубачка некоја внатре и да запуши...

прашња:

1. дали ти лади во кабина воопшто?
2.дали проба на максимум ладење да ја туриш т.е. на нај ниска температура и на нај силно дување и дали тогаш вака прави исто?
3. со која брзина ти е пуштено дувањето во кабина (од колку можни позиции-бројки)?

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #5 на: 14 Август 2015, 12:12:38 pm »
Значи колата ја однесов позади ПТТ  кај Цеко ја виде колата ја наполни со фреон и виде дека предходнит Компресор Диши од некаде односно како што кажа тој бил дупнат или сум го удрил некаде најдов Половен Компресор му го однесов го извади мојот и на намонтира тој што му го однесов повторно ја наполнил со ФРЕОН и ми се јавија да одам да си ја земам колата била готова кога отидов ми каза Климата работи али Компресорот прави Уклучи Исклучи цело време додека Климата работи и ми кажа дека аводно Обртаите на моторот се мали и затоа Компресорот и правел така морале да се зголемат Обртаите<< отидов до неколку мајстори и не им беше логично да има проблеми Компресорот со обртаите на Моторот односно тоа немало никаква врска< ЧАРЕ!!!!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #6 на: 14 Август 2015, 12:34:55 pm »
Или и половниот компресор не е како што треба.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7 на: 14 Август 2015, 14:02:32 pm »
Значи колата ја однесов позади ПТТ  кај Цеко ја виде колата ја наполни со фреон и виде дека предходнит Компресор Диши од некаде односно како што кажа тој бил дупнат или сум го удрил некаде најдов Половен Компресор му го однесов го извади мојот и на намонтира тој што му го однесов повторно ја наполнил со ФРЕОН и ми се јавија да одам да си ја земам колата била готова кога отидов ми каза Климата работи али Компресорот прави Уклучи Исклучи цело време додека Климата работи и ми кажа дека аводно Обртаите на моторот се мали и затоа Компресорот и правел така морале да се зголемат Обртаите<< отидов до неколку мајстори и не им беше логично да има проблеми Компресорот со обртаите на Моторот односно тоа немало никаква врска< ЧАРЕ!!!!

ако компресорот што си го земал, не е со сите, може така да прави... недоволно компресија вади, брзо прегрева и исклучува... или има затнати канали во него од икс причини, ке го прави истото...

ако дадеш гас, на повисоки обртаи, прави така или не?

во секој случај.. како што кажав... над притисок прави, а над притисок е дали од премногу фреон или затнат некој канал па прегрева, само тоа е... многу можно и компресорот да не е како што треба... сепак, половен е...

не ми одговори на прашањето ДАЛИ ДУВА ЛАДНО во кабината?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #8 на: 14 Август 2015, 17:48:14 pm »
Kлимата си лади убаво ама Компресорот си прави уклучи исклучи кога работи на поголеми Обртаи не го прави истото<<Иначи Климата ја ставам да дува на 3-ка 4-ка <<

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #9 на: 14 Август 2015, 19:30:32 pm »
Не ти работи точката на телефонот/таблетот/компјутерот?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #10 на: 14 Август 2015, 19:34:04 pm »
hehhhe :D se izvinuvam strunf  :D eve mi raboti tockata :D .................... samo se nerviram za Kompresorov nikako care da mu najdam a na odmor treba d ase ide :D.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #11 на: 14 Август 2015, 19:41:43 pm »
I feel your pain...

Некни на најтоплото бевме фамилијарно излезени со кола, коа климата се реши да штрајкуе, а требаше да идеме после тоа за Охрид и лево десно да прошетаме... Кај мене испадна недостаток на фреон, па дополнија (кај Цеко) и ставија боја, па кога ќе се вратам од Охрид треба пак да поминам да видат дали негде пушта.

Што се тиче точката, не се плаши да ја користиш, пошо полесно е за читање, па некој кој што би можел да помогне, нема да ти го скокне „чаршав постот“, туку ќе го прочита и можеби ќе ти помогне :)

Со среќа, се надевам ќе го решиш проблемот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #12 на: 14 Август 2015, 20:49:25 pm »
Kлимата си лади убаво ама Компресорот си прави уклучи исклучи кога работи на поголеми Обртаи не го прави истото<<Иначи Климата ја ставам да дува на 3-ка 4-ка <<
кога ке дафеш целосни податоци, ке добиеш и одговор... ако на повисоки обртаи на прави така, свиркај си тогаш... половен компресор, малку е подослабен, на ниски обртси ме стига да го сврти фреонот брзо, прави надпритидок и сензорот исклучува... или, што би се рекло во твојава ситуација, ТАКА ТРЕБА фа прави. освен што е магнетот по оптоварен, друго ништо страшно..... стариот компресор ваљда го чуваш за резервен магнет....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #13 на: 14 Август 2015, 21:09:27 pm »
Onak druze seto ova sto mi go kazuvas e vo red ama koga Klimata raboti i Kompresorot pravi Ukluci Iskluci cela prednica zatresuva a pri voznja i mi secka cela kola i nervira.Dali ke treba da se zgolemat obrtaite kako sto rece majstorot kaj Ceko za da raboti najnormalno Kompresorot ili neznam drugo care deneska svrtev 5 majstori sto rabotat so klimi site razlicno kazuvaat stvarno mnogu nervira pri voznja i se osekja deka kolata zadrmuva koga Kompresorot pravi ukluci iskluci a na povisoki na pr na 2500 obrtai si raboti najnormalno.E sea ne mozam da letam po Skopjevo i da ja drzam na 2500 obrtai zaradi edna Klima.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Одг:
« Одговори #14 на: 14 Август 2015, 21:23:46 pm »
Ako e 1.9 obicen dizel lesno moze da ja kacis gasta probaj i vidi