@velestrumf нели DTC е како што кажа против пролизгување и тој треба да биде вклучен баш кога има снег и на врнежливо време. Зошто велиш да биде цело време вклучен, летно време нема потреба иако овде знае и летото да се истуре од дожд. Сега за сега овде нема многу ноќ, 2-3 саата, имам вклучено автоматски светла, дали вечерно време автоматски се адаптираат и на долго и кратко светло, поточно ако пример автоматски иде долго кога нема кола во спротивен правец, кога доаѓа кола во спротивниот правец автоматски се враќа на кратко? Пошто не сакам да им вадам очи на возачите... Маријан, фала другар дупло да ти се врати, али навистина сум почетник со новите коли и затоа потражив некои совети, не знам како мислеш се дупам со членовите...
ЕДИТ:
Дали има овде некој што продава зимски гуми за БМВ(95% сум сигурен дека има) и колку би коштале? Не знам ни овде колку би коштале, ама ке проверам и ке споредам и доколку ми се исплати кога ке дојдам за МК би купил од таму, нормално ако ми се исплаќа. Или пак има некој по странство што истотака продава, не би било проблем по камион да ми ги испрати.