Автор Тема: Пукнато ветробранско стакло  (Прочитано 23515 пати)

Отсутен ninolegenda

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
Пукнато ветробранско стакло
« на: 26 Јули 2015, 13:43:02 pm »
Здраво дечки.

Имам еден проблем. Како во насловот вчера од камче ми пукна ветробранското стакло (голф мк4, 2000г.). Пукнатината се шири и сега е долга околу 15см. Дали може да се поправи тоа или ако треба да се замени дали да се става кинеска или оригинал половна од голф. Пожелна е и добредојдена е било каква информација од лично искуство или од некој ваш познат пријател што имал ист или сличен проблем.

Поздрав до сите
Нино

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Пукнато ветробранско стакло
« Одговори #1 на: 26 Јули 2015, 13:48:45 pm »
Мора да се мења за толкава пукнатина. Оправките се најчесто за оние пукнатинки до 2цм.
А зошто не земеш нова - оригинална? Зошто нова кинеска? На старо може да биде добра, но сигурно ќе биде веќе исчукана од камчиња и со грепки од годините поминати.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ninolegenda

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 26 Јули 2015, 13:54:49 pm »
@Simo-Carrier159
Фала за брзиот одговор. Каде е најдобро да се смени доколку мора да се менува. Која е цената на нова оригинална и кинеска.

Поздрав

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #3 на: 26 Јули 2015, 13:55:59 pm »
Немам појма какви се стаклата во Едел Пром, ама какви и да се, до сега не не' разочарале.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 26 Јули 2015, 14:05:44 pm »
Немам појма какви се стаклата во Едел Пром, ама какви и да се, до сега не не' разочарале.
Потврџуем, јас од таму земав оригинално Pilkington за Стилото, кога ми летна камче. Логото од FIAT беше изгребано, а на негово место исцртано логото на Pilkington. Причина: Ако се продава како афтермаркет, не може да стои логото на FIAT (што и е  веројатно точно).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ninolegenda

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 26 Јули 2015, 14:06:04 pm »
Благодарам за информацијата. Ке ги посетам и ќе ве известам што сум направил. Поздрав.

Отсутен ninolegenda

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 26 Јули 2015, 14:09:46 pm »
Потврџуем, јас од таму земав оригинално Pilkington за Стилото, кога ми летна камче. Логото од FIAT беше изгребано, а на негово место исцртано логото на Pilkington. Причина: Ако се продава како афтермаркет, не може да стои логото на FIAT (што и е  веројатно точно).
А отприлика колку би била ориентациона цена за стаклото и работна рака

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 26 Јули 2015, 14:22:00 pm »
Не би знаел, јас менував пред 8-9 години кај нив стакло....

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #8 на: 26 Јули 2015, 14:22:55 pm »
Mozes i vo Novus da vidis  ;D

Отсутен ninolegenda

• Почетник
  • *
« Одговори #9 на: 26 Јули 2015, 20:35:52 pm »
Mozes i vo Novus da vidis  ;D
Fala Roci. Ke proveram i tamu.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6441
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10 на: 27 Јули 2015, 08:38:32 am »
Од 5-6000ден па нагоре ориентациона цена во Едел-пром. 1800ден + монтажа, доживотна гаранција на монтажа. (Olympia, Pilkington...)
Прашај по телефон одма ќе ти кажат колку пари и дали имаат или немаат, имаат веб страна.
Си закажуваш термин, еден час можиш да почекаш ако ти е без сензор, 2-3 сати со сензор, палиш и бегаш.

А замисли тормозењето за да ти извадат половна ако не стои некоја така, па да се исчисти па да бараш мајстор да ти ја залепи,
па кај него да ти стои еден ден два колата, оти нели 20 други коли стојат кај него пред работилница и на крајот да си одиш со стара шофершајбна,
никаква гаранција, ама неверојатни 1000 денари поевтино, кои подоцна ќе ги дајш за лекој од нервози.

Олимпија возам едно година дена, е сега не пиши Рено на нејзе ама истата е.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #11 на: 27 Јули 2015, 09:06:00 am »
Зимоска бевме со еден другар во Едел пром да мењаме ветробранско стакло. Стаклото го купивме половно за 35 евра и за монтажа ни земаа околу 2500 мислам. Чекавме 2 саата да го монтираат ама пак профи си ја завршија работата. За нивно стакло бараа 8000 сосе монтажа вака завршивме работа за помалку од 5000 денари.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
  • Сузуки Витариче
« Одговори #12 на: 27 Јули 2015, 09:15:34 am »
Момциве од Формула 95 https://www.facebook.com/pages/Formula-95-Avto-stakla/1460196717530381?sk=info&tab=overview носат кинески стакла.
Се наоѓаат на улицата кај Тафталиџе пазарчето. Ми ги пофалиле неколку пати.

Јас лично за мојот Колт пред 2 години во Едел-Пром ставив OLIMPIA и сум задоволем од квалитетот на стаклото.
Малку сум скептичен околу професионалноста на ЕДЕЛ-ПРОМ, затоа што при ставање на шофершајбната ми ја изгребаа бојата на столбот покрај шофершајбната и пробаа тоа да го сријат со замачкување со некоја безвезна црна боја.
Потпис.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #13 на: 27 Јули 2015, 13:15:06 pm »
ЕделПром имаат Маџарски и Германски за Пежо 308, разлика во цена 100 еур.

Дали се исплати или не... ?

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #14 на: 27 Јули 2015, 13:16:48 pm »
Ne