Автор Тема: -MAKPLIN- PLINSKI SISTEMI ZA AVTOMOBILI-  (Прочитано 86467 пати)

Отсутен MAKPLIN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
Одг: -MAKPLIN- PLINSKI SISTEMI ZA AVTOMOBILI-
« Одговори #90 на: 12 Февруари 2012, 16:15:39 pm »
moze informacii za odrzuvanjeto na sistemot, cena na filtri i koga se menuvaat.
На нашите системи што ги вградуваме ние препорачуваме да се менуваат филтри за плин на секои 10 000 км, цената за нив е 1 000 денари за ДТГАС  и 1500 денари за ТАРТАРИНИ ( филтер за течна и гасна фаза ). Да бевме држава што има исклучително чист плин нашата препорака сигурно ќе беше минимум 30 000 километри.

Поздрав
МАКПЛИН

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #91 на: 12 Февруари 2012, 16:17:09 pm »
Вака монтирани боци на Машински не поминуваа порано 100%. А дали сега нешто смениле не би знаел, но вие и требало да знаете. Ако поминуваат во Аутомакедонија е добро, затоа што беше дебилно изживљавањето на тоа полуписмениот лаборант од МФС.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MAKPLIN

• Јуниор
  • **
« Одговори #92 на: 12 Февруари 2012, 16:22:37 pm »
Вака монтирани боци на Машински не поминуваа порано 100%. А дали сега нешто смениле не би знаел, но вие и требало да знаете. Ако поминуваат во Аутомакедонија е добро, затоа што беше дебилно изживљавањето на тоа полуписмениот лаборант од МФС.
Значи сигурно поминуваат во АУТОМАКЕДОНИЈА, треба да се запазат некои правила при инсталирање на плинската боца и тоа е тоа. Претходните слики како што кажав се од Опел Зафира со вградена боца од надворешната страна на возилото, кое што без никакви проблеми помина на атест во АУТОМАКЕДОНИЈА.

Поздрав

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #93 на: 12 Февруари 2012, 16:24:55 pm »
Значи пак не поминуваат на МФС?

Отсутен MAKPLIN

• Јуниор
  • **
« Одговори #94 на: 12 Февруари 2012, 16:28:52 pm »
Значи пак не поминуваат на МФС?
Значи ви напоменав, би требало да поминуваат и на МФС, бидејќи тоа го налагаат европскоите закони, меѓутоа ако таму има некој човек што има свои размислувања и убедувања тоа е друга приказна. Ние 100 % гарантираме дека вашето возило ќе помине на атест во АУТОМАКЕДОНИЈА, кои ни ги имаат објаснето прецизно европските  правилата како да се изврши монтажа на ваква боца .

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #95 на: 12 Февруари 2012, 16:38:53 pm »
ОК, ОК. Прашувам само затоа што пред да имаат и други институции да вршат атести на возила, т.е. кога беа единствени МФС каде можеше да се направи атест, боца монтирана од надвор никако не поминуваше на атест. Се разбира благодарение на талентот на лаборантот Соколов. Сакав само да знам дали некој го вразумил откако се вршат атести и на друго место или уште е дибек каков што си беше.

Отсутен MAKPLIN

• Јуниор
  • **
« Одговори #96 на: 12 Февруари 2012, 16:43:46 pm »
ОК, ОК. Прашувам само затоа што пред да имаат и други институции да вршат атести на возила, т.е. кога беа единствени МФС каде можеше да се направи атест, боца монтирана од надвор никако не поминуваше на атест. Се разбира благодарение на талентот на лаборантот Соколов. Сакав само да знам дали некој го вразумил откако се вршат атести и на друго место или уште е дибек каков што си беше.

:) Искрено да ви кажам, незнам дали се вразумил или не.

Поздрав

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #97 на: 12 Февруари 2012, 17:07:53 pm »
НОВОСТ!!!

СО ГОРДОСТ САКАМЕ ДА ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА МАКПЛИН СТАНА ПРВИОТ СЕРВИС ВО МАКЕДОНИЈА КОЈ ШТО ЗАПОЧНА СО ИНСТАЛИРАЊЕ НА РЕЗЕРВОАРИ ЗА ПЛИН ОД НАДВОРЕШНАТА СТРАНА НА ВОЗИЛОТО - СО МОЖНОСТА ЗА АТЕСТИРАЊЕ ( КАЈ ВОЗИЛАТА КОИ РЕЗЕРВНАТА ГУМА ИМ Е ОД НАДВОРЕШНА СТРАНА ).

СЕТОТ СЕ СОСТОИ ОД:
-РЕЗЕРВОАР ЗА ПЛИН
-СПЕЦИЈАЛНА ЗАШТИТА ЗА РЕЗЕРВОАРОТ ЗА ПЛИН
-ЛЕНТИ ЗА ПРИЦВРСУВАЊЕ НА РЕЗЕРВОАРОТ ЗА ПЛИН
-МУЛТИВЕНТИЛ 67R01, ВО ЦЕЛА ЕВРОПА СЕ КОРИСТАТ МУЛТИВЕНТИЛИ СО СТАНДАРД 67R01 ПОРАДИ ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ ( ТОА ЗНАЧИ ДЕКА ПЛИНОТ СЕ СТОПИРА ПРВО ПОЗАДИ КАЈ БОЦАТА А ПОТОА НАПРЕД КАЈ МОТОРОТ, СТО ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ Е ПОБЕЗБЕДНО ), КАЈ МУЛТИВЕНТИЛИТЕ 67R00 ПЛИНОТ СЕ СТОПИРА КАЈ МОТОРОТ.

ивини вака друже, ама јас знам и сум проверил и 100% сум сигурен дека ваков тип на надворешни боци ауто македонија ги мести уште пред 6 месеци, т.е. од летоска, а мислам дека и плимонт ги местат. знам за ауто македонија затоа што барав солуција за мојата кола која што има метански уред и таму фино ми појаснија што и како... и да, се си беше легално и во ред, т.е. проаѓаше на атест... ми пкажаа готови наместени уреди и слики...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #98 на: 12 Февруари 2012, 18:13:50 pm »
п.с.

да не ме разберете грешно... ви честитам на напредокот. редно беше и ова да почне да функционира кај нас... пред оваа кола имав едно рено 19 на плин со надворешна гума и истиот тонч проблем... морав да носам боца во гепек, плус вуферот и практично немав гепек... уште тогаш гледав (пред 1 година) решениа за боцата овакви ама ми викаа дека кај соколов ова не проаѓа...

значи чим сте почнале, ке ве имам на ум како луге кои имаат решение за ваков проблем...

само едно прашање, бидејки незнам ни кои сте ни кај се наоѓате, како фирма, кај се наоѓате? мислев во скопје или...?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #99 на: 12 Февруари 2012, 19:03:07 pm »
vo Zelezara, na patot nakaj Butel koga ke ja pomines udolnicata.
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #100 на: 12 Февруари 2012, 21:32:42 pm »
ај сега... веќе имам конкретно прашање... до кој удар трпи одоздола... зборам за килажа... една од колите ми е со надворешна резервна гума. ама е и многу ниска...  значи често се дешава ако имам нешто фрлено во гепек (торба патничка или алати кутии) кога се пентрам по тротоари да ми чепне одоздола, да удри и еднаш во една екстремност удрив јако и откорнав парче ивичњак... на кое ниво е заштитата да не прсне боцата и да не направи беља некоја? ваљда има некакви други елементи кои ја штитат боцата...  инаку колата е рено сафран... фабрички се ниски...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #101 на: 12 Февруари 2012, 23:29:31 pm »
Dali moze da se namesti bocata dolu kaj Polonez pikap tovarno i kolku bi cinel cel sistem (karburatorski) za nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #102 на: 13 Февруари 2012, 02:01:40 am »
ај сега... веќе имам конкретно прашање... до кој удар трпи одоздола... зборам за килажа... една од колите ми е со надворешна резервна гума. ама е и многу ниска...  значи често се дешава ако имам нешто фрлено во гепек (торба патничка или алати кутии) кога се пентрам по тротоари да ми чепне одоздола, да удри и еднаш во една екстремност удрив јако и откорнав парче ивичњак... на кое ниво е заштитата да не прсне боцата и да не направи беља некоја? ваљда има некакви други елементи кои ја штитат боцата...  инаку колата е рено сафран... фабрички се ниски...

Ако добро разбрав, се става и заштитен панел. Би требало тој да ги трпи сите удари.

Отсутен MAKPLIN

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 13 Февруари 2012, 07:36:47 am »
ај сега... веќе имам конкретно прашање... до кој удар трпи одоздола... зборам за килажа... една од колите ми е со надворешна резервна гума. ама е и многу ниска...  значи често се дешава ако имам нешто фрлено во гепек (торба патничка или алати кутии) кога се пентрам по тротоари да ми чепне одоздола, да удри и еднаш во една екстремност удрив јако и откорнав парче ивичњак... на кое ниво е заштитата да не прсне боцата и да не направи беља некоја? ваљда има некакви други елементи кои ја штитат боцата...  инаку колата е рено сафран... фабрички се ниски...
Здраво,

Да во аутомакедонија ги имаа тие боци но ниту една немаа наместено од тие боци, од кои причини незнам, јас знам само дека пред 1 недела од Аутомакедонија беа кај нас и купија еден сет   (боца,ленти,заштитен капак, мултивентил ).
Инаку главното правило е да растојанието од подот до последната точка од боцата ( заштитата ) не биде помала до 15 сантиметри при товарено возило ( се мисли на нормално натоварено, не да ставите 10 вреки на цемент :)) ili 25 сантиметри при нетоварено возило, и боцата не треба да биде последна точка ( обично секогаш последна точка е алспухот )

Поздрав
« Последно менување: 13 Февруари 2012, 09:12:53 am MAKPLIN »

Отсутен MAKPLIN

• Јуниор
  • **
« Одговори #104 на: 13 Февруари 2012, 07:42:41 am »
Dali moze da se namesti bocata dolu kaj Polonez pikap tovarno i kolku bi cinel cel sistem (karburatorski) za nego.
Може да се намести доколку се задоволи правилото да растојанието од боцата до подот при товарено возило да не биде помала од 15 сантиметри или 25 при нетоварено возило.
Цената ке ве чини 270 евра системот за карбураторско возило + 60 евра заштита и ленти + 50 евра за боца и мултивентил 67R01 = 380 евра.

Поздрав
« Последно менување: 13 Февруари 2012, 09:13:47 am MAKPLIN »