Zdravo,
Imam Audi A4 2003g 1.8t BFB 120kW so vgraden LPG Ured Landirenzo LSI Plus Max.
Me interesira dali ovoj ured troshi benzin dur e vo mod - vozenje na plin? Poshto mi se deshavalo na nekolku pati da mi svetnuva rezerva na benzin pri vozenje na podolg pat...
Istotaka koga ja zemav kolata sobirase 60L plin, predn nekoe vreme 55L, a sega 50L od prefrlanje na benzin do polnenje(max) na pumpa... Vo shto e problemot???
Pozdrav
Edinstvena moznost kaj Landi Plus Max da trosi i benzin naporedno so plin e ako e vklucena split-fuel opcijata, so koja pri vozenje nad 4000 rpm se vbrizguva 5% benzin. Ovaa opcija standardno ja koristime za dodatno ladenje na ventilite kaj novite japonski motori, no ne gledam pricina zosto bi bila vklucena kaj Vaseto Audi. Od druga strana, kako sto kaza smole, kaj nekoi vozila kompjuterot pretpostavuva deka se trosi benzin i ja spusta strelkata, (no i toa ne e karakteristicno za Audi).
Kolku litri ke sobere vo bocata najmnogu zavisi od protisokot na pumpata za plin.
Najdobro e so voziloto da go posetite nasiot servis , ke se napravi kontrola i ke se vidi za sto se raboti.