Vlatce ne si u pravo, kako prvo zosto balkanskoto, na mobile.de pisuva deka kolite se prodavaat samo za balkan? zosto nekoj ne bi uzival vo komocija od pogolema klasa za ista cena na nov matiz? otidov lani vo opel, imaa nekoja ponuda za astra H osnoven model so 1.4 motor bez plin bela boja kako na dostavno vozilo, enterier eftinija, so plin izleguvase okolu 11 000 a koga ke se otplati okolu 15 000eur. tipot me ubeduvase deka koga ke mu ja otplatam ke moze da se zameni staro za novo i pak da si tece lizing, na prasanjeto kolku ke mi ja ceni koga vo momentov isti modeli kako toj disel odat za okolu 4 000eur mi kaza deka i taa bi ja cenele tuka nekade sto znaci i podole zatoa sto od oprema ima samo volan vrati i trkala. znaci za 5-6 god jas bi izgubil okpolu 10 000 za nisto, za kola sto ke mi stvara nervozi na otvoren pat, a ke trosi kako tenk vo grad. si kupiv polovna, fala bogu zadovolen sum, koga ke se resam da ja prodavam ne veruvam deka ke izgubam 10 000eur zatoa sto ne ni vredi tolku, koga ke ja parkiram se vrtam dva pati da ja poglednam zatoa sto mi pravi keif, opremena e so se sto mi treba i ima jak motor. problemi do sega nemalo, osven sto mi svetna EGR ventil od naftata na lukoil. A za toa deka novo e novo jas sum ubeden vo sprotivnoto, sekoj den sum na avtopat pretezno po germanija i gledam defekt cisto novi koli, pred nekoj den najnovata korsa sto stigna skoro kaj nas si ja kaci ADAC na slep i ja odnesoa, ne mi bese zgodno da slikam, mercedesi audi i slicni od po 50 000eur isto znaat da zastanat, zatoa ke recam se e sreka, ako se pogodi nekogas i staroto ke izogi poveke kilometri od novo.