Ме интересира, која би билам цената(нормално) и колку би траело временски заштитата? Вака од видеото, изгледа привлечно. Може истото да се ставе и доколку има надворешна фолија? Ова ми делува некако премногу магично, на крај да не испадне исто како да си ја поминал со полиш експрес, што и не е така лошо, но се очекува повеќе од тоа и само да е долго трајно.
цените за керамичка заштита се дефинираат од желбата на клиентот.Има повеќе фактори,1,2,3,4 слоеви сакаш,керамика на стакла,фелни,пластики итн.Погуглај малку и ќе ти стане јасно што всушност е "ceramic coating protection".Во моментов е најдобрата заштита која е измислена.Најважно во сето ова е да се информирате сите заинтересирани кој и како има сертификат за нанесување ваков вид заштита.Дали поседува специјални UV ламби за сушење на керамиката,колкаво искуство има и каков бренд керамика користи.Доколку е нестручен може огромна штета да и се нанесе на колата која се поправа само со шмирглање потоа.Цените се од 6.000 до 24.000 денари.во зависност од бојата,големината на колата,припрема,и спомнав предходно,желбата на клиентот колку слоеви сака да се нанесат,која керамика ја сака,кои делови освен лакот,сака да бидат заштитени.Ве молам шампони со овој скапоцен третман да не ги мешате.Полиш експресс со керамика итн.Шампоните никаква заштита не пружаат,тие се класифицираат по сјај,во таа категорија полиш експрес е лидер.Јас им препорачувам на сите заинтересирани за керамика добро да го разгледаат google и youtube и добро да научат кои се бенефитите по нивните автомобили.