Автор Тема: Изложба на олдтајмери организирана од Peugeot  (Прочитано 27731 пати)

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Дечки како што знаете на 13.06.2015 (сабота), Peugeot организира изложба на олдтајмери, еве линк од веста:

http://www.divianarts.com/131402

Дали планирате да ја посетите, може да биде интересно а и може да се проба некое Пежо на тест вожња.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
Одг: Изложба на олдтајмери организирана од Peugeot
« Одговори #1 на: 10 Јуни 2015, 15:49:26 pm »
Мене почна да ми губи смисла ова со олдтајмерите. Стана спорт на два типа на луѓе

- Имаат многу пари (со матни бизниси, а не вистински обожавачи на олдтајмери)
- Имаат канти што мислат дека вредат многу пари

Второ, целото „движење“ избега од ѓонија, со криење тајни каде има добри олдтајмери, надевајќи се дека тие ќе ја имаат можноста да ги купат.

Многу гледање на Wheeler Dealer, Grease Monkeys и сл. Мислат дека ќе прават профит.

Жал ми е ама не ми се оди веќе на паради на луѓе што си ги немаат земено апчињата на сабајле.

(ова нема врска со темата ама онака некако се начна муабетов).

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #2 на: 10 Јуни 2015, 16:02:57 pm »
ti fali edna kategorija:

- fanatici za koli koi sakaat da uzivaat vo vikend voznja ;)

ubav nastan e ova u pezo. najkulturen spored mene

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3 на: 10 Јуни 2015, 16:03:14 pm »

Не ти ја разбирам поентава. Што ако има пари од матни бизниси? Ти донесол кола на изложба што можда никад во живот нема да ја видиш, и тебе ти смета со какви пари е купена? Дај не сери жити се.

Второ, целото „движење“ избега од ѓонија, со криење тајни каде има добри олдтајмери, надевајќи се дека тие ќе ја имаат можноста да ги купат.

И јас би играл така. Зашто да ти кажам дека некаде се продава германски Голф 1 со 40.000 километри за 400 евра? 400 евра се ситна пара што на двајца да се јавам, ќе ми ги позајмат и ќе го купам. Пак ќе речам не сери. Може да ја има колата, а сепак очекуваш да ти каже тебе, за ти да му ја купиш? Мало морген.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #4 на: 10 Јуни 2015, 16:06:45 pm »
Мене почна да ми губи смисла ова со олдтајмерите. Стана спорт на два типа на луѓе

Многу гледање на Wheeler Dealer, Grease Monkeys и сл. Мислат дека ќе прават профит.

Жал ми е ама не ми се оди веќе на паради на луѓе што си ги немаат земено апчињата на сабајле.

I sea jas vo sto spagjam :D ?
A inaku Lani prekrasno bese organizirana izlozbata ,bev pokanet i godinava no resiv poveke da ne prisustvuvam na izlozbi so moeto auto vo mk oti sve me mestele ne bila tolku dobra za prvo mesto :D :D :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #5 на: 10 Јуни 2015, 16:08:15 pm »

I sea jas vo sto spagjam :D ?

u Youngtimeri? ;D

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #6 на: 10 Јуни 2015, 16:10:10 pm »
ako gleame taka i ti ne si old timer :D
ti si nekoj clean ,german styling ovo ono vamu tamu :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #7 на: 10 Јуни 2015, 16:11:52 pm »
zatoa nema da idam ja po izlozbi dur ne vovedat takva kategorija ;D a i da napraam malku pari od matnite biznisi :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #8 на: 10 Јуни 2015, 16:16:37 pm »
Ништо не е он, исто како јас. Само обичен посетител. Едвај на тркала ни се колите, не па на изложба да идеме со нив ;D

Иначе Карпатиан глупости ти е постот. Среќа пред 10 години олдтајмер сцената кај нас беше совршена со одлично средени возила, па последниве години почна да губи смисла :)

Дај боже да имаме што повеќе луѓе во државава што ќе реставрираат или носат од надвор средени олдтајмери и несебично да ги покажуваат на изложби за јас и ти да можеме маани да им наоѓаме и да викаме дека парите им се од дрога и затоа не им се добри колите :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #9 на: 10 Јуни 2015, 16:20:03 pm »
ОК де глупост е постот. Мое право :)

Само шо 15 години се бафтам со оваа работа ама неме везе :) ОК така нека биди

Не ти ја разбирам поентава. Што ако има пари од матни бизниси? Ти донесол кола на изложба што можда никад во живот нема да ја видиш, и тебе ти смета со какви пари е купена? Дај не сери жити се.

И јас би играл така. Зашто да ти кажам дека некаде се продава германски Голф 1 со 40.000 километри за 400 евра? 400 евра се ситна пара што на двајца да се јавам, ќе ми ги позајмат и ќе го купам. Пак ќе речам не сери. Може да ја има колата, а сепак очекуваш да ти каже тебе, за ти да му ја купиш? Мало морген.

ЕДИТ:

Прво, ти не сери ОК? Ниту некогаш ти се обраќам така ниту ќе ти дозволам ти да ми се обраќаш. ОК сме?

Како што кажав од ентузијасти премина во „спорт“ на луѓе кои собрале пари на сомнителен начин и сеа прават чалам, а врска немаат со олдтајмери, ниту го споделуваат тој дух.

А тој „менталитет“ и јас така би играл и не би кажувал е само ретардираност ништо повеќе.

Место колата да скапува по гаражи некој вистински ентузијаст ќе земе ја среди и ќе и се радува.

« Последно менување: 10 Јуни 2015, 16:28:27 pm Carpathian Lord »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #10 на: 10 Јуни 2015, 16:29:05 pm »
Пред 10-15 години изложбите на олдтајмери беа подобро и побогати?

И каква врска има некој ако со дилање дрога заработил милиони и си купил 356, ГТО и ги донесе во Еуроимпекс?

Јас најголемата разлика од порано ја гледам во тоа што има доста повеќе потсредени или убаво средени олдтајмери кај нас, и второ дека рипнаа цените на истите. Некои летаат во облаци, некои не толку. Али зголемената побарувачка си го направи тоа, сосема логично според мене. Тие што се кршеви и се продаваат со иста цена како комплетен модел во Словенија или Германија, нормално дека уште се продаваат или отишле под преса.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #11 на: 10 Јуни 2015, 16:33:54 pm »
Разликата порано беше што сите си помагавме едни на други.

Си дававме бесплатно делови. Правевме дојави каде има добра кола, одевме заедно да спасиме некоја кола од преса.

Се боревме да не ги собират „дотраените“ автомобили од паркинзи што ги уништуваше државата.

Како и да е, нема врска :) и така муабетот е Off topic нема шо да се разговара.

Сепак има многу други ентузијасти кои уште ги почитувам и го живеат тој дух. Само станаа се поретки и поретки.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #12 на: 10 Јуни 2015, 16:34:19 pm »

Ти па се искина од купување олдтајмери па да ти е гајле што прават другите.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #13 на: 10 Јуни 2015, 16:35:01 pm »
Ехее дискусијава отиде у бизнис, криминал, автомобилска мафија...
Мислев за рекреативно идење  да се погледне некој одлтајмер да се повози некое Пежо да има дружење.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #14 на: 10 Јуни 2015, 16:36:16 pm »
Бргу досадуваат собирите во мк бидејќи нема ништо ново да видеш на нив. Годинава не отидов во гевгелија а другарите што отидоа се задржале 30 мин и продолжиле накај дојран. Секој што бил бар 2 пати на изложба третиот пат му е веќе дежа ву.