Честито Фило, сериозно си решил да ја стегнеш.
Доста цврсто возило но невероватен потрошач и ептен осетливо на корозија ..
Искрено да ти кажам, доле цело подвозје нигде нема корозија, се е коска здраво и затоа одма ја земавме без многу мислење.
Иначе за потрошувачката, ко што вика Влатче ~10 литри плин е сосема ок.
Иначе најверојатно раштелуван е плинот, а има и 2 причини за тоа.
Како што кажав, свекиците имаат поминато преку 50 000, а во упатството пишува на 30 000 да се менуваат, а штом е на плин ке биде уште побрзо, сигурно до 20 000 би терале.
Од друга страна филтерот за воздух ми е катран црн и додека ми работи во лер, позади низ ауспух се осека мирис на плин. Купив нов филтер, го ставив и колава ич немаше снага, во трета брзина гас до крај, не иде повеке од 50. Го вратив назад катран црниот филтер, колава влече топ.
Башка бев кај мајстор за плин да ми смени позади мерачот на боцата со мултивентил пошто со стариот не проага на атест и кога му ја кажав состојбата, ми рече смени и свекици, смени филтерот и донеси ја да го прештелувам плинот, затоа не ти работи со нов филтер.
165 70 се стандард за LX, пошто се со тесни бандаши... така да 175 70 се малкуцка повисочки отколку што е дозволено...
Такви се кај мене назад ... и да ти кажам поисполнето ми стојат калниците отколу со 165...
Ништо страшно... само прај некоја ситна разлика што ти отчитува 100, а уствари возиш 103 на сат...
Јок, километражата повеке ми покажува него реалната и со вакви високи гуми. Возев 60, а на ГПС 57 ми покажуваше. Мада во апликацијата треба да нагодам податоци за ширина, должина и тежина на возило, нареден пат ке го направам тоа и ке измерам.
ЕДИТ: Никако да најдам упатство за карбураторот и неговиот начин на функционирање. Кога отвора второто грло, дали е механички или пак вакуумски. Кога ја возам, за нормално возење низ град, не ја стискам педалата за гас ни до пола, одма си повлекува, стигам нешто над 50 и одма 5-та ставам и со врвот на педалата за гас притисната си одржува 60 км/ч. И може со доста ниски вртежи да се вози, на факултетот на паркинг со 4-та возам