Гласање

Кои возила преферирате?

Италијански
30 (68.2%)
Француски
14 (31.8%)

Вкупно гласови: 44

Автор Тема: Италијани VS Французи ;)  (Прочитано 130156 пати)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
Одг: Италијани VS Французи ;)
« Одговори #510 на: 21 Октомври 2011, 19:18:32 pm »
Потсетување:

Red bull Renault F1;
Citroen WRC;
Peugeot Le Mans 24

Кажете ми каде се вашите итаљани во овие категории во последниве 5 години ?
се знај. во СЕРВИСИТЕ ШИРУМ СВЕТОТ

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #511 на: 21 Октомври 2011, 19:20:37 pm »

еве на кое место се Рено моторите во целиот Ф1 шампионат. Alva Romeo за 28 години натпреварување освоиле 12 победи, а пак Рено за 32 години само 140 победи. блиску се морам да признам  ;D ;D
п.с на ферари се разбира дека му признавам, тие немаат допирна точка со овие вашите итаљани за кои дискутираме.

Си заборавил ти дечко како гласи насловот на темава изгледа, прочитај го и види што си постирал, а не ко слеп за СТап Алфа ромео...

па изгледа си слеп, пошто како прво на секое ми споредвате само АЛВА И ЛАНЧИА, фиат и другите итаљански брендови скоро не ги спомнувате, зато и јас споредвам само со овие две. А друго можиш да видиш во скоро сите постови дека Французите не ги споредвам со ФЕРАРИ ни под разно, а сите знаеме зошто.

Абе ако јас сум слеп тогаш ти си неписмен, темата е Италијани vs Французи а ти ставаш пост и слика каде ИТАЛИЈАНСКОТО знаме е убедливо на прво место, друго ништо не ме интересира, ферари се и те како италијански коли и ако мислиш да не споредуваш со нив исклучи се одма од темава. И немој да ми враќаш со такви постови кога не си во право, со сила нема правдина, само можеш со глава у ѕид...
ај важи, ко ке купи некој од форумот ферари, тогаш ќе споредвам со нив... до тогаш можиме само да си ги сонваме. кажи ми еден модел на ферари во класа со рено, па да ти дам споредба?? или ако пак да ги споредвам? или допирна точка на алфа и ферари?

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #512 на: 21 Октомври 2011, 19:21:10 pm »
Потсетување:

Red bull Renault F1;
Citroen WRC;
Peugeot Le Mans 24

Очигледно во срцата на нивните сопственици се No1. Категорија која е најбитна!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #513 на: 21 Октомври 2011, 19:31:59 pm »
Во рацете на љубителите на автомобили.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #514 на: 21 Октомври 2011, 19:43:55 pm »
Потсетување:

Red bull Renault F1;
Citroen WRC;
Peugeot Le Mans 24

Ги ебат французинките. ;D ;D ;D ;D 

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #515 на: 21 Октомври 2011, 19:45:21 pm »
Потсетување:

Red bull Renault F1;
Citroen WRC;
Peugeot Le Mans 24

ЛУД    :D :D :D

Е да знам дека немате одговор!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #516 на: 21 Октомври 2011, 19:48:50 pm »
Потсетување:

Red bull Renault F1;
Citroen WRC;
Peugeot Le Mans 24

ЛУД    :D :D :D

Е да знам дека немате одговор!

Осим C5 другото дигај у ваздух. ;D

А ако ги гледаме во све последните 5 години, и Барса е вечи клуб од Реал, али не е  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #517 на: 21 Октомври 2011, 19:50:26 pm »

еве на кое место се Рено моторите во целиот Ф1 шампионат. Alva Romeo за 28 години натпреварување освоиле 12 победи, а пак Рено за 32 години само 140 победи. блиску се морам да признам  ;D ;D
п.с на ферари се разбира дека му признавам, тие немаат допирна точка со овие вашите итаљани за кои дискутираме.

Си заборавил ти дечко како гласи насловот на темава изгледа, прочитај го и види што си постирал, а не ко слеп за СТап Алфа ромео...

па изгледа си слеп, пошто како прво на секое ми споредвате само АЛВА И ЛАНЧИА, фиат и другите итаљански брендови скоро не ги спомнувате, зато и јас споредвам само со овие две. А друго можиш да видиш во скоро сите постови дека Французите не ги споредвам со ФЕРАРИ ни под разно, а сите знаеме зошто.

Абе ако јас сум слеп тогаш ти си неписмен, темата е Италијани vs Французи а ти ставаш пост и слика каде ИТАЛИЈАНСКОТО знаме е убедливо на прво место, друго ништо не ме интересира, ферари се и те како италијански коли и ако мислиш да не споредуваш со нив исклучи се одма од темава. И немој да ми враќаш со такви постови кога не си во право, со сила нема правдина, само можеш со глава у ѕид...
ај важи, ко ке купи некој од форумот ферари, тогаш ќе споредвам со нив... до тогаш можиме само да си ги сонваме. кажи ми еден модел на ферари во класа со рено, па да ти дам споредба?? или ако пак да ги споредвам? или допирна точка на алфа и ферари?

Ти што ти е на тебе, читаш ли ти како гласи темата, што е битно кој што ќе купи, неможам да ти дадам затоа што нема две класи сте подоле, допирната точка е што се италијани.

Мислам дека ти ги опфатив сите прашалници.

Две години земавте ф1 и се испосравте, на ферари досадно им стана веќе од зимање титули, ништо посебно и ново за разлика од вас.

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #518 на: 21 Октомври 2011, 19:59:45 pm »
Две години земавте ф1 и се испосравте, на ферари досадно им стана веќе од зимање титули, ништо посебно и ново за разлика од вас.

@Chlink

Заради Ferrari почнав да гледам F1,и нормално секогаш ке навивам за нив,ама ова што им се случува во последно време укажува на тоа дека нешто не штима во Ferrari (или другиве се ептен јаки)!
3 години по ред се далеку далеку од конкуренција за конструкторска титула,а јас лично не верувам дека им здосади да зимаат милијарди за секоја освоена титула!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #519 на: 21 Октомври 2011, 20:36:22 pm »

@Chlink

Заради Ferrari почнав да гледам F1,и нормално секогаш ке навивам за нив,ама ова што им се случува во последно време укажува на тоа дека нешто не штима во Ferrari (или другиве се ептен јаки)!
3 години по ред се далеку далеку од конкуренција за конструкторска титула,а јас лично не верувам дека им здосади да зимаат милијарди за секоја освоена титула!
Ферари во моментов имаат безвезе возачи.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #520 на: 21 Октомври 2011, 20:46:07 pm »

@Chlink

Ферари во моментов имаат безвезе возачи.

Алонсо (иако не е мој омилен) е одличен возач. Мислам дека Стефано Доминикaли малку слабо се снајде во улогата на директор на спортскиот тим, и тука лежи според мене неуспехот овие неколку години. Друга работа е што за Ferrari добар резултат е само Бр1, така да второ и трето место, кои би биле супер за некој друг тим (да речеме Williams - другиве да не ги спомувам, ќе ми се нафрли некој), за Ferrari е неуспех.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #521 на: 21 Октомври 2011, 20:46:52 pm »

@Chlink

После 6 годишната доминација на Ferrari сменети се 240 правила во F1. Коначно најдоа рецепт.

Отсутен Romeo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
« Одговори #522 на: 23 Октомври 2011, 13:37:43 pm »
Fiat, Alfa и Lancia се вашата реална конкуренција. Maserati, Lambo, Ferrari, Pagani... Седан како Quattroporte е само сон за PSA и Рено, спорташи како Ламбо, Пагани и Ферари пак се научна фантастика... Друго не глеам.
Добро кажано :)
Alfas are for nice people! J.Clarksok

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #523 на: 23 Октомври 2011, 13:40:49 pm »

@Chlink

Јас поради Шумахер престанав да гледам формула еден период, а што е најлошо навивав за него и сеуште навивам и се молам да му дадат некој по брз болид, има глави да летаат.

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #524 на: 23 Октомври 2011, 16:44:31 pm »
Јас поради Шумахер престанав да гледам формула еден период, а што е најлошо навивав за него и сеуште навивам и се молам да му дадат некој по брз болид, има глави да летаат.

Renault ;D ;D ;D