Автор Тема: VW GOLF 5 TSI  (Прочитано 55085 пати)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Одг: VW GOLF 5 TSI
« Одговори #45 на: 17 Март 2016, 17:57:34 pm »
Treba da ti javi na tabla koa kje se za menuvanje. izbegavaj TRW ako kupuvsas od kaj nas. Pagid,ate ili ferodo.

Fabrickite bi trebalo da ti se ate

Indikatorot e samo za plockite ili i za diskovite? Moze i za tecnosta za kocnici ili nema indikator za toa?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #46 на: 17 Март 2016, 18:08:07 pm »
indikator ti e samo za plocki. Imas i za nivo ama tesko deka nekad kje ti svetne :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #47 на: 17 Март 2016, 19:20:42 pm »
Ај да прашам никад не ми било јасно. Зашо швајцарциве имаат помали предни таблички? ;D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #48 на: 17 Март 2016, 21:00:27 pm »
Jas staiv TrW i sum pozadovolen vo koicion mokj i ponasanja, za razlika od oem ferrodo. Se raboti za golf 6 1.6tdi dsg.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #49 на: 17 Март 2016, 21:26:23 pm »
Јас имам феродо дискови и плочки, воопшто не сум задоволен, треба да запнеш здраво за да закочи колата. Предходно со старите далеку подобро кочеше. Во најскоро време ќе земам EBC или TRW плочки да видам ли ќе се промени нешто.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #50 на: 18 Март 2016, 01:20:23 am »
I kaj mene bese slicno iskustvo so Ferodo. Trw e nekoj 2-3 pati podobar, posiguren, popredvidliv, poreliabilen, Bucnost .. isti ili nekoj 20% potivki.

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #51 на: 18 Март 2016, 01:22:05 am »
Abe vazduh u sistem imate i ti i filip ;D

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 18 Март 2016, 08:22:23 am »
Ај да прашам никад не ми било јасно. Зашо швајцарциве имаат помали предни таблички? ;D

Пробав да ти најдам одговор со гооглање, ама ништго :) ете и јас појма немам зашто се мали напред...нејсе, фино изгледааат

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #53 на: 18 Март 2016, 13:06:43 pm »

Ја и филип или голфот и голфот :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #54 на: 18 Март 2016, 13:33:29 pm »
компљет! ;D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #55 на: 18 Март 2016, 20:38:21 pm »
да ти кажам ништо чудно. :) Овие у ПСС ми менуваа глицерин и само пола литро имаа потрошено ;)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 04 Мај 2016, 11:22:44 am »
Здраво дечки, мал упдејт..додека се пишуваше во темава конечно ми се појави сигнализација за кочниците.
Сменети предни дискови и плочки, балансирани и монтирани летни гуми и му удрив квалитетно перење за добар старт на пролетта, кој моментално и не е баш толку добар :С

Е сега, напишав тука дека ми се појави традиционалниот звук со ланчето на околу 13Х к км..Бидејќи имам приватна гаранција на мотор и менувач и поради мирна душа, го однесов во овластен сервис и променија се што треба и не треба..финалната сметка беше доста дебела...

Сегашно време, после 7 месеци од поправката и поминати 10к км, проблемот се појави повторно, иако таму ме уверија дека овој проблем не би требало више да се појави до крај на животниот век на моторот. Деновиве голфов ми е на сервис во друг официјален сервисер во швајцарија(бидејќи се преселив на друго место) со пола делови од моторот извадени и после долга дијагностика воочено е дека шупаците (не сакам да ги наречам мајстори) од претходниот официјален сервис заборавиле да стегнат некој дел (мислам некој од затегачите околу ланчето, што придонесло на ладен мотор да не ја придвижува брегастата или како и да е) доволно при што резултирало со повторна луфта во пределот на ланчето...

Сакам само да истакнам дека и во Швајцарија во овластен импортер и сервисер (нешто како Порше што е во МК) се случуваат непрофесионални работи.

Моментално спремам дебела документација со помош од сегашниов сервис (со видео и писмени докази) со цел да ги натерам да ги подмират сите трошоци поради нивната грешка. До сега комуникацијата е во ред, но ќе видиме што ќе испадне на крај. Единствениот негативен федбак што го имам е дека не ми даваат друго возило да користам додека не се утврди дека е нивна штета.

Искрено, цело време возам голфови и ги обожавам како возила, но вакви искуства само ме оддалечуваат од брендот за кој досега сум имал позитивни искуства.

Некои тамошни слики

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #57 на: 04 Мај 2016, 11:33:54 am »
Нема изолација на хауба?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #58 на: 04 Мај 2016, 12:27:53 pm »
Нема изолација на хауба?

Не сум ни приметил дека нема, а не ни знам дали е сериски или некој ја собрал. Искрено, не ми е до изолација моментално..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #59 на: 04 Мај 2016, 12:30:39 pm »
Сите до еден тси страдаат од фалшливи ланчиња и турбо единици. Не се нервирај ич, посебно што кај тебе е правна држава и се ќе се среди.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need