Автор Тема: VW GOLF 5 TSI  (Прочитано 52471 пати)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Одг: VW GOLF 5 TSI
« Одговори #30 на: 05 Февруари 2016, 14:32:06 pm »
Да освежам малце темава.. Имав некои планови за нарачки, али се деси некоја преселба па морав да баталам..Меѓувреме возев доста и да кажам некои импресии.

Стигнати 141к км и доста сум задоволен од моторот и целокупната вожња. Направив неколку долги тури пред и после Нова година и искрено ми се зголеми довербата у моторчето.  Извозев 630км без никаков стоп со просечна брзина од 130-140 без никаков проблем, со просечна брзина од 6.5л според борд. Истата тура но обратно возев со 150-160 (целокупна рута на автопат) и просечната потрошња се покачи на 7.3л до 7.5л .  До сега секогаш бев скептичен дека 1.4 не го бива за подолги патувања, но овој мотор у комбинација со 6 брзински мењач е сосем океј да те однесе било каде низ Европа.

После преселбата, успеав да ги офарбам и монтирам сите 4 раткапни, па сега не е толку ружен. Малце ја утнав бојата  >:(

#SleepingCars на еден скијачки центар

Нешто рандом слики од Франција и Швајцарија

За малце ќе забраев, од дефекти на голфов ми се пикна штраф у гума  :-*

За крај, на кебаб после работа  :)

До следниот пат..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #31 на: 05 Февруари 2016, 15:14:55 pm »
Аааа фино голфче... ме потсеќа на моето. Едино само стаклата да се затемнат малце, да не биде како аквариум. :D :)  Значи ти во Швајцарија си го земал околу 7000 евра. Е, а кај нас ги продаваат за 7000 евра, увезени, оцаринети. Муабетот ми е дека добра кола- секаде е скапа. Ова кај нас да се увезе ќе искочи 9000 евра. :) Да не ти терам офтопик ајде.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #32 на: 05 Февруари 2016, 16:01:34 pm »
Ај направи видео со потрошувачката, баш сакам да видам бензинец што троши 7.3 на 155кмх.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг:
« Одговори #33 на: 05 Февруари 2016, 16:06:42 pm »
На Тетово-Скопје.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #34 на: 05 Февруари 2016, 16:13:19 pm »
Пошто нема асолни патишта низ Швајцарија и околината?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 05 Февруари 2016, 16:20:25 pm »
Аааа фино голфче... ме потсеќа на моето. Едино само стаклата да се затемнат малце, да не биде како аквариум. :D :)  Значи ти во Швајцарија си го земал околу 7000 евра. Е, а кај нас ги продаваат за 7000 евра, увезени, оцаринети. Муабетот ми е дека добра кола- секаде е скапа. Ова кај нас да се увезе ќе искочи 9000 евра. :) Да не ти терам офтопик ајде.

тоа со стаклата е у план, али тука ми се прескапи, така да морам да тркнам до соседна земја..

Ај направи видео со потрошувачката, баш сакам да видам бензинец што троши 7.3 на 155кмх.

Тоа е средна потрошња врз поминати километри. Ако очекуваш да направам видео со моментална на 155кмх, може да излезе од 3л до 20л, зависно од патот..претежно возам со темпомат на отворен пат и минимален успон може да накачи потрошња.
Потрошњата од 7.3 ја извадив на Автопат од Париз до Џенева, каде што има успони и удолници.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг: Одг: VW GOLF 5 TSI
« Одговори #36 на: 05 Февруари 2016, 16:27:50 pm »
Пошто нема асолни патишта низ Швајцарија и околината?
Сигурно има удолници и таму. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #37 на: 05 Февруари 2016, 18:45:55 pm »
Ах во каква земја живееш братче...милина.

Париз Женева...каква дестинација човече.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #38 на: 05 Февруари 2016, 20:51:00 pm »
Прекрасно е голфчево.Фабрика.Бравоооо

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
VW GOLF 5 TSI
« Одговори #39 на: 06 Февруари 2016, 15:20:45 pm »
Ах во каква земја живееш братче...милина.

Париз Женева...каква дестинација човече.

Патиштата се лудница. А дестинацијата беше нешто што одамна сакав да ја остварам, па и романтики на девојка ми и уживање у добра вожња

Прекрасно е голфчево.Фабрика.Бравоооо

Фала друже, да си дочекаш подобро и поново

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #40 на: 08 Февруари 2016, 10:37:52 am »
Него, до админите, што треба да напраам за да ми се даде лепенка ? Пиво? Скара? Склекови ? :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #41 на: 08 Февруари 2016, 10:43:26 am »
Адреса да дадеш, да се прати по пошта. ;D :D  Кај Бушав во перална мислам имаше порано лепенки, не знам дали се' уште има ?

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #42 на: 08 Февруари 2016, 11:24:56 am »
Адреса да дадеш, да се прати по пошта. ;D :D  Кај Бушав во перална мислам имаше порано лепенки, не знам дали се' уште има ?

Ќе си ја подигнам од таму, не е проблем :) само нека изрази желба некој

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #43 на: 17 Март 2016, 15:59:44 pm »
Дечки, треба да менувам предни дискови, ми се слуша гребење при кочење..На сервис ми рекоа дека предните дискови имаат раб и дека може да истераат уште неколку илјади км..али треба да се сменат заедно со плочките..
Плочките гледам дека имаат уште неколку милиметри, али сеуште немам никаков сигнал на борд. Tреба да ми се појави некоја информација, нели?

Меѓувреме разгледував некои сетови на дискови + плочки, но не знам која марка да одам.
Имате некои предлози? која марка се фабричките ?

Гледам на еден германски сајт за нарачки, најскапи се Brembo и TRW, а имаат и некои АТЕ ? Kоj од овие би го кочеле ТСИ во ? :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #44 на: 17 Март 2016, 16:20:49 pm »
Treba da ti javi na tabla koa kje se za menuvanje. izbegavaj TRW ako kupuvsas od kaj nas. Pagid,ate ili ferodo.

Fabrickite bi trebalo da ti se ate