Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Извади ја минус клемата од акумулаторот преку ноќ и види утредента дали ќе пали нормално. Пази на кодот од радиото и слични други мемориски подесувања...
А фрла малце чад низ ауспух на прво палење?
Savage , ZilePunto , Гориво исклучиво полнам на Макпетрол и тоа 100 октани . Ајде , ќе се префрлам на Лукоил, па ќе видиме :-)Цитат: djidji на 07 Септември 2015, 12:01:18 pmИзвади ја минус клемата од акумулаторот преку ноќ и види утредента дали ќе пали нормално. Пази на кодот од радиото и слични други мемориски подесувања...djidji , да не зезнам нешто друго ( освен меморираните радиостаници ) доколку ја извадам минус клемата ?
Па, саатот ќе ти се измести, датата, прозорите (автоматско затворање) кај мене се разместува...ќе се избришат и „научените“ работи на ECU-то, што тебе ти е потребно у случајов.
jas iskreno mislam deka e do plinskiot ured ,eve samo primer dali e mozno da pusta membranata po malku i ja polni preku nok samata usisna grana [koga ne raboti kolata] i na prvo palenje da zeza da ne raboti ubavo ? dali e mozno da ne drzi ubavo samiot ventil i da mesa benzin i plin??
Чисто за дијагностика, пробај пали ја и вози ја неколку дена на бензин само...Плин да не се уклучува воопшто.Така ке го детектираш проблемот, односно ке знаеш дали е од плинот или бензинот.