Автор Тема: CARclub Тест: Lexus NX300h Luxury  (Прочитано 3070 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29604
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Lexus NX300h Luxury
« на: 10 Март 2017, 14:39:43 pm »

http://www.carclub.mk/2017/03/10/test-lexus-nx300h-luxury-alternativen-luksuz/

Субјективно, ми изгледа страшно фраерски. Пошто пред некое време повозевме NX200t, знам колку потенцијал има у колава, само да не е тој проклетиот CVT. Тотално утепува секоја можна спортска аспирација, а толку кул изгледа.

Иначе, Lexus ко Lexus. Одлични седишта, одлично склопен ентериер, технологиите се тука, све си е на ниво. Ама големината и тежината од хибридот утепуваат.

Нејсе, да го прифати човек како лаганица ауто, сосема е во ред, и е достојна алтернатива на дизел-германците.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
Одг: CARclub Тест: Lexus NX300h Luxury
« Одговори #1 на: 10 Март 2017, 14:43:00 pm »
Тоа што нудат алтернатива на дизелот им е фантастична одлука и насока во која се движат, колата изгледа предобро и во живо и на слика секако.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #2 на: 10 Март 2017, 15:15:21 pm »
Пријас на стероиди
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3 на: 10 Март 2017, 16:25:34 pm »
200 коња а само 180мк/ч? Замисли тоа е 90км, али на пола саат :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #4 на: 10 Март 2017, 16:27:10 pm »
Бојата е многу погодена.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8645
  • Пичлеме
« Одговори #5 на: 10 Март 2017, 16:52:00 pm »
Субјективно, ми изгледа страшно фраерски. Пошто пред некое време повозевме NX200t, знам колку потенцијал има у колава, само да не е тој проклетиот CVT. Тотално утепува секоја можна спортска аспирација, а толку кул изгледа.
Ете тоа е тоа. Веќе има премногу од останатите марки, така да кога и да видам некој паркиран Лексус, му се потпулувам по неколку пати, затоа што отскокнува, има интересни моменти во изгледот, несекојдневни, поинакви од другите... Тоа е доволно кул. Со ќеф би поседувал Лексус од овие новиве, со „предатор“ муцка :)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #6 на: 10 Март 2017, 16:54:46 pm »
Ептен откачен, футуристички и уникатен дизан, а единствена забелешка би дал на демоде воланот. Другото е топ. Уште да стокмам 50.000 евриња ...

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #7 на: 10 Март 2017, 18:07:41 pm »
Ете тоа е тоа. Веќе има премногу од останатите марки, така да кога и да видам некој паркиран Лексус, му се потпулувам по неколку пати, затоа што отскокнува, има интересни моменти во изгледот, несекојдневни, поинакви од другите... Тоа е доволно кул. Со ќеф би поседувал Лексус од овие новиве, со „предатор“ муцка :)
Потсвесно сакаш да бидиш "фраер", како газдите на тие двата битолските а ? :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8 на: 10 Март 2017, 18:36:15 pm »
Лексус е специјално дизајниран за битолчани. И фраер да не си, фраер те прае.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #9 на: 10 Март 2017, 20:37:35 pm »
добар е за до нива или само за низ град го бива?

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #10 на: 10 Март 2017, 20:39:08 pm »
За на нива дизелот, во град со имбрид само да те сакаат пичињата зошто се грижиш за поларните мечки.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8645
  • Пичлеме
« Одговори #11 на: 10 Март 2017, 21:29:50 pm »
Потсвесно сакаш да бидиш "фраер", како газдите на тие двата битолските а ? :D
Јас ќе бидам поголем фраер и од тие со црниот и белиот Лексус... јас ќе бидам фраериште, нешто слично како фраерите со сребрини Е46 бемвиња, со фолии на задните џамој :)