Автор Тема: Ве молам за мала помош  (Прочитано 9119 пати)

Отсутен vlade-85

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Одг: Ве молам за мала помош
« Одговори #30 на: 22 Април 2015, 13:39:54 pm »
Ви благодарам на сите што одвоивте малце време да ми одговорите и помогнете, значи стварно имало добри луѓе по Македонштинава :) Ако земам за брзо количе ќе ставам слики тука. Поздрав

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 289
« Одговори #31 на: 22 Април 2015, 17:14:58 pm »
Еве 2 препораки од мене:

1. http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1212089 Ибицава си грми за тие пари
2. http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1574972 Корсава ти е скоро нова, вреди ептен за тие пари.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #32 на: 22 Април 2015, 17:41:18 pm »
Му нудите на човекот коли што чинат веке преку 2000 евра, а човекот пиша дека до 2000 евра му се можностите, и во тие пари треба да влезе регистрацијата. Сигурно ке треба некој денар и за сервис да се направи, така да поубаво е да си гледа човекот или да му се предлагаат возила до 1500 евра, па да има отпосле некој денар за ако треба за сервис, ова она, регистрација, него сите пари да ги дадеш што ги имаш, па после требало ребраст каиш, чаура, стабилизатор, па се нема, па ај ке тера.

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #33 на: 22 Април 2015, 17:48:15 pm »
мислам дека Корсата oд погоре е best buy од сите наведени линкови до сега. можда е 300-400 евра над буџетот, ама како што гледам регистрирана е цела година.

колата е од 2005 година, а сите други останати се минимум 5+ години постари од неа. на сликиве глеам има 3 врати, освен ако тоа не е проблем.

сигурно за сериозни купувачи и продавачот ќе спушти 100-200 евра. :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #34 на: 22 Април 2015, 17:51:02 pm »
колата е од 2005 година, а сите други останати се минимум 5+ години постари од неа.

Се е како еден човек го одржава возилото. Што ако корсата е од 2005 година, ако таа корса ја вози човек кој не и се секира многу многу, тера додека тера, па се додека не дојде до шлеп служба не го менува делот, што ако таа е понова 5 години од некоја друга кола ?

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 289
« Одговори #35 на: 22 Април 2015, 18:15:05 pm »
Му нудите на човекот коли што чинат веке преку 2000 евра, а човекот пиша дека до 2000 евра му се можностите, и во тие пари треба да влезе регистрацијата. Сигурно ке треба некој денар и за сервис да се направи, така да поубаво е да си гледа човекот или да му се предлагаат возила до 1500 евра, па да има отпосле некој денар за ако треба за сервис, ова она, регистрација, него сите пари да ги дадеш што ги имаш, па после требало ребраст каиш, чаура, стабилизатор, па се нема, па ај ке тера.
Па тогаш поарно да каже, барам кола до 1500 евра, а сам да си знае дека со 'се се друго, да го фати 2000. A Kорсата никој не зеде сосила да му ја продава, ќе си ја провери на мајстор секако. За тие пари вреди количето, верувам. Кога одлучил тој 2000 евра да даде за кола, сигурно не му се последни на светот, ако треба ќе се позајми и ќе купи добро количе, што ќе го служи долги години.

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #36 на: 22 Април 2015, 18:16:20 pm »
колата е од 2005 година, а сите други останати се минимум 5+ години постари од неа.

Се е како еден човек го одржава возилото. Што ако корсата е од 2005 година, ако таа корса ја вози човек кој не и се секира многу многу, тера додека тера, па се додека не дојде до шлеп служба не го менува делот, што ако таа е понова 5 години од некоја друга кола ?

а што ако ја возел човек кој ја одржувал и се секирал? што ако пунтовците ги возеле 10 луѓе и се канта? :)

нормално дека треба на лице место да се видат.

повторувам - според огласиве и сликиве, за мене корсата делува како најдобро за парите од сите други.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #37 на: 22 Април 2015, 21:44:49 pm »
^ А гле је плин ? прошла покрај бест бај :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #38 на: 23 Април 2015, 00:46:31 am »
E уште плин у таа цена и без пари нека ти ја даде .......

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #39 на: 23 Април 2015, 01:13:27 am »
Не е скапа колата , скапа е за човеков што го постави прашањето , a сигурно нема на бензин да ја вози ;)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #40 на: 23 Април 2015, 08:38:59 am »
Зошто да не ја вози на бензин? На форумов има тема Бензинци вс Дизелаши, па бензинците победуваат... сите на бензин возат :P ;D

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
    • real-time adult dating
« Одговори #41 на: 24 Април 2015, 03:38:07 am »
И јас би препорачал Пунто, бензинец. До кај 2000€ може да се начека добар регистриран примерок.
4 години возев Пунто 1.2, 1995 година. За тие 4 години, освен редовно менување на масло+филтер и еднаш плочки, немав буквално никакви други трошоци. И еве веќе некое време го вози сестра ми, сеуште без проблеми.

Всушност, еднаш го заборавив маслото, па намсто од 7.000км до 10.000км, како што е препорачано за Селениа, го сменив на скоро 15.000. Немаше никаков проблем.

Имам другар кој сеуште го вози истиот модел, малку поново - 1998. Пред неколку години се пресели во Италија комплет со Пунтото :D и таму го вози. Три до четири пати годишно си доаѓа со него. Исто и тој освен редовен сервис не е имал други трошоци.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #42 на: 24 Април 2015, 07:20:44 am »
Mu rekov jas....