Автор Тема: Ве молам за мала помош  (Прочитано 9126 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Ве молам за мала помош
« Одговори #15 на: 21 Април 2015, 17:24:26 pm »
Kako не бе.
Незнам само дали себе се лажат или кого.
Пунто ти е ОК количе. Ефтино за одржавање, не е голем потрошувач.
206-че ти е малку посаглам возилце од пунто, но е малку поскапо за одржавање.
А се зависи каква 206-ка ке најдеш за толку пари. Односно како е и колку е чувана.
Ако ти се погоди некој чурук, ондак рачунај дека колку пари си ја платил, толку ке ти земе и за да ја средиш.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #16 на: 21 Април 2015, 17:31:07 pm »
грешка си џонтра, другарче има пунтиќ2 1.2 16вентилско, со 500 денари бензин проаѓа околу 130 километри градска(до душа од кога го зема нема мрднато од Скопје), баш се чудев, знам итаљаниве си лапкаат бензинче(понесен од алфиштето што го имав) али ова неќе да чуе, ми вика не мислам да го сменам само може плин да му ставам

Јас со истото пунто, му ставив 300 денари бензин(кога беше околу 65денари/литар) и имав релација Влае-Центар-Сопиште-Влае-Водно-Влае и следниот ден пак на Водно, на Водно вечерта нагоре не беше ич жалено и го пукав до колку може да издржи, и пак имаше гориво, што и не е така трошач...
5,4 градска? Само со полиција. Ако те влече полицијата со сајла и тоа.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Што знам, такви муабети се вртат овде. Можеби грешам.
Комшијата го смени пунтото со Голф 5 1.4 бензин и он вели дека голфот исто му трошел како пунтото.
Секој бензинец си лапа. Реалноста е таа. Само плин е спасот за бензинци.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #17 на: 21 Април 2015, 18:18:01 pm »
Цитроен саксо 1.5D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #18 на: 21 Април 2015, 18:50:29 pm »
Би ти препорачал сузуки свифт мк 2 мислам беше (95-99 год одприлика ) . ќе го најдеш за многу помалце него замислениот буџет и тоа со атестиран плин , а може да се начека и со опрема   . Има мала потрошња , одличен мотор и евтини редовни сервиси .
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #19 на: 21 Април 2015, 20:39:21 pm »
Друже белото Стило што ти е сумливо е од битола, газдата работи во Катар и колата не се вози затоа е таа цената , сакав да ја земам ама не се договоривме , татко му ја продава.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #20 на: 21 Април 2015, 20:55:26 pm »
Пунтото у принцип не е возило  со ниска потрошувачка. Скоро сите пунтовци 1.2 надминуваат 10 литри бензин во град.

За возење низ град и буџето до 2000 евра ти препорачувам да најдеш Матиз од 2005-2007 година. Не надминува 7 литри бензин во град, а регистрацијата му чини укулу 5200 денари се комплет сосе осигурување и технички преглед. Бајаги е издржлив о и нерасипливо а и деловите се прилично евтини. Малку е помало од Пунто со 3 врати (или 206) ама за низ град е далеку пофункционално.

Поздрав и со среќа продажбата.

Регистрација на матиз 5200? Да не си грешка нешто ова бидејќи регистрацијата на кадетот кој е во иста категорија како матизот годинава беше 7000+ и тоа со сите можни бонуси и премии од осигурување. Наплатата за патишта годинава е поскапена за разлика од лани.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #21 на: 21 Април 2015, 21:18:33 pm »
Наплатата за патишта годинава е поскапена за разлика од лани.

реформите продолжуваат ! ;D :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #22 на: 21 Април 2015, 21:24:48 pm »
А тури им к*р и на реформите и на реформаторите.  :D

Туку во контекст на темата за 2000 евра може да погледнеш и корса ц. Од искуство досега се нема лошо покажано корсата веќе тера втора година и се ближи до 30к откако ја имаме. Во принцип одлично си ја брка работата на крајот од денот колку пари толку музика а за 2000 и не се добива некоја голема веселба.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #23 на: 21 Април 2015, 21:39:28 pm »
Пунтото у принцип не е возило  со ниска потрошувачка. Скоро сите пунтовци 1.2 надминуваат 10 литри бензин во град.

За возење низ град и буџето до 2000 евра ти препорачувам да најдеш Матиз од 2005-2007 година. Не надминува 7 литри бензин во град, а регистрацијата му чини укулу 5200 денари се комплет сосе осигурување и технички преглед. Бајаги е издржлив о и нерасипливо а и деловите се прилично евтини. Малку е помало од Пунто со 3 врати (или 206) ама за низ град е далеку пофункционално.

Поздрав и со среќа продажбата.

Регистрација на матиз 5200? Да не си грешка нешто ова бидејќи регистрацијата на кадетот кој е во иста категорија како матизот годинава беше 7000+ и тоа со сите можни бонуси и премии од осигурување. Наплатата за патишта годинава е поскапена за разлика од лани.
Минатата година сум платил 5440, оваа година ќе немам технички преглед мислам. Колку е поскапено во проценти точно знае некој?

Јебем ли му матер, прошлата година толку беше. Сега треба да ја регистриррам колата на 10 мај па ќе видам колку поскапело.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #24 на: 22 Април 2015, 00:15:32 am »

Ја незнам ти што кадет возиш, ем 8 литри на отворено при 90 ти троши, ем 7000+ плакаш регистрација :D
Еве кај мене колку кошташе со поскапен фонд за патишта:
ЕДИТ: Горе во пресметките заборавив да наведам дека и 1500 денари отидоа за фонд за патишта, така да вкупната сума е 6487 денари.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #25 на: 22 Април 2015, 09:59:57 am »
Матиз ти е дефинитивно одличен избор на прва кола :)

Инаку и јас би потврдил за Пунто 1.2 8в мотор дека троши најмногу 8 во град. Отворено 5-6.

Пак ќе повторам. Сконцентрирај се на НЕувезени коли.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #26 на: 22 Април 2015, 10:25:14 am »
Vlade-85 од кој град си чоек?

Гледам огласите што ги ставаш од Кавадарци, Битола, Прилеп ти се.
А пошто не ти е голем баш буџетот, како што викаат другите, македонска регистрација, не се замарај многу со дилериве, тие таквата кола сигурно за беспари ја зеле.

едит(еррор... од 2013-та бил огласот :insert facepalm:)
едит 2 пример Opel Corsa 1.0, oд јануари огласот е, најверојатно продадена, а огласот не го бришат ( за инает да му се јавиш х))
Иначе еве уште една Корса нов оглас, лоши слики ама добра кола сама се продава.

Мое мислење под 2000-та да не гледаш, 15години веќе направија тие коли, со музејска вредност станаа.
« Последно менување: 22 Април 2015, 10:38:21 am Power to the people »

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #27 на: 22 Април 2015, 12:46:24 pm »
Додај уште 500 евра и така не купуваш кола секој ден и земи Фиат Панда, многу интересно и лесно за возење градско количе.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #28 на: 22 Април 2015, 13:02:09 pm »
Земи си бемве ко и секој просечен македонец, какво пунто какво твинго какве си пичке мајчине ;D :D ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #29 на: 22 Април 2015, 13:15:20 pm »
Arno ti vika cuore sportivo za tie pari imas Bmw ili pak nekoja Mecka pa da puknat komsiite od maka neka crknat dusmanite...
Momce zemisi punto 1.2 8v  za odrzavanje e dzabe potrosuvacka e barem kaj mene grad e nekade okolu 7 litri so normalno vozenje taka da ako stavis plin i 8 litri da trosi ti doagja dzabe.
Vnatre za vozac i suvozac e komotno ima galvanizirana karoserija koja ne e sklona na rgja znaci ako vidis skapano punto znaj deka tamo e udreno.
Za tvojot budzet od 2000 eura mozes da nacekas ekstra benzince i da muse iznavozis.