Добро чим се работи за огромен бизнис и мора да биде ново а и сам кажа дека имате добра соработка со Порше идете на Ауди а4.
Ни под разно не доаѓа А4 во предвид. Прво е прескап и не вреди воопшто за тоа што го нуди. Ниту во квалитет, ниту во перформанси, ниту во дизајн. За 30К евра со ценкање ќе земе основна А4 дизел со раткапни без металик боја и без никаква опрема. За помалку пари ќе земе одлично опремена Mazda 6 која е поквалитетна, далеку поубава, има подобар мотор, има многу повеќе опрема, многу повеќе гаранција и што уште се не. Уствари било што е подобра опција од Ауди А4. Со Ауди само ќе добиеме име на бренд и ништо повеќе. А ни јас ни колегата не сме искомплексирани снобови за брендот да ни има поголемо значење од се останато.
Мада јас кога би бил Директор би земал некој S.U.V пред се поради безбедноста и комфорот.
Не знам колку искуство имаш со SUV, ама ниту е побезбеден ниту е покомфорен од лимузина, ниту пак е блиску до нив. Тежиштето на СУВ-овите е многу високо поставено и е склон на тумбање и кљанкање во кривини. Понатаму има многу поголем драг коефициент, поголеми тркала и многу повеќе брмчи по патишта. СУВ е само за по селски патишта, а ние ниту ќе возиме по села ниту ќе одиме на терени. Претежно ќе се вози по автопати и низ град. Ако затреба за до село или планина, на располагање имаме 10 сува: Дискавери 3, Фрилендер 2 и Мицубиши Л200 и кои никад не би ги возел покрај лимузина.
Може да ѕирнете некоја Антара за тие пари напукана со опрема исто и Киата Соренто што рака на срце изгледа многу добро.
Антара е можда претпоследна што би ја погледнал кога би купувал СУВ, ваљда Шевролет (незнам кој што е во тој сегмент) би бил последен.
Значи поентата е да се предложат подобри варијанти од Мазда 6, нов СуперБ и нов Пасат, не полоши.
Исто така ми требаат и предлози до 25K.